Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Która wełna na poddasze - opinie

Recommended Posts

Kilka lat temu ocieplałem drewniany strop nad parterem starego budynku. Folia, 2 x 15cm innego produktu, o ile pamiętam poszło 21 rolek nabytych w markowym składzie budowlanym.. Była to Ursa Platinum chyba 0,032, kiedyś już pisałem. Krótko mówiąc: Kultura. Pylenie umiarkowane, rozprężanie zgodnie z deklaracją, pracowałem w rękawicach, okulary po chwili odwiesiłem. Lecz ty pytasz się o inne wyroby.

Dzięki za info.

Nie walczę o niską lambdę, a raczej o lepszą gęstość, która w opinii wykonawcy lepiej się trzyma i nie ma takich ferfocli.

Kilka lat temu ocieplałem drewniany strop nad parterem starego budynku. Folia, 2 x 15cm innego produktu, o ile pamiętam poszło 21 rolek nabytych w markowym składzie budowlanym.. Była to Ursa Platinum chyba 0,032, kiedyś już pisałem. Krótko mówiąc: Kultura. Pylenie umiarkowane, rozprężanie zgodnie z deklaracją, pracowałem w rękawicach, okulary po chwili odwiesiłem. Lecz ty pytasz się o inne wyroby.

Niestety Platinum jest już raczej niedostępne w tym roku, a poza tym ma mocno ograniczony zakres rozmiarów.

Akurat w pewnej hurtowni jeszcze te dwa wymienione przeze mnie typy są dostępne, więc pytam o nie z konieczności.

Potrzebuje takich wymiarów: 18, 12, 20, 10, 14, 16.

Ewentualnie 14 i 16 zamienię na 15.

Wtedy wyjdzie mi tak: 10, 12, 15, 18, 20.

Skąd takie różnice? Z wysokości jętek, krokwi i kleszczy.

Gdybym mógł, to Ursa Platinum brałbym w ciemno.

• 1 month później...