Robinson74 12.11.2021 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Witam, Mam do wyboru: - Isover super Mata - Knauf Unifit Czy macie doświadczenie z tymi produktami? Który będzie solidniejszy do układania między krokwiami? Teoretycznie obydwa mają lambdę 033, ale bardziej chodzi mi o trwałość,m gęstość, wygodę układania itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 16.11.2021 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2021 Brak osoby, która może porównać obydwa wyroby albo przynajmniej zrecenzować jeden z nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 16.11.2021 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2021 Pewnie mało kto wełnę daję z powodów wiadomych więcej problemów niż pożytku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 16.11.2021 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2021 Liczyłem i wyszło mi, że jeśli ma się miejsce, to efektywniej jest dać więcej cm, niż niższą lambdę... Może dlatego mało kto schodzi do 0,033? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 16.11.2021 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2021 Kilka lat temu ocieplałem drewniany strop nad parterem starego budynku. Folia, 2 x 15cm innego produktu, o ile pamiętam poszło 21 rolek nabytych w markowym składzie budowlanym.. Była to Ursa Platinum chyba 0,032, kiedyś już pisałem. Krótko mówiąc: Kultura. Pylenie umiarkowane, rozprężanie zgodnie z deklaracją, pracowałem w rękawicach, okulary po chwili odwiesiłem. Lecz ty pytasz się o inne wyroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 16.11.2021 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2021 U mnie Uni Mata i Ursa Komfort, więc też nie powiem. Uwag do materiału nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 17.11.2021 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 Dzięki za info. Nie walczę o niską lambdę, a raczej o lepszą gęstość, która w opinii wykonawcy lepiej się trzyma i nie ma takich ferfocli. Kilka lat temu ocieplałem drewniany strop nad parterem starego budynku. Folia, 2 x 15cm innego produktu, o ile pamiętam poszło 21 rolek nabytych w markowym składzie budowlanym.. Była to Ursa Platinum chyba 0,032, kiedyś już pisałem. Krótko mówiąc: Kultura. Pylenie umiarkowane, rozprężanie zgodnie z deklaracją, pracowałem w rękawicach, okulary po chwili odwiesiłem. Lecz ty pytasz się o inne wyroby. Niestety Platinum jest już raczej niedostępne w tym roku, a poza tym ma mocno ograniczony zakres rozmiarów. Akurat w pewnej hurtowni jeszcze te dwa wymienione przeze mnie typy są dostępne, więc pytam o nie z konieczności. Potrzebuje takich wymiarów: 18, 12, 20, 10, 14, 16. Ewentualnie 14 i 16 zamienię na 15. Wtedy wyjdzie mi tak: 10, 12, 15, 18, 20. Skąd takie różnice? Z wysokości jętek, krokwi i kleszczy. Gdybym mógł, to Ursa Platinum brałbym w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 20.12.2021 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 ja to bym Ci polecił Rockwool Toprock Premium. Hydrofobizowana ,większa gestość, nie osiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts