d7d 08.01.2022 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 Ja nie wiem co jest w umowie a ty wiesz? bo tak zaciekle tu piszesz jakbyś to ty ta umowę sporządzał. Gdy jest podpisana umowa o dzierżawę to już właściciel nie może z niej korzystać prawnie, więc nie rozumiem po co tu wprowadzasz ludzi w błąd. Na jakim ty świecie żyjesz, ja biorę od kogoś ziemie w dzierżawę po to aby móc z niej korzystać a nie po to aby się cieszyć że mam dzierżawę ale na papierku a właściciel będzie dalej ją uprawiał a ja będę stał z boku, to niedorzeczne to co opisujesz. W umowie dzierżawy jest taki zapis jak "termin wydania przedmiotu dzierżawy". Prosty zapis umowny. Teraz już coś rozumiesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 08.01.2022 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 Nie odwracam kota ogonem. Rolnik jest zainteresowany korzystnymi dla siebie warunkami dzierżawy. Ja jakiej uprawy, bez własnej pracy i bez nakładów finansowych, uzyska rocznie 15 tys. z za 1 ha? Co ty mieszasz zwykłą działkę rolną pod PV z działką rolną która można odrolnić i podzielić na działki budowlane ?? Rolnik jest mądry i wie co ma i wie co może ze swoją działką zrobić. Jeżeli ma taką właśnie działkę to nie podejmie rozmów z firmą. To jest jasne i oczywiste i niezrozumiałe dlaczego wymyślasz taki skrajny przykład. Tak, firma na dzień dobry nie płaci. Czy Firma będzie istnieć za 29 lat? Nie wiadomo. Jedna firma podpisuje umowę a inna firma buduje a jeszcze inna firma eksploatuje instalację PV. PS Umowa dzierżawy to nie jest 10 zdań i głównych punktów jak w #8, #17 itd. . To jest ok. 8-10 bitych stron. Zapoznaj się, będziesz wiedział jak niewiele wiesz (bez osobistego wytyku) OK, rozumiem, faktycznie nie wiedziałem, że jest coś takiego jak działka rolna pod PV. Jeszcze tylko, jakbyś mógł, napisz, czy to rolnik znajduje firmę czy odwrotnie, firma jest stroną aktywną? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.01.2022 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 Różnie bywa ale najczęściej to Firma sama znajduje rolnika.Generalnie rolnicy są średnio chętni do takich umów.Nie każda działka rolna nadaje się pod PV ale też nie ma takiego określenia jak "działka rolna pod PV". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 30.01.2022 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 (edytowane) . Edytowane 30 Stycznia 2022 przez henrykow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts