Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dzierżawa działki pod Fotowoltaikę

romek03

Recommended Posts

Ja nie wiem co jest w umowie a ty wiesz? bo tak zaciekle tu piszesz jakbyś to ty ta umowę sporządzał.

Gdy jest podpisana umowa o dzierżawę to już właściciel nie może z niej korzystać prawnie, więc nie rozumiem po co tu wprowadzasz ludzi w błąd. Na jakim ty świecie żyjesz, ja biorę od kogoś ziemie w dzierżawę po to aby móc z niej korzystać a nie po to aby się cieszyć że mam dzierżawę ale na papierku a właściciel będzie dalej ją uprawiał a ja będę stał z boku, to niedorzeczne to co opisujesz.

W umowie dzierżawy jest taki zapis jak

"termin wydania przedmiotu dzierżawy".

Prosty zapis umowny.

Teraz już coś rozumiesz??

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie odwracam kota ogonem.

Rolnik jest zainteresowany korzystnymi dla siebie warunkami dzierżawy.

Ja jakiej uprawy, bez własnej pracy i bez nakładów finansowych, uzyska rocznie 15 tys. z za 1 ha?

Co ty mieszasz zwykłą działkę rolną pod PV z działką rolną która można odrolnić i podzielić na działki budowlane ??

Rolnik jest mądry i wie co ma i wie co może ze swoją działką zrobić.

Jeżeli ma taką właśnie działkę to nie podejmie rozmów z firmą.

To jest jasne i oczywiste i niezrozumiałe dlaczego wymyślasz taki skrajny przykład.

Tak, firma na dzień dobry nie płaci.

Czy Firma będzie istnieć za 29 lat? Nie wiadomo.

Jedna firma podpisuje umowę a inna firma buduje a jeszcze inna firma eksploatuje instalację PV.

PS Umowa dzierżawy to nie jest 10 zdań i głównych punktów jak w #8, #17 itd. . To jest ok. 8-10 bitych stron.

Zapoznaj się, będziesz wiedział jak niewiele wiesz (bez osobistego wytyku) :)

OK, rozumiem, faktycznie nie wiedziałem, że jest coś takiego jak działka rolna pod PV.

Jeszcze tylko, jakbyś mógł, napisz, czy to rolnik znajduje firmę czy odwrotnie, firma jest stroną aktywną?

• Like 1

• 3 weeks później...