Piotryk 24.02.2022 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 WitamBardzo prosze o porade poniewaz mam do kupienia dzialke 10 ar ktora ma spadek w strone drogi publicznej. Miedzy poczatkiem dzialki a koncem jest roznica 4 metrow. Dlugosc dzialki 37 metrow. Czy taka dzialka bedzie klopotliwa w budowie? . Moze ktos mial podobńy przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 24.02.2022 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Pochyłą działka jest pewnym problemem, bo choćby każda ciężarówka ma problem z pojazdem pod górkę. U mnie też jest jakieś 4 metry, ale na 50-ciu metrach. Ale to jest problem dostawcy, a potem wykonawcy, a nie Twój. Ja bym się aż tak bardzo nie przejmował, bo widziałem domy na dużo bardziej pochyłych działkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 24.02.2022 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Budujesz się jakiś czas a potem cieszysz się widokiem. Niekiedy spoglądasz jak sąsiedzi walczą z wodą stuletnią i możesz ich poratować suchym miejscem pod dachem. Same zalety a gdy wystawa południowa to plaża i szansa na założenie winnicy. Jeden stopień nachylenia działki, to tak jakby przenieść ją 100km na południe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 24.02.2022 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Jeden stopień nachylenia działki, to tak jakby przenieść ją 100km na południe. Możesz rozwinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 24.02.2022 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Tak mi kiedyś tłumaczył hobbysta winogron. Masz poziomą działkę obok pochyłą ze skłonem 2* na południe, to na tej pochylonej roślina zaowocuje jak posadzona o 200km na południe. Osobna sprawa że zasiedlenie terenów na północ od Karpat wydaje się być cywilizacyjną pomyłką, nie pierwszą i nie ostatnią w historii ludzkości. Kto widział traktory z przyczepą 2t wypełnioną kiściami winogron zamiast wunglem, ten wie w czym rzecz. Dingac z tej samej butelki smakuje całkiem inaczej w HR niż w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 25.02.2022 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2022 Skąd Ty w ogóle wziąłeś tę winnicę na 10 arowej działce? Przecież autor nic o niej nie pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 25.02.2022 02:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2022 Hospody pomyłuj!! Czy ja komuś każę zakładać winnicę? Łopatologicznie: podałem przykład wykorzystania nachylenia terenu na przykładzie rośliny wybitnie ciepłolubnej. 10 krzaków i masz własny wyrób bez siarki. Howgh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts