Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kryzys na Ukrainie wymusi powrót Europy do węgla - Polska na tym skorzysta

DUNIA.MD

Recommended Posts

Sprawdza się scenariusz o którym już dawno pisałem.

Aktualny kryzys na Ukrainie wymusi na państwa Unii Europejskiej własne zabezpieczenie niezależności energetycznej. Przez niego gospodarki europejskie powrócą do tańszego źródła energii czyli węgla. Już Niemcy wstrzymały wygaszanie swoich elektrowni atomowych które jeszcze tak niedawno hucznie ogłaszały.

PS.

Wszystko można spalić czysto tylko potrzeba do tego odpowiedniego kotła (lub techniki spalania) oraz chęci.

• Odpowiedzi 211
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nasze kopalnie dostarczają miał - ew brykiet, i groszek. Ten co nadaje sie do palenia w starych piecach w bryłach musimy importować najczęściej od rebeliantów z Doniecka via Rosja czy Białoruś. Natomiast osobiście jestem zwolennikiem reaktorów małej mocy, produkowanych w Polce na licencji , wybrane z najlepszych prototypowych reaktorów torowych, a Indywidualnie generatory napędzane HHO

Natomiast osobiście jestem zwolennikiem reaktorów małej mocy, produkowanych w Polce na licencji , wybrane z najlepszych prototypowych reaktorów torowych, a Indywidualnie generatory napędzane HHO

Człowieku marnujesz się na tym FORUM.

nasze kopalnie dostarczają miał - ew brykiet, i groszek.

Tak wam wmawiali i powoli wygaszali - dobrze że nie zdążyli zalać wejść betonem jak Kursk.

Taka była polityka sprzedajnych polityków i grubasów w spółkach i spółeczkach.

Zadałem pytanie - skąd ten wegiel dla PL, - a jeszcze twierdzisz, że skorzystamy na tym.

Ja tam nie widzę żadnych korzyści, jak kogoś w moim sąsiedztwie nie będzie stać na gaz i odpali śmieciucha zasypanego zasiarczonym węglwm.

Sprawdza się scenariusz o którym już dawno pisałem.

Aktualny kryzys na Ukrainie wymusi na państwa Unii Europejskiej własne zabezpieczenie niezależności energetycznej. Przez niego gospodarki europejskie powrócą do tańszego źródła energii czyli węgla. Już Niemcy wstrzymały wygaszanie swoich elektrowni atomowych które jeszcze tak niedawno hucznie ogłaszały.

"Aktualny kryzys na Ukrainie..." cytujesz Russia Today ??

A skąd ten węgiel ? :) Z Polski, która sama musi go importowac ?

:lol:

Właśnie atom stanie się bardziej konkurencyjny.

Ale ten temat nasze rządy przespały...

Na to rozwiązanie nie zgodzają się Niemcy bo już dwa tygodnie temu dali wyraźnie znać że użyją wszelkich dostępnych środków prawnych finansowych i innych aby w PL nie powstała taka elektrownia , dwa tygodnie temu w Warszawie Niemiecka minister o tym mówiła więc zapomnijmy .

Na to rozwiązanie nie zgodzają się Niemcy bo już dwa tygodnie temu dali wyraźnie znać że użyją wszelkich dostępnych środków prawnych finansowych i innych aby w PL nie powstała taka elektrownia , dwa tygodnie temu w Warszawie Niemiecka minister o tym mówiła więc zapomnijmy .

Możesz przytoczyć jej wypowiedź ?

bo ja czytam:

Lemke podkreśliła, że rząd niemiecki odrzuca energię jądrową, ale jednocześnie zaznaczyła: „To są suwerenne decyzje państw narodowych. Oznacza to, że strona polska reprezentuje oczywiście swoją koncepcję energetyczną całkowicie niezależnie i suwerennie.”
Edytowane przez fotohobby

Dwa tygodnie temu była zupełnie inna epoka w stosunkach między Rosją a Niemcami.