Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kryzys na Ukrainie wymusi powrót Europy do węgla - Polska na tym skorzysta

DUNIA.MD

Recommended Posts

• Odpowiedzi 212
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak masz pisać takie głupoty nie na temat to pooglądaj jakiś horror gdzie ktoś komuś odcina po kolei kończyny.

Takie filmy są dla czcicieli krwiożerczych bożków, ja zaś miłuję pokój jak rasowy hipis.

To w twojej "świętej" książce są opisane sceny jak z horroru.

A tak poza tym to przypominam, że Polska jest krajem neutralnym światopoglądowo a nie wyznaniowym i proszę zaprzestać akwizycji swojej religii.

Edytowane przez mistalova

A ha. Czyli wojnę i śmierć ludzi na ukrainie zaplanował Twój bóg?

Całe szczęście, że ja nie mam takich krwiożerczych istot nad sobą...

On dał człowiekowi wolną wolę aby człowiek dobrze zarządzał ziemią. Wojnę i śmierć planuje ktoś inny.

Kto sprawuje władzę ustawodawczą?

Jesteś wierzący czy ateista jak kolega powyżej ?

A tak poza tym to przypominam, że Polska jest krajem neutralnym światopoglądowo a nie wyznaniowym i proszę zaprzestać akwizycji swojej religii.

No chyba nie, coś Ci się chyba wydaje ale sam do końca nie wiesz co.

Pitu Pitu to taki program Rafała Otoki Frąckiewicza on tam trochę opowiada jak to Ukrauńcy przez cztery dni dzień po dniu zabijali tzw Kadyrowców oraz Tzw grupę Wagnera , uśmiać się można jak by to nie było w sumie tragiczne ale wiedzmy jedno że my jako Polacy oraz Ukraińcy najgorzej na tym wyjdziemy czeka nas kryzys niemiłosierny i pomocy ani oni ani my raczej nie dostaniemy no chyba że taką jaką Niemcy dają Ukrainie czyli zapleśniała zardzewiałą i nie działającą oraz zezłomowane hełmy , postawa tzw zachodu mnie zadziwia ,totalna niemoc strach w oczach byle on nie przyszedł do nas i niech spali zabije Ukraińców czy Polaków uj z nimi byle nie do nas a armię mają stukrotnie większą i lepszą od ruskich podobno hm zaprawdę dziwaczne to .

Zauważyliście jak kacapy z EU chcieli nam zgotować piekiełko z ruskimi ? nijaki minister spraw zagranicznych EU zaproponował aby oddać samoloty ruskie Ukraińcom w zamian oni dają nam używane F-16 i całe szczęście że nasze kacapy w porę zorientowali się że oni wsadzają nas na minę więc zproponowali oddanie tych ruskich samolotów NATO lub Amerykanom i nikt nie chce się ich dotknąć byle dalej od nich , takich mamy sojuszników przyjaciół , praworządność nasz im przeszkadza a ruskim bulą miliardy za które oni robią ludobójstwa . kiepsko

Ostatnio się ucieszyłem że ma być złagodzenie polityki energetycznej w kwestii zielonego ładu. Ale krótko to trwało bo wpadnięto na pomysł żeby zmiany przyspieszyć i uniezależnić się energetycznie od Putina :(, Patrząc na ceny dzisiejsze paliw z Wawra to chyba to się już zaczęło.