Ukisk 13.03.2022 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Szukałem w internecie informacji, jakie mieszkania byłoby najcichsze: nowe, z wielkiej płyty itp. Niestety, zauważyłem totalny brak spójności - na jednych stronach pisze, że nowe mieszkanie są cichsze, na innych, że głośniejsze. Jedyną informacją w miarę spójną jest ta o cichych kamienicach z grubymi ścianami. Jakie więc mieszkania są najcichsze, jakie średniociche (lub pewnie raczej średniogłośne) a jakie głośne? Czy mieszkania wybudowane po 2018 roku (wtedy chyba wprowadzano jakieś nowe normy) będą cichsze od tych z 2016? O co pytać dewelopera/sprzedawcę (wytłumienie rur? materiały użyte do podłóg/ścian?)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.03.2022 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Technologia monolityczna Stolica. Ale ważniejsze, żeby dookoła byli cisi sąsiedzi/pustostany/komórki itp.A za oknem dużo zieleni i otwarta przestrzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 14.03.2022 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Tam gdzie jak najwięcej żelbetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 14.03.2022 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Cicha okolica i brak zakładów przemysłowych na horyzoncie. Hałasy ze stacji kolejowej (przetoki=formowanie składów!) oraz odgłosy suwnic np. w ciepłowni, niosą się bardzooooo daleko. Również odgłosy krajzegi ze stolarni niosą się na 200m, ale tylko przy otwartych wrotach hali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.03.2022 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Jesteś pewny, że deweloper przyzna się, ze odwalił chałę podczas budowania i kichnięcie sąsiada niesie się dwie klatki dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ukisk 17.03.2022 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 Elfir - pewnie powie, że jest super wytłumione tak czy inaczej, ale jeśli będę chociaż wiedział, jakie rozwiązania materiałowe się stosuje i jak się sprawdzają w budownictwie, będę mógł to plus minus zweryfikować. Jeżeli deweloper powie, że ściany super tłumią i przedstawi dokumentacje, że są wykonane ze styropianu, to nie uwierzę. Ale jeżeli powie, że są wykonane z materiału x i y, o któych nie mam pojęcia, to już ciężko będzie mi to ocenić - stąd m.in. ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts