Alessandro 10.09.2022 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2022 W lipcu najniższa w tym roku miesięczna wydobycia węgla.JK wyjasni z PMM dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 10.09.2022 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2022 Ważne że węgiel będzie i będzie trzymał jakość. A jak kupimy od Ukrainy energię elektryczną to mniej zużyją węgla nasze elektrownie. I nie dość że będzie więcej węgla na rynku to jeszcze mniej zapłacimy kary za odprowadzenie CO2. W tym działaniu jest akurat sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 10.09.2022 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2022 Ważne że węgiel będzie i będzie trzymał jakość. A jak kupimy od Ukrainy energię elektryczną to mniej zużyją węgla nasze elektrownie. I nie dość że będzie więcej węgla na rynku to jeszcze mniej zapłacimy kary za odprowadzenie CO2. W tym działaniu jest akurat sens.Sens w tym jest tylko jaki – zasadniczo od początku roku pęcznieje ten balon i co – nagle się pojawia udogodnienie – wszelkich problemów rozwiązanie – tylko dlaczego od razu nikt nie rozglądał się za tym i co będzie z tym węglem na statkach za który zapłacono już - może go sprzedawać po niżej ceny zakupu będą. Tak samo się ma rzecz z energią elektryczną – ceny za kWh spadną. Dalej dziwnego wymiaru to nabiera. Do tej pory drylowani byliśmy i co – ma być koniec tego czy to tak tylko ma być, że będzie jak jest ale dzięki temu na pysk się to wszystko nie zwali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 11.09.2022 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2022 Węgiel krajowy na wyprodukowanie 1 MWh = 200-230 zł. Uprawnienia CO2 - 400 zł. To skąd 2500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 11.09.2022 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2022 Dziwne to jest, że Ukraina (kraj w stanie wojny - o ile dobrze słyszę i widzę), będzie nas wspomagać węglem (dostawy 100 tys t, ich zapasy 2 mln t) i energią elektryczną . https://www.money.pl/gospodarka/teraz-to-ukraina-ma-pomoc-polsce-w-dostawach-wegla-6810939536915072a.html Linia 750kV stoi od czasów dawno minionych https://filarybiznesu.pl/linia-elektroenergetyczna-laczaca-polske-z-ukraina-nie-dziala-od-30-lat-znow-poplynie-nia-prad/a14611 Polska w ruinie - czyżby obietnica której dotrzymali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 11.09.2022 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2022 ^^Zdziwiony? 7 lata realizowali ten plan i się udało. Pieski z czworaków skomlą z zachwytu, że wszyscy dostali po dupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 11.09.2022 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2022 (edytowane) To było pytanie retoryczne. W 2016 ostrzegałem, czym to pachnie: celne pytanie pada w 2:25 Do modów: Cytat był i jest ostrzeżeniem a nie gloryfikacją zbrodniczej ideologii. Piszę uwagę, bo kiedyś mnię za to wycięto. Edytowane 11 Września 2022 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 12.09.2022 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2022 To było pytanie retoryczne. W 2016 ostrzegałem, czym to pachnie: celne pytanie pada w 2:25 Do modów: Cytat był i jest ostrzeżeniem a nie gloryfikacją zbrodniczej ideologii. Piszę uwagę, bo kiedyś mnię za to wycięto.To i ja dorzucę co do tego : Międzynarodówka - To tak przy okazji rzecz jasna : Reakcja Jarosława Kaczyńskiego na pytanie o polski węgiel. Krzysztof Bosak #shorts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 13.09.2022 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 14 czerwca, @moskwa_anna: "nie zabraknie węgla po akceptowalnej cenie"13 września, @moskwa_anna: "węgiel, który jest w dobrej cenie, jest krajowego wydobycia, ale nie obiecywaliśmy, że starczy dla wszystkich" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 13.09.2022 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Węgiel prawem, nie towarem.No, Lewica i Razemki, do roboty!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 13.09.2022 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Wypowiedzi Moskwy są kuriozalne i świadczą o tym, że rząd zostawił Polaków samych z problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 13.09.2022 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 (edytowane) https://dorzeczy.pl/ekonomia/326296/oplacony-przez-polskie-firmy-wegiel-lezy-za-rosyjska-granica.html https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wegiel-kupiony-przez-polske-lezy-w-rosji-i-bialorusi-przedsiebiorcy-w-rozpaczy/qwtsyr3 I takie informacje się trafiają. Oczywiście nie brałbym tego na poważnie, szczególnie tej z onetu. Edytowane 13 Września 2022 przez lolson28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 13.09.2022 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Ich wypowiedzi dowodzą całkowitego oderwania od realiów życia codziennego. Rozum przyróci im chyba tylko terapia biżuterią rolniczą. Brakuje Leppera, oj brakuje! Nie był on z mojej bajki lecz metody miał skuteczne, do czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris Zielonka 13.09.2022 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Dostałem od Samsu Tak/Tak @Chris Zielonka, to też dedykuję Tobie – zanim Kolego Drogi tak się rozpędzisz, że kark sobie przetrącisz lub Ci go złamią. Tak dla odprężenia pogadajmy o tym : https://forum.muratordom.pl/showthre...=1#post8149955 tu albo u tego co o tym gadać z nami nie chce. Jak tam napisałem – na co Ci na kotle dwa zawory różnicowe i dwie pompy cyrkulacyjne – skoro układ na wypadek „W” szykujesz to skąd pompka cyrkulacyjna w zasilaniu zbiornika CWU a obecnie rury bezpieczeństwa nie masz? No to nie wiem czemu łeb mam skręcić ? Że tych kłamców nienawidzę to chyba jasne. A co do schematu MOJEGO to powstał on dla już istniejącej kotłowni i tam po prostu nie ma ( wtej chwili ) rury wznośnej ale konstrukcja instalacji jest taka że rura dwucalowa z kotła maszeruje pionowo aż na strych do naczynia wzbiorczego a z niej na poziomach odbierane jest ciepło wszystko to działa grawitacyjnie i nadal tak będzie.Jest więc jednocześnie potężne odpowietrzanie i zabezpieczenie antygotujące a nawet jak już pozamyka wszystkie odbiory to woda rozszerzy się z wektorem wkierunku powrotu i poprzez grzejniki i tak wyląduje w naczyniu wzbiorczym. Kolega u którego to zamontowałem ma zalecone przed malowaniem domu wpuścić jednak rurę 3/4 cala na która miejsce wpięcia już zostawiłem w powrocie do kotła Pompa do CWU zasila pionową wężownicę więc tam grawitacja nie podoła. Ale dlaczego mam skręcić kark albo ma mi być skręcony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 13.09.2022 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Ich wypowiedzi dowodzą całkowitego oderwania od realiów życia codziennego. Od realiów NASZEGO życia codziennego, nie ich. To są dwie inne perspektywy. Dla nas wnioski powinny być takie: jak się zachować wobec takiej sytuacji? Przyjąć postawę chowania głowy w piasek czy coś zmieniać. Samym gadaniem czy przywoływaniem wpisów z wyborczej czy onetu (tytanami rzetelności dziennikarskiej to oni nie są) nic się nie zmieni. W warzywniaku zaczepił mnie rencista, który powiedział, że "Kaczyński się popsuł". Jak rozdawał było dobrze, jak przyszła inflacja, to sie popsuł Lepper tu nie pomoże, bo to był taki sam nieuk jak tamten rencista. Zacząć trzeba od edukacji samego siebie, żeby nie dać się wpuścić w maliny propagandystom, nie ważne z której "opcji". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 13.09.2022 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 (...) No to nie wiem czemu łeb mam skręcić ? - Jak widzisz wszyscy piszemy tu w podobnym stylu i w podobny sposób ale moim subiektywnym zdanie Drogi Kolego mocno zaczęło Cię ponosić – łatwo w tym się zatracić i dać się temu ponieść a tu taki drobny przykład do czego to może prowadzić i czym, to skończyć się może : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?230910-Forum-Muratora-uwagi&p=8138438&viewfull=1#post8138438 – Smutno by mi było jak by Ciebie coś takiego dotknęło i miał bym do siebie pretensję, że bez mojej reakcji stało się to na mych oczach. Że tych kłamców nienawidzę to chyba jasne. - O widzisz to taki przykład drobny – dla mnie to tak jak byś powiedział, że nienawidzisz rudych tylko dlatego, że taki kolor włosów mają lub „czarnych” za kolor skóry. Ale dlaczego mam skręcić kark albo ma mi być skręcony ? – Tego nie bierz do siebie - Forum – różni tu są i różni tu piszą – dla mnie osobiście to tak z tym jest, że jak ktoś przegina z takim pisaniem pałę i nic innego nie robi tylko tą pałę przegina - robi syf i ma to głęboko gdzieś, że temat rozwala i go zaśmieca, to bez względu na wszystko trza mu tą pałę z rąk wyrwać i bez łeb przywalić, bo wszystko wszystkim ale we wszystkim jakiś umiar mieć trzeba i trzeba jakiś kurs trzymać. Przynajmniej ja dość ma tego wszystkiego co mnie otacza a jak jeszcze tu na Forum ktoś w nieprzerwany sposób to przytacza, to trafia mnie szlak i zaczyna reagować. Resztę przenoszę do tego co nie chce z nami gadać i jeśli będziesz miał ochotę tam skończymy tu zaczęta naszą rozmowę związaną z ogrzewaniem - to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 13.09.2022 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 dla mnie osobiście to tak z tym jest, że jak ktoś przegina z takim pisaniem pałę i nic innego nie robi tylko tą pałę przegina - robi syf i ma to głęboko gdzieś, że temat rozwala i go zaśmieca, to bez względu na wszystko trza mu tą pałę z rąk wyrwać i bez łeb przywalić, No właśnie, Wy tu o pierdołach a cena idzie mocno w górę. Oprócz tego że totolotek to jeszcze kupony coraz droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 13.09.2022 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Lepper tu nie pomoże, bo to był taki sam nieuk jak tamten rencista. Nie obrażaj ludzi bo bez nich byś umarł z głodu lub co gorsze nawet się nie narodził. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 13.09.2022 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 No właśnie, Wy tu o pierdołach a cena idzie mocno w górę. Choć Ty rozsądkiem mógł byś się wykazać większym – równie dobrze w ramach tego zrywu mogą obiecywać gruszki na wierzbie – jak wypowiedź „prezesa” zobaczyłem to od razu torsji dostałem – prawnik – ciemnogród – albo faktycznie takie podejście ma do prawa które nas obejmuje i dlatego je w taki sposób prezentuje – oby to podpucha nie była jaka. To samo z Ukrainą - "dziady" po łasce z wyciągnięta łapą - tyle co się do nich najeździli i tyle co od nas dostali i dostawać będą - tylko patrzeć jak jeszcze oni nam tyłki skopią i posadzą bratki. A z tym co se gadają, to niech se gadają – będzie w Radomiu to i będzie w Warszawie a jak w Warszawie, to i w Gdyni a może i w Szczecinie– tylko za ile i co z tym dopłatami. Nie wiem kto głupszy - ci co to wymyślają czy ci co to powtarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 13.09.2022 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 A z tym co se gadają, to niech se gadają – będzie w Radomiu to i będzie w Warszawie a jak w Warszawie, to i w Gdyni a może i w Szczecinie– tylko za ile i co z tym dopłatami. Nie wiem kto głupszy - ci co to wymyślają czy ci co to powtarzają. Z czym to się je?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts