zeusik6 08.07.2022 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 Ktoś to sprawdza przy odbiorze czy jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.07.2022 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 Ktoś to sprawdza przy odbiorze czy jak to jest? Nie ma odbiorów. Zgłaszasz zakończenie budowy i podpisujesz się pod danymi w zawiadomieniu o zakończeniu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.07.2022 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 Ktoś to sprawdza przy odbiorze czy jak to jest? Nie można. Ale jak ktoś bardzo chce to... kto mu zabroni? O ile spełnienie Uw 0,9 uważam za zbyt wygórowane, to same okna trzyszybowe (np.: w znacznie tańszej ramie 70mm) są jedną z niewielu rzeczy w domu, która się dość szybko zwraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 08.07.2022 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 O ile spełnienie Uw 0,9 uważam za zbyt wygórowane 0,9 wygórowane? To przecież zwykłe okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.07.2022 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2022 "Normalne" okna będą miały ok 0,8 (+/-0,5). Taki pech, że okna o głębokości 70mm z szybą 0,6-0,7 (lepsza nie wejdzie) będą miały Uw. 0,91-1,0 czyli nieznacznie nie mieszczą się w WT 2021. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 09.07.2022 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2022 Jest w ogóle sens dawać pakiety 3-szybowe z ramie 70mm? Po coś opracowano profile 82 i 90mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marvinetal 09.07.2022 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2022 (edytowane) Sensem jest niższa cena. Pytaniem jest czy w dobie galopujących cen energii jest sens oszczędzać na izolacyjności elementów których użyteczność jest liczona na kilkadziesiąt lat ale jak ktoś nie wyrabia z budżetem to musi sięgać po brzytwę. Z drugiej strony oszczędności można szukać poprzez fixy tam gdzie nie ma konieczności otwierania. Edytowane 10 Lipca 2022 przez marvinetal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.07.2022 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2022 A skąd ta wiedza by tak łatwo ocenić ekipę u lokalnego producenta? Normą jest że jak się zamawia okna 3 szybowe, to tarasowe tym bardziej .. to oczywiste... Są sytuacje, w których okna 2szybowe są dozwolone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 23.07.2022 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2022 Według obecnych przepisów nie postawisz domu "legalnie" bez posiadania okien trzyszybowych, dwuszybowe nie spełniają norm w ilozacyjności. Oczywiście można zaryzykować i wstawić dwuszybowe tylko czy potem nie będzie problemu z odbiorem obiektu? Ja tam sie nie znam, ale sie zorientowałem i oszczędności marne. A i spokojny sen też w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.10.2024 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października W dniu 23.07.2022 o 10:41, mariuszwu napisał: Myślałem, że nie można już montować dwuszybowych okien, ale z tego co widziałem u sąsiada można. On zamówił okna u lokalnego "producenta" ode mnie ze wsi. Chłop ma ekipę z łapanki z okolic, zero przeszkolenia... tragedia. I tak sobie sprzedaje te tanie okna. Ja sporo wydałem na okna, ale chciałem porządne. Wszystkie mamy 3-szybowe (winergetic) oraz tarasowe też z 3 szybami. Mogłem pokusić się nawet o 4 szyby, ale już budżetowo bym nie wyrobił. A w innym poście piszesz że masz 4szybowe (tez uległeś marketingowi i "kupiłeś" bajkę ze to pakiety4-szybowe a one są zwykłe 3szyby, tylko nazwane 4Xglass). No i masz winergetic czy prosmiatic jak piszesz w innym poście? Oj pogubiłeś się panie spamerze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts