jacogi 18.07.2022 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Witam, czy izolacja pozioma ściany powinna wystawać na wierzch styropianu ocieplającego ścianę fundamentową? U mnie nie wystaje, czy to czymś grozi, podciąganie wilgoci itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 18.07.2022 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Izolacja - cokół, elewacja nie powinna znajdować się bliżej niż 30 cm od gruntu. Tak mam w swoim projekcie i brzmi to rozsądnie. A w Twoim co napisano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 18.07.2022 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Witam, czy izolacja pozioma ściany powinna wystawać na wierzch styropianu ocieplającego ścianę fundamentową? U mnie nie wystaje, czy to czymś grozi, podciąganie wilgoci itp? To znaczy jaka jest kolejność warstw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacogi 18.07.2022 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 mam na ścianie fundamentowej izolację poziomą, na to idzie normalnie ściana z pustaków. widziałem, że ta lzolacja jest na niektórych budowach wysunięta na zewnątrz i zachodzi na styropian ocieplający ścianę fundamentową na wysokości chudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 18.07.2022 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Jak to jest izolacja pozioma, to nie ma żadnego znaczenia czy jest wysunięta na styropian czy nie. Może zrób jakieś zdjęcie, ale sprawa moim zdaniem jest prosta - wszystko w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacogi 18.07.2022 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 chodzi o to, czy może wilgoć podciągać się po ociepleniu elewacji np na kleju do styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 18.07.2022 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Na kleju nie. Jakbyś zrobił zdjęcie, to było jaśniej. Jak masz cokół sensownej wysokości, to nie będzie problemu. Generalnie izolację termiczną fundamentu łączy się ze styropianem na elewacji i nie przekłada izolacją p-wodną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacogi 19.07.2022 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 ok, o to mi chodziło, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts