jacogi 10.10.2022 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2022 To ja przezwyciężę strach i chyba zostawię w kieszeni te 8 tys a te 8 tys to sama robocizna? ile m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacogi 11.10.2022 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2022 jeszcze dopytam czy minięcie krawędzi pionowych względem siebie może wynieść 15 cm? wtedy miałbym ułatwioną pracę i mało odpadu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markamx 11.10.2022 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2022 Jak ci sie tynkowało, bo tego sie obawiam najbardziej?... Cześć. Ja też się tego obawiałem ale kupiłem pistolet za 100 zł, pożyczyłem kompresor i sam zrobiłem strukturę natryskiem. Jak dla mnie wyszło super, przynajmniej ostatnia ściana jak już wiedziałem gdzie popełniłem błędy na poprzednich ścianach Nie bój się tego Plusem natrysku jest to że nie musisz mieć kilku osób do nakładania tynku i zacierania, zrobisz to sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 11.10.2022 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2022 To ja przezwyciężę strach i chyba zostawię w kieszeni te 8 tys Jeśli masz zamiar kłaść tynk cienkowarstwowy sam, to jest to pomysł ryzykowny...no chyba że masz ruchy za trzech - jednego nakładającego i dwóch zacierających, co da gwarancję, że będziesz mokre łączył z mokrym. Jeśli jednak przyschnie...to wątpię byś był zadowolony ze swej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabi88 13.10.2022 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Nie wiem jaka powierzchnia ale zdolna osoba zrobi poprawnie natryskowo tynk we własnym zakresie (nie trzeba tego zacierać, tylko trzeba brać ziarno 1-1,5mm). Tylko trzeba najpier zmarnować trochę tynku i ze trzy plyty GK na ustawienie i wyczucie sprzętu. Potem można leciec samemu aczkolwiek przydaje się druga osoba do mieszania i donoszenia materiału, żeby nie skakać po rusztowaniu co jest strasznie denerwujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 13.10.2022 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Nie wiem jaka powierzchnia ale zdolna osoba zrobi poprawnie natryskowo tynk we własnym zakresie (nie trzeba tego zacierać, tylko trzeba brać ziarno 1-1,5mm). Tylko trzeba najpier zmarnować trochę tynku i ze trzy plyty GK na ustawienie i wyczucie sprzętu. Potem można leciec samemu aczkolwiek przydaje się druga osoba do mieszania i donoszenia materiału, żeby nie skakać po rusztowaniu co jest strasznie denerwujące Czyli najpierw porozkładać wiadra z wymieszanym tynkiem na podestach, a potem tynkować. Tak czy siak szkoda prądu, już wolałbym kogoś na czarno z ogłoszenia niż samemu to robić, bo tynk szybko schnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 13.10.2022 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2022 U sąsiada firma sie uczyła robić natryskiem. Powiem szczerze efekt jest kiepski. Większośc ziarna im spadło pod nogi. Na mój gust to on ma pomalowane te ściany....Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.10.2022 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Mój szwagier robił sobie natryskiem, ale on jest stolarzem, więc po pierwsze wprawę w malowaniu ma, po drugie kompresor, pistolet też nie marketowe.Nie ma się o co przyczepić, patrząc na efekt, ale trochę płyt k-g pokrył, zanim ustawił dyszę i powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 13.10.2022 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2022 U sąsiada firma sie uczyła robić natryskiem. Powiem szczerze efekt jest kiepski. Większośc ziarna im spadło pod nogi. Na mój gust to on ma pomalowane te ściany.... Zobaczymy. Ziarno spadło, a reszta pozostała na ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamster188 18.10.2022 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 (edytowane) witam, czy styropian grafitowy trzeba tarować przed klejeniem bo są różne opinie? Podobno trzeba, jeszcze mówili coś o osłanianiu przed słońcem, że może odpaść od ściany i chyba klej też musi być inny. a próbował ktoś kleić na kleju w pianie? też bede startował za około 2 tyg i szukam informacji styropian już praktycznie jestem zdecydowany na ten: https://alexa-andrychow.pl/knauf-etixx-p-56.html jak pytałem o grafitowy to tego polecali, podobno prosty i jego nie trzeba tarować, tylko nie wiem czy można styropian z innej firmy niż kleje? ktoś się orientuje czy bedzie gwarancja? No i jeszcze jaki styropian dać na balkon pod wylewke? Edytowane 18 Października 2022 przez kamster188 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 18.10.2022 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 Podobno trzeba, jeszcze mówili coś o osłanianiu przed słońcem, że może odpaść od ściany i chyba klej też musi być inny. a próbował ktoś kleić na kleju w pianie? też bede startował za około 2 tyg i szukam informacji styropian już praktycznie jestem zdecydowany na ten: https://alexa-andrychow.pl/knauf-etixx-p-56.html jak pytałem o grafitowy to tego polecali, podobno prosty i jego nie trzeba tarować, tylko nie wiem czy można styropian z innej firmy niż kleje? ktoś się orientuje czy bedzie gwarancja? No i jeszcze jaki styropian dać na balkon pod wylewke? Tarować - IMO trzeba każdy. Kleiłem na pianoklej i na klej z worka. Pianoklej jest szybszy, ale dużo droższy i moim zdaniem słabiej trzyma (szczególnie jeśli nie kleimy po całości (duże zużycie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepulek 19.10.2022 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Ściane miałeś prostą? Jaka max grubość pianki była u ciebie ? Jak unikałeś "odciskania" styropianu od ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 19.10.2022 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Cześć. Ja też się tego obawiałem ale kupiłem pistolet za 100 zł, pożyczyłem kompresor i sam zrobiłem strukturę natryskiem. Jak dla mnie wyszło super, przynajmniej ostatnia ściana jak już wiedziałem gdzie popełniłem błędy na poprzednich ścianach Nie bój się tego Plusem natrysku jest to że nie musisz mieć kilku osób do nakładania tynku i zacierania, zrobisz to sam Nad tym pistoleten natryskowym też myślałem ostro ale już było po czasie a szkoda bo wydałbym niewiele i zyskał sporo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 19.10.2022 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Tarować - IMO trzeba każdy. Kleiłem na pianoklej i na klej z worka. Pianoklej jest szybszy, ale dużo droższy i moim zdaniem słabiej trzyma (szczególnie jeśli nie kleimy po całości (duże zużycie) Pianoklej jest mocniejszy od tego z wora , a co do odciskania od ściany to fakt i moja rada taka kleić pianką ale dać też po co najmniej 2 placki zwykłego kleju z worka wtedy dociśniesz i zostaje ot taka hybryda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 19.10.2022 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Pianoklej jest mocniejszy od tego z wora , a co do odciskania od ściany to fakt i moja rada taka kleić pianką ale dać też po co najmniej 2 placki zwykłego kleju z worka wtedy dociśniesz i zostaje ot taka hybryda . To jakie zastosowanie ma pianoklej w takiej hybrydzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabi88 19.10.2022 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Daje większą szczelność, łatwiej i szybciej jest nałożyć warkocz z pianki po obwodzie i dwa placki kleju na środek. Te placki służą tylko temu, żeby płyta została na swoim miejscu (pianka może "odpychać"), mniej tarowania jest później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 21.10.2022 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2022 Ściane miałeś prostą? Jaka max grubość pianki była u ciebie ? Jak unikałeś "odciskania" styropianu od ściany 3 ściany bez tragedii. Front - banan nie ściana Na gruncie i poniżej poziomu gruntu - zastrzały z desek dawałem na wszelki wypadek. Zauważyłem że lepsze pianki mniej sprężynują (różowy Ceresit był chyba najlepszy). Potem robiliśmy systemem łączonym pianoklej + klej z worka. Najważniejsze to nie przyklejać od razu. Połóż styropian, nałóż kleju, odczekaj minutę, czy dwie (aż klej nie zacznie wiązać) i dopiero na ścianę dajesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamster188 27.10.2022 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2022 Tarować - IMO trzeba każdy. Kleiłem na pianoklej i na klej z worka. Pianoklej jest szybszy, ale dużo droższy i moim zdaniem słabiej trzyma (szczególnie jeśli nie kleimy po całości (duże zużycie) Decyzja zapadła, wczoraj zamówiłem etixx, jeśli chodzi o tarowanie przed zaciąganiem siatki, to tak, trzeba każdy, ale tutaj mówie o tarkowaniu przy klejeniu styropianu, etixxa nie trzeba, bo już ma porowatą fakture jak wychodzi z formy, tak mi to tłumaczyli. Bardziej mnie martwi to, że u nas już temperatury bliskie zeru rano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacogi 27.10.2022 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2022 mam pytanie co najpierw listwa przyokienna czy styropian na glify, czy odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacogi 03.11.2022 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 i jeszcze jedna wątpliwość, czy mogę pozostawić styropian zaciągnięty jedną warstwą kleju i gruntem i na wiosnę druga warstwa i tynk, czy jednak dać od razu drugą warstwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts