fotohobby 20.04.2024 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2024 Ty głópka strugasz ? przecież prowokacje gromadzenie wojsk ba nawet wysyłanie na Ukrainę to domena tzw państw zachodnich tylko jak ruski zareagują to każdy z nich spierdoli a my ucierpimy , djemy się dymać jak zawsze a powinniśmy się zachowywać jak Węgry czy Słowacja ruski to nie byle patałach to dziesiątki lat było supermocarstwo a my jesteśmy sąsiadem więc po huj nam to potrzebne to podrzeganie ??? akurat na czasie więc posłuchaj i niuchaj kiedyś zaskoczysz choć może za póxno Dlaczego duże koncerny zwijają inters ??? nie wiesz ? TY masz z kimś jakiś zakład że każde słowo w którym można popełnić błąd ortograficzny piszesz na opak ? I już abstrahując od ortografii - raz piszesz, że ruscy nie zaatakują NATO, a teraz piszczysz, że duże koncerny zwijają interesy. Chłopie, ty jesteś przypadkiem klinicznym, nasiąkasz jak gąbka każdą brednią, jaką zobaczysz na YT - jak kiedyś się zes.ałeś, jak ci powiedzieli, że w okolicach Wuhan wyrejestrowano kilka milioów kart SIM w 2020r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.04.2024 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2024 Prawdę opowiada pan d7d. Ukraina już przegrała ale wy tego nie chcecie widzieć dostaną 67szt. F chyba 16 to samolot z 1977r. No innowacja na polu walni 40 letni samolot. A jaki to problem ? To samolot 4. generacji podobnie, jak np SU-35, a podejrzewam, że choć 10 lat starszy, to z lepszą awioniką. poza tym: Amerykańska Izba Reprezentantów poparła projekt pomocy w wysokości niespełna 61 mld dolarów dla Ukrainy. Po ogłoszeniu wyników rozległy się brawa. Wkrótce pełen pakiet trafi pod obrady Senatu, a następnie na prezydenckie biurko. Jak twierdzą waszyngtońscy urzędnicy, to kwestia kliku najbliższych dni aż pakiet wejdzie w życie. Dodatkowo część amunicji może dotrzeć na Ukrainę w ciągu tygodnia Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-potezna-pomoc-dla-ukrainy-izba-reprezentantow-zdecydowala,nId,7463351#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome Widać, że nawet Trump się zreflektował To, że Ukraina straci część swojego terytorium, to niestety pewnik, ale ważne jest jaką część, i jakimi ruskimi stratami zostanie to okupione. Im one większe, tym dla nas lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 21.04.2024 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2024 Bo słuchasz rossyjskich trolli. Jaka stacja nadawcza taka wiedzy i poglądy. Wielbiciel russkiego ładu. Ty naprawdę jesteś taki ograniczony umysłowo czy tylko chcesz dopiec jeśli to drugie to pudło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 21.04.2024 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2024 TY masz z kimś jakiś zakład że każde słowo w którym można popełnić błąd ortograficzny piszesz na opak ? I już abstrahując od ortografii - raz piszesz, że ruscy nie zaatakują NATO, a teraz piszczysz, że duże koncerny zwijają interesy. Chłopie, ty jesteś przypadkiem klinicznym, nasiąkasz jak gąbka każdą brednią, jaką zobaczysz na YT - jak kiedyś się zes.ałeś, jak ci powiedzieli, że w okolicach Wuhan wyrejestrowano kilka milioów kart SIM w 2020r No trochę wyobraźni ale ty masz z nia bardzo duży problem więc do rzeczy , wojska nato wchodzą już do Ukrainy więc mają powód aby atakować proste jak pi,,,,nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.04.2024 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2024 Jakby babcia miała wąsy, to....Republikanie pół roku mieli wstręt, by wesprzeć Ukrainę kasą i sprzętem, a ty piszesz o wchodzeniu tam wojskiem?Odstaw YT, bo rujnuje ci psychikę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 21.04.2024 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2024 Jakby babcia miała wąsy, to.... Republikanie pół roku mieli wstręt, by wesprzeć Ukrainę kasą i sprzętem, a ty piszesz o wchodzeniu tam wojskiem? Odstaw YT, bo rujnuje ci psychikę... Twoja wiedza jest bardzo uboga , popraw to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.04.2024 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2024 Powiedział człowiek wyedukowany przez YT Policz tam raz jeszcze ile samolotów bojowych ma NATO i kto w świecie dysponuje złożami uranu, bo ostatnio za bardzo nie wyszło, jak miałeś się okazje "pochwalić" swoją wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 21.04.2024 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2024 Powiedział człowiek wyedukowany przez YT Policz tam raz jeszcze ile samolotów bojowych ma NATO i kto w świecie dysponuje złożami uranu, bo ostatnio za bardzo nie wyszło, jak miałeś się okazje "pochwalić" swoją wiedzą Tak ja mam tyle czasu że tobie mam coś udowadniać czy linki pokazywać tak tak oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.04.2024 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2024 Biorąc pod uwagę, ile czasu spędzasz przed YT to tak, czas masz.Tylko linków, żeby udowodnić swoje tezy nie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.04.2024 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2024 Ty naprawdę jesteś taki ograniczony umysłowo czy tylko chcesz dopiec jeśli to drugie to pudło. Przecież Ty prezentujesz russki punkt widzenia a tego nie widzisz. Ładnie Ciebie porobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 21.04.2024 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2024 Przecież Ty prezentujesz russki punkt widzenia a tego nie widzisz. Ładnie Ciebie porobili. Faktycznie masz coś nie teges z rozumowaniem skoro nie rozrużniasz zdrowego rozsądku od chłamu lewackiego chłamu , jak z tak cienkim dyskutować tego nie wie nikt, dlaczego nikt z obydwoma już nie chce dyskutować nie zastanawia cię to ??? pomyśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 21.04.2024 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2024 To forum umiera. Brak admina i jeden ruski troll = wątek rozj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 22.04.2024 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2024 Ty nawet nie potrafisz poprawnie pisać Wydajesz z siebie bełkot. Może zróbmy coś pożytecznego dla tego forum , proponuję na początek ściepę dla niego na słownik ortograficzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 22.04.2024 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2024 Powiedział człowiek wyedukowany przez YT Policz tam raz jeszcze ile samolotów bojowych ma NATO i kto w świecie dysponuje złożami uranu, bo ostatnio za bardzo nie wyszło, jak miałeś się okazje "pochwalić" swoją wiedzą Dziś USA opuszczają Niger też mają potęzne złoża Uranu ,mało ci jeszcze ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robbas 22.04.2024 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2024 moderator pilnie poszukiwany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 22.04.2024 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2024 moderator pilnie poszukiwany Dobra to do rzeczy ,doradź co zrobić aby więcej miec z moich 8,4kwp bo dostałem szacunkowe wyliczenia tauronu i wg tego co oni proponują wychodzi na to że moje 8,4kwp podraża prąd jak by dziwnie to nie brzmiało , 2800 z hakiem mam od maja do stycznia płacić a wg nich pobrałem za zeszły rok 2900 kwh , ofgrid ? green bost pro 4000 sinus ? świeci grzejemy nie świeci nie grzejemy ale najważniejsze nie dajemy nikomu za 1 grosz prądu, propozycje mile widziane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robbas 23.04.2024 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2024 Dobra to do rzeczy ,doradź co zrobić aby więcej miec z moich 8,4kwp bo dostałem szacunkowe wyliczenia tauronu i wg tego co oni proponują wychodzi na to że moje 8,4kwp podraża prąd jak by dziwnie to nie brzmiało , 2800 z hakiem mam od maja do stycznia płacić a wg nich pobrałem za zeszły rok 2900 kwh , ofgrid ? green bost pro 4000 sinus ? świeci grzejemy nie świeci nie grzejemy ale najważniejsze nie dajemy nikomu za 1 grosz prądu, propozycje mile widziane . Nie wiem za bardzo jak PV może podrażać prąd (nie wliczając kosztu instalacji). Chyba, że chodzi o prognozy i szacunki. W Energii mam rozliczenie comiesięczne i jest to bardzo proste - depozyt i zużycie bilansują się co miesiąc, dzień po ogłoszeniu RCEM przez PSE mam już fakturę i zgadza się ona z moimi bieżącymi wyliczeniami. Natomiast z zabawy cyferkami (ale na żywym organiźmie a nie w teorii) wyszedł mi ciekawy fakt, dotyczący rozliczania energii wprowadzonej do sieci wg RCEM vs RCE. Widać jasno, że jeśli ktoś stawia mocno na autokonsumpcję, chociażby bawiąc się w automatykę załączania urządzeń domowych o określonych godzinach, to zdecydowanie lepiej wyjdzie na rozliczeniiu według miesięcznej ceny RCEM. Przy nieprzewymiarowanej za bardzo PV. Jest tak dlatego, że przy mniejszej produkcji dziennej, a więc w okresach niezbyt słonecznych, czyli wtedy gdy godzinowa cena będzie najwyższa nie odda się do sieci prawie nic. Czyli po tej większej cenie RCE do depozytu wpadnie niewiele grosiwa. Natomiast w okresie dużej produkcji czyli po niskiej cenie RCE do depozytu wpadnie kilka kilowatogodzin zamienionych na złotówki po cenie średniej miesięcznej RCEM, która zdecydowanie będzie większa od tych cen wynoszących kilka groszy, lub nawet ujemnych. Np wczoraj i przedwczoraj, ceny RCE były całkiem przyzwoite (jak na ostatnie miesiące) ale do sieci oddałem prawie nic (niecałe 1,5 kWh przez dwa dni łącznie z wyprodukowanych 25 kWh). Ogrzewanie i sprzęty domowe pożarły wszystko (95%) co wyprodukowała PV, bezpośrednio lub z bilansowania licznikowego, dzięki czemu nie zapłacę prawie złotówki za kWh zamiast zyskać 30-40 groszy w depozycie za kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 23.04.2024 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2024 No powiedzmy że teraz to się sprawdza , ja tez pisałem to po otrzymaniu tzw prognoz więc ciśnienie oczywiście narosło ale zostawmy to bo teraz jako tako się to będzie pewnie spinać ale od sierpnia już nie za bardzo a sierpień niedługo i chyba trzeba będzie szukać rozwiązania by nie oddawać po kilka groszy ze złości ktoś nawet falownik w południe potrafi wyłączyć jak nie będzie w stanie tego zjeść na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robbas 23.04.2024 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2024 Chciałbym wiedzieć czy jest jakikolwiek prosument w billingu, który skorzysta z tego zapowiadanego zwrotu 30% niewykorzystanych w depozycie środków. Jak na razie to w styczniu zużyłem cały zeszłoroczny depozyt (nabijany bo dużo większych cenach niż obecnie) a obecnie zużywam na bieżąco, obniżając nieco rachunek, ale o zgromadzeniu środków na kolejny miesiąc nie ma mowy.Udało się komuś niewykorzystać (w okresie roku) wszystkich środków z depozytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robbas 23.04.2024 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2024 teraz jako tako się to będzie pewnie spinać ale od sierpnia już nie za bardzo a sierpień niedługo i chyba trzeba będzie szukać rozwiązania by nie oddawać po kilka groszy ze złości ktoś nawet falownik w południe potrafi wyłączyć jak nie będzie w stanie tego zjeść na bieżąco. No ale będziemy mieli możliwość pozostania w rozliczeniu według uśrednionej ceny miesięcznej. Przy pozostaniu przy rozliczeniu po RCEM Wyjdzie się raczej podobnie jak na RCE, ale przynajmniej nie będą bolały te ujemne ceny. Taki efekt psychologiczny bardziej. Chyba, że dużą autokonsumpcją się nadrobi. //edit sorry za post pod postem, myślałem że się doklei do poprzedniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts