Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Net-billinng opłacalność

Patatay

Recommended Posts

Nic konkretnego w powyższym nie ma. Same puste gadania i przepowiednie z sufitu wzięte.

Gdzie jest ta ustawa o opodatkowaniu PV co niebawem miała być głosowana?

Nic konkretnego w powyższym nie ma. Same puste gadania i przepowiednie z sufitu wzięte.

Gdzie jest ta ustawa o opodatkowaniu PV co niebawem miała być głosowana?

Przecież to jakiś portal, który jest jeszcze głupszy niż TVpis.

Nie wiadomo kto jest właścicielem portalu. Nikt nie podpisuje się pod artykułami.

Mam nadzieję, że to radosna twórczość jakiegoś samozwańczego "obrońcy" opozycji a nie działanie PO, bo jest to tak debilne, że na pewno żaden człowiek o inteligencji większej niż u rozwielitki nie bierze tego poważnie.

Mam szybkie pytanie.

Czy ubezpieczacie (inst. foto.do dachu przytwierdzonej), razem z mieszkaniem czy oddzielnie, co lepsze i w jakiej firmie, kończy mi się ubezpieczenie.

Pewne firmy namawiają mnie na ubezpieczenie razem z domem, ostatnio miałem oddzielnie choć instalacja przytwierdzona do dachu.

Zależy od jakich zdarzeń chcesz ubezpieczyć instalację PV na dachu i sam falownik w domu lub na zewnątrz domu.

Chyba najważniejsze gradobicie i pożar, falownik w piwnicy. Na 40tyś.

Chcę mieć prawdziwe ubezpieczenie, nie fikcyjne, żeby potem nie okazało się, że pchałem im w doopę kasę i nici.

PZU ma wyłączenia: stłuczenia i pęknięcia paneli.:confused:

Edytowane przez animuss

Mnie się "prawdziwe" ubezpieczenie zupełnie nie kalkulowało - wychodziło, że przez 20 lat (założyłem, że tyle może pociągnąć instalacją) oddam 74% wartości całej instalacji.

Musiałbym co roku lądować awaryjnie dronem i niszczyć jakiś panel, by się to kiedykolwiek opłaciło...

To ile miało wynosić ubezpieczenie instalacji PV?

1.500 zł rocznie ?

Coś mi wyliczyli 120 złociszy pmiesięcznie - pokrycie kosztów do 100k w razie awarii

Niebawem będziesz płacił tym, którzy odbierają pośrednio twą energię :)

W niedzielę w Polsce po raz pierwszy ujemne ceny energii elektrycznej

https://www.wnp.pl/finanse/w-niedziele-w-polsce-po-raz-pierwszy-ujemne-ceny-energii-elektrycznej,719596.html

Fan Club Muratora- taki portal może być, czy ten także Wam nie pasuje?

• Like 1

Niebawem będziesz płacił tym, którzy odbierają pośrednio twą energię :)

W niedzielę w Polsce po raz pierwszy ujemne ceny energii elektrycznej

https://www.wnp.pl/finanse/w-niedziele-w-polsce-po-raz-pierwszy-ujemne-ceny-energii-elektrycznej,719596.html

Fan Club Muratora- taki portal może być, czy ten także Wam nie pasuje?

Ale kombinujesz i do tego nie znasz przepisów dotyczących prosumentów :)

Między 11 a 16 włącz jutra grzałki i farelki - będą Tobie płacić za pobór prądu :D