d7d 08.06.2023 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 Potkniesz się i ty. I to niebawem. https://wiesci24.pl/2023/06/07/podatek-od-fotowoltaiki-coraz-blizej-a-pis-to-ciagle-ukrywa/ Nic konkretnego w powyższym nie ma. Same puste gadania i przepowiednie z sufitu wzięte. Gdzie jest ta ustawa o opodatkowaniu PV co niebawem miała być głosowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 08.06.2023 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 Nic konkretnego w powyższym nie ma. Same puste gadania i przepowiednie z sufitu wzięte. Gdzie jest ta ustawa o opodatkowaniu PV co niebawem miała być głosowana? Przecież to jakiś portal, który jest jeszcze głupszy niż TVpis. Nie wiadomo kto jest właścicielem portalu. Nikt nie podpisuje się pod artykułami. Mam nadzieję, że to radosna twórczość jakiegoś samozwańczego "obrońcy" opozycji a nie działanie PO, bo jest to tak debilne, że na pewno żaden człowiek o inteligencji większej niż u rozwielitki nie bierze tego poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.06.2023 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 Jan Piński, Tomasz Szwejgiert ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 08.06.2023 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 Mam szybkie pytanie. Czy ubezpieczacie (inst. foto.do dachu przytwierdzonej), razem z mieszkaniem czy oddzielnie, co lepsze i w jakiej firmie, kończy mi się ubezpieczenie.Pewne firmy namawiają mnie na ubezpieczenie razem z domem, ostatnio miałem oddzielnie choć instalacja przytwierdzona do dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.06.2023 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 Sprawdź zakres jednego i drugiego ubezpieczenia w zakresie PV.Czy są jakieś różnice i oczywiście ile kosztuje oddzielne ubezpieczenie.Ubezpieczenie razem z domem na ogół kosztuje tyle samo z PV i bez PV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 08.06.2023 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 Sprawdź zakres jednego i drugiego ubezpieczenia w zakresie PV. Czy są jakieś różnice i oczywiście ile kosztuje oddzielne ubezpieczenie. Ubezpieczenie razem z domem na ogół kosztuje tyle samo z PV i bez PV. A co z falownikiem falownik przykładowo nie jest częścią dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.06.2023 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 Zależy od jakich zdarzeń chcesz ubezpieczyć instalację PV na dachu i sam falownik w domu lub na zewnątrz domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marvinetal 09.06.2023 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 Ubezpieczenie razem z domem na ogół kosztuje tyle samo z PV i bez PV. jak ostatnio liczyłem w jednym kalkulatorze to PV kosztowało 60zł ekstra (jak urealniłem wartość instalacji bo domyślna to starczyłaby na waciki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 09.06.2023 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 (edytowane) Zależy od jakich zdarzeń chcesz ubezpieczyć instalację PV na dachu i sam falownik w domu lub na zewnątrz domu. Chyba najważniejsze gradobicie i pożar, falownik w piwnicy. Na 40tyś. Chcę mieć prawdziwe ubezpieczenie, nie fikcyjne, żeby potem nie okazało się, że pchałem im w doopę kasę i nici. PZU ma wyłączenia: stłuczenia i pęknięcia paneli. Edytowane 9 Czerwca 2023 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rupicapra 10.06.2023 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 Mnie się "prawdziwe" ubezpieczenie zupełnie nie kalkulowało - wychodziło, że przez 20 lat (założyłem, że tyle może pociągnąć instalacją) oddam 74% wartości całej instalacji.Musiałbym co roku lądować awaryjnie dronem i niszczyć jakiś panel, by się to kiedykolwiek opłaciło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartyyMcFly 10.06.2023 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 mnie się "prawdziwe" ubezpieczenie zupełnie nie kalkulowało - wychodziło, że przez 20 lat (założyłem, że tyle może pociągnąć instalacją) oddam 74% wartości całej instalacji.. lol! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.06.2023 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 Mnie się "prawdziwe" ubezpieczenie zupełnie nie kalkulowało - wychodziło, że przez 20 lat (założyłem, że tyle może pociągnąć instalacją) oddam 74% wartości całej instalacji. Musiałbym co roku lądować awaryjnie dronem i niszczyć jakiś panel, by się to kiedykolwiek opłaciło... To ile miało wynosić ubezpieczenie instalacji PV? 1.500 zł rocznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rupicapra 10.06.2023 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 To ile miało wynosić ubezpieczenie instalacji PV? 1.500 zł rocznie ? Coś mi wyliczyli 120 złociszy miesięcznie - pokrycie kosztów do 100k w razie awarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartyyMcFly 10.06.2023 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 Coś mi wyliczyli 120 złociszy pmiesięcznie - pokrycie kosztów do 100k w razie awarii Niebawem będziesz płacił tym, którzy odbierają pośrednio twą energię W niedzielę w Polsce po raz pierwszy ujemne ceny energii elektrycznej https://www.wnp.pl/finanse/w-niedziele-w-polsce-po-raz-pierwszy-ujemne-ceny-energii-elektrycznej,719596.html Fan Club Muratora- taki portal może być, czy ten także Wam nie pasuje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.06.2023 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 Niebawem będziesz płacił tym, którzy odbierają pośrednio twą energię W niedzielę w Polsce po raz pierwszy ujemne ceny energii elektrycznej https://www.wnp.pl/finanse/w-niedziele-w-polsce-po-raz-pierwszy-ujemne-ceny-energii-elektrycznej,719596.html Fan Club Muratora- taki portal może być, czy ten także Wam nie pasuje? Ale kombinujesz i do tego nie znasz przepisów dotyczących prosumentów Między 11 a 16 włącz jutra grzałki i farelki - będą Tobie płacić za pobór prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 11.06.2023 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2023 W niedzielę w Polsce po raz pierwszy ujemne ceny energii elektrycznej https://www.wnp.pl/finanse/w-niedziele-w-polsce-po-raz-pierwszy-ujemne-ceny-energii-elektrycznej,719596.html Fascynujące! Ale co to wnosi do dyskusji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 11.06.2023 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2023 Fascynujące! Ale co to wnosi do dyskusji? No właśnie też się miałem o to zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris Zielonka 11.06.2023 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2023 (edytowane) U mnie opłacalność za maj jest jak 1,10 do 0,38 - RCEm bowiem tyle wylosowana.Czyli muszę wysłać Tauronowi trzy razy więcej niż potrzebuję na zimę. Edytowane 11 Czerwca 2023 przez Chris Zielonka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 11.06.2023 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2023 U mnie opłacalność za maj jest jak 1,10 do 0,38 - RCEm bowiem tyle wylosowana. O co chodzi z tym losowaniem i co to jest "RCEm"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris Zielonka 11.06.2023 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2023 https://www.pse.pl/oire/rcem-rynkowa-miesieczna-cena-energii-elektrycznej Oni mówią że to cena rynkowa ja mówie że losowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts