HankMoody 03.10.2022 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2022 Witam serdecznie Mam prośbę o pomoc w rozmieszczeniu kamer. Buduję dom który jest dość skomplikowany w sensie architektonicznym. Nie wiem gdzie najlepiej rozmieścić kamery, żeby nie było ich za dużo a jednocześnie żeby ogarniały możliwie jak największy obszar przed domem. W załączeniu rysunek poglądowy. Robię właśnie elektrykę i chcę wiedzieć gdzie doprowadzić skrętkę. I jeszcze jedno pytanie czy sama skrętka wystarczy czy puścić tez zasilanie obok skrętki? Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HankMoody 03.10.2022 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2022 Mój pomysł jest taki jak w załączeniu. Napiszcie proszę co byście zmienili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 04.10.2022 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 Lewy dolny róg przenieść w róg przy literce K i przekręcić o 90' - teraz masz martwe pole na całym lewym dolnym rogu działki. Ps. skoro planujesz aż 8 kamer to będzie to całkiem duża inwestycja finansowa - nie lepiej zdać się na jakichś polecanych instalatorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.10.2022 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 na masztach w ogrodzie a nie na budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Felik 04.10.2022 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 Nie będzie to wyglądać paskudnie ? Trochę ciężko mi sobie to wyobrazić żeby stawiać slupy pod kamery. Jak ktoś ma duży ogród to slupy wolnostojące w wokół domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.10.2022 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 Nie będzie to wyglądać paskudnie ? Trochę ciężko mi sobie to wyobrazić żeby stawiać slupy pod kamery. Jak ktoś ma duży ogród to slupy wolnostojące w wokół domu ? U klientki jednocześnie były masztami na lampy oświetlające teren. Oczywiście wkomponowane w ogród a nie w przypadkowych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.10.2022 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 (edytowane) Nie wiem czy jest sens ustawiać kamery na puste ściany (np. wzdłuż garażu) - chyba, ze ktoś sobie tam okna porobił zamiast dosunąć dom najbliżej granicy. jedna kamera przy bramie obejmie teren, który na rysunku teoretycznie wymaga trzech kamer. Edytowane 4 Października 2022 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HankMoody 04.10.2022 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 Bardzo Wam dziękuję za wszystkie sugestie i pomoc. Pomysł z kamerami na słupach pewnie byłby najlepszy tylko że do czasu kiedy będę miał pieniądze na zagospodarowanie terenu i to w taki sposób, żeby zrobić na nim oświetlenie to trochę czasu minie. Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tompas 06.10.2022 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2022 (edytowane) 1. jaki ma byc cel instalacji kamer? monitorowanie dozór rozpoznanie czy identyfikacja ?2. jaka jest sciezka slonca w polu dozoru kamer?3. czy przewidujesz przerwy w zasilaniu? twoj problem mozna ugryzc za pomoca 2 kamer albo 8. w zaleznosci od tego co potrzebujesz, jakie masz priorytety ochrony Edytowane 6 Października 2022 przez Tompas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts