Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozmieszczenie kamer - trudny przypadek

Recommended Posts

Witam serdecznie

Mam prośbę o pomoc w rozmieszczeniu kamer. Buduję dom który jest dość skomplikowany w sensie architektonicznym. Nie wiem gdzie najlepiej rozmieścić kamery, żeby nie było ich za dużo a jednocześnie żeby ogarniały możliwie jak największy obszar przed domem. W załączeniu rysunek poglądowy.

Robię właśnie elektrykę i chcę wiedzieć gdzie doprowadzić skrętkę. I jeszcze jedno pytanie czy sama skrętka wystarczy czy puścić tez zasilanie obok skrętki?

Z góry bardzo dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie.

kamery1.jpg

Nie będzie to wyglądać paskudnie ? Trochę ciężko mi sobie to wyobrazić żeby stawiać slupy pod kamery. Jak ktoś ma duży ogród to slupy wolnostojące w wokół domu ?

U klientki jednocześnie były masztami na lampy oświetlające teren. Oczywiście wkomponowane w ogród a nie w przypadkowych miejscach

Nie wiem czy jest sens ustawiać kamery na puste ściany (np. wzdłuż garażu) - chyba, ze ktoś sobie tam okna porobił zamiast dosunąć dom najbliżej granicy.

jedna kamera przy bramie obejmie teren, który na rysunku teoretycznie wymaga trzech kamer.

kamery1.jpg

Edytowane przez Elfir

1. jaki ma byc cel instalacji kamer? monitorowanie dozór rozpoznanie czy identyfikacja ?

2. jaka jest sciezka slonca w polu dozoru kamer?

3. czy przewidujesz przerwy w zasilaniu?

twoj problem mozna ugryzc za pomoca 2 kamer albo 8. w zaleznosci od tego co potrzebujesz, jakie masz priorytety ochrony

Edytowane przez Tompas