mazilo 28.10.2022 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2022 Styropian 15cm na taką strukturę ? Uskoki do 4cm , czy jak nakleję styropian to odpadnie z uwagi na dużą ilość kleju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toty 28.10.2022 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2022 zapewne nie ale zbankrutujesz na klej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 29.10.2022 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2022 na pianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 29.10.2022 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Uskoki do 4cm , czy jak nakleję styropian to odpadnie z uwagi na dużą ilość kleju ? Bez kołków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazilo 29.10.2022 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Kołki nie są wskazane Ścian niewiele : 1 x 10x2m ( rozstaw słupków betonowych co 2 metry ) 2x 6x2,5m, a czoło już ocieplone . O bankructwo na klej się nie martwię , raczej żeby nie odpadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazilo 29.10.2022 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Pianę do klejenia ? tylko że klej w pianie aż tak się nie rozprężny żeby zgodnie ze sztuką cały złapał po obwodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 29.10.2022 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Wyrównaj klejem ścianę przed klejeniem i zastosuj dobry klej, żadna pianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazilo 29.10.2022 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Nie znalazłem nigdzie takiej firmy kleju która dopuszcza tak gruba warstwę kleju . Cały „bajer” polega na tym ze jeśli się nie da zrobić tego poprawnie , ocieplę od środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 29.10.2022 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Nie znalazłem nigdzie takiej firmy kleju która dopuszcza tak gruba warstwę kleju . Cały „bajer” polega na tym ze jeśli się nie da zrobić tego poprawnie , ocieplę od środka Zadzwoń do głównego technologa z Greinplastu (p. Janek) z pytaniem czy ich klej KS do styropianu można dawać, gdy uskoki wynoszą do 40 mm. Bo przecież wszędzie tyle nie będzie. Ew. przyklej najpierw styropian 2cm do wyrównania tych uskoków na kleju do styropianu, a potem przyklej właściwe ocieplenie na klej do siatki. Polecam Greinplast, mają zajebiste kleje. Ocieplanie od środka to jakiś hardcore, szkoda powierzchni użytkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazilo 30.10.2022 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2022 (edytowane) skoro już mam kleić 2cm na klej do styropianu , to bez sensu potem używać kleju - panki . Mogę od razu nakleić 15cm styropianu …. no właśnie czy mogę …..Od środka ocieplenie wygodniejsze , ponieważ z drugiej strony płyta betonowa jest już gładka . Edytowane 30 Października 2022 przez mazilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 30.10.2022 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2022 No to naklej od razu 15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts