Pimurka 11.12.2022 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2022 Witam,chcialabym zakupic robot kuchenny,z tym ze nie bardzo wiem w jaki uderzyc,osttanio gdzies widzialam reklame thermomixa,co myslicie?Do tej pory robilam wszystko recznie tradycyjnie,ale czemu by nie ulepszyc,chyba,ze polecicie jakis inny robot kuchenny?Chetnie poczytam sugestie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.12.2022 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2022 thermomix nie jest robotem sensu stricte. Ja mam Kenwood Prospero z przystawką do mielenia mięsa, szatkownicą, kielichem do miksowania. Części można dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 27.01.2023 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Mój niezawodny robot kuchenny - ostry nóż HRC55, drewniana deska do krojenia, duży wok, głowa pełna pomysłów i pasja do gotowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.01.2023 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 tak się zastanawiam czy twoją niezawodną pralką automatyczną jest tara, strumień i ewentualnie gar na piecu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 27.01.2023 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 tak się zastanawiam czy twoją niezawodną pralką automatyczną jest tara, strumień i ewentualnie gar na piecu.... Długo myślałaś, zanim spłodziłaś taką bzdurę? Wszelkie automaty są dla ludzi nieumiejących dobrze gotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.01.2023 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Długo myślałaś, zanim spłodziłaś taką bzdurę? Wszelkie automaty są dla ludzi nieumiejących dobrze gotować. Nie, po prostu pokazuje absurd twojego pisania o nożu, który zastępuje robota kuchennego. To jest analogia (jak za trudne słowo, to sprawdź w słowniku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 28.01.2023 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 Nie, po prostu pokazuje absurd twojego pisania o nożu, który zastępuje robota kuchennego. To jest analogia (jak za trudne słowo, to sprawdź w słowniku) Czyli nie umiesz gotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariater 28.01.2023 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 Wszelkie automaty są dla ludzi nieumiejących dobrze gotować. Co tu ma do rzeczy umiejetnosc gotowania ? Czy ten wspanialy noz HRC55 potrafi ubic piane, rozrobic ciasto, zmielic mieso i wymieszac wszystkie skladniki na pyszne pulpety ? I nie wyobrazam sobie zrobienia kilkudziesieciu sloikow przecieru pomidorowego bez odpowiedniej przystawki do mojego Kenwooda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.01.2023 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2023 Czyli nie umiesz gotować. A nie nie umiesz logicznie wnioskować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.01.2023 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Termomix to przerost formy nad treścią - dla normalnie działającego człowieka jest jego tańszy odpowiednik "Lidlomix" równie dobry i sprawdzający się w kuchni - ale jak ktoś wczśniej zauważył to nie jest tak do końca robot kuchenny. Ja od kilkunastu lat posiadam Bosch MUM58364 nie wiem czy jest dobry ale nie zepsuł się , ma wiele przystawek które można dokupić, wymienić, zamienić gdy się zużyją lub przerobić na takie które są potrzebne Jeśli autorka cokolwiek chce wiedzieć o tych urządzeniach zapraszam do dyskusji - reszty nie znam więc się nie wypowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.01.2023 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 (edytowane) Termomix to przerost formy nad treścią - dla normalnie działającego człowieka jest jego tańszy odpowiednik "Lidlomix" równie dobry i sprawdzający się w kuchni - ale jak ktoś wczśniej zauważył to nie jest tak do końca robot kuchenny. Ja od kilkunastu lat posiadam Bosch MUM58364 nie wiem czy jest dobry ale nie zepsuł się , ma wiele przystawek które można dokupić, wymienić, zamienić gdy się zużyją lub przerobić na takie które są potrzebne Jeśli autorka cokolwiek chce wiedzieć o tych urządzeniach zapraszam do dyskusji - reszty nie znam więc się nie wypowiem Lidlomix ma pewne wady - np. brak części zamiennych. Thermomix i Lidlomix, niezależnie od tego, jaki są wspaniałym sprzętem, nie są niezniszczalne, a noże tnące z czasem się tępią. Niemniej też uważam, ze Thermomix ma cenę zbyt wysoką jak na możliwości urządzenia. Przynajmniej w stosunku do moich zarobków. Innym powodem dla którego nie ciągnie mnie do zakupu jest fakt, że mąż nie przepada za zupami, a samo siekanie, mieszanie i ubijanie załatwia sprzęt dużo tańszy. Edytowane 30 Stycznia 2023 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.01.2023 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Widzę że nie jesteś w temacie. Z chwilą wyjścia nowszej wersji "Lidlomixa" na stronie producenta są dostępne wszystkie części eksploatacyjne. Są również na allegro i sklepie Lidl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 30.01.2023 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Widzę że nie jesteś w temacie. Z chwilą wyjścia nowszej wersji "Lidlomixa" na stronie producenta są dostępne wszystkie części eksploatacyjne. Są również na allegro i sklepie Lidl������ Mało tego, 3 letnia gwarancją w wydaniu Lidla jest mega, większe sprzęty przywozi kurier, mniejsze pewnie odbieramy w sklepie, bez tłumaczenia, bez zbędnych pytań, bez papierologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.01.2023 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Lidlomix ma pewne wady - np. brak części zamiennych. Jakich części potrzebujesz? https://shop.monsieur-cuisine.com/ Nie spotkałem lepszego domowego sprzętu do wyrabiania gęstego ciasta i do kutrowania. Jedyne czym Thermomix wygrywa to silnik reluktancyjny i obroty- ale nie uzasadnia to różnicy w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.01.2023 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Jakich części potrzebujesz? https://shop.monsieur-cuisine.com/ . żadnego. Po prostu wydawało mi się, że to taki jednorazowy sprzęt, jakich wiele w Lidlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.01.2023 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 żadnego. Po prostu wydawało mi się, że to taki jednorazowy sprzęt, jakich wiele w Lidlu. To z doświadczenia, czy jakiś urban legend? Czego nie udało Ci się naprawić? https://www.kompernass.com/pl/parkside/?p=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 30.01.2023 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 To z doświadczenia, czy jakiś urban legend? Czego nie udało Ci się naprawić? https://www.kompernass.com/pl/parkside/?p=5 Mnie nie udało się kupić elementu łączącego wąż z rurą w odkurzaczu Parkside PWD 30 A1. Ten element nie występuje jako część zamienna, więc to nie jest taka "legenda Urbana". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.01.2023 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Mnie nie udało się kupić elementu łączącego wąż z rurą w odkurzaczu Parkside PWD 30 A1. Ten element nie występuje jako część zamienna, więc to nie jest taka "legenda Urbana". No, nie występuje. Do Karchera 3.200 też nie znalazłem. Jednorazówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts