arturpucz 12.01.2023 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2023 (edytowane) Planuje zakup młotowiertarki do prac wykończeniowych we własnym domu. Coś tam może podkuć ale głównie wiercenie w betonie. Na oku mam takie modele :1. MAKITA HR2631 ew. 24702. Dewalt 25144k3. Hikoki DH26PC2 WSZ. DeWalt najmocniejszy w tym zestawieniu, cena porównywalna z makitą, z kolei hikoki mocniejszy niż makita no i też najtańszy. Wcześniej byłem zdecydowany na dewalt-a ale poczytałem internety i doszły jeszcze ww modele. Ktoś może pracuje na ww sprzęcie i może się wypowiedzieć, polecic/odradzić?Jak z jakością wykonanie? Czytałem opinie o hikoki, że jak za 500 zł (za tyle można już ja wyrwać) to chińczyk jak 700 to produkcja japońska, ale jakoś mi ta opinia wygląda na wyssana z palca. Wiadomo rozbieżność cenowa w internecie duża. Ewentualnie może ktoś poleci coś innego na czym pracuje? Edytowane 12 Stycznia 2023 przez arturpucz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 12.01.2023 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2023 Mam HR2630X7, taka sama moc 800W, udar taki sam. 6 lat bezlitosnej pracy i dalej działa jak trzeba. Wykonanie bardzo dobre, długi przewód zasilający, dość lekka (ważne przy wierceniu czy kuciu poziomo czy wręcz pod sufitem). Warto wziąć zestaw z walizką i futerkiem sds-cylinder. Kupiłem też z dłutami, ale już się starły. Dewalt może też ok, słyszałem dobre opinie, a hikoki się nie wypowiem. Tak szczerze, na taki sprzęt wydałbym może z 600 zł max. Szkoda płacić za jakąś redukcję drgań, bo nie pracuje się godzinami takim sprzętem, a krótko to drgania nie przeszkadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 13.01.2023 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 https://mistama.com/mlotowiertarka-gbh-2-28-bosch-walizka.html U mnie na razie przeżyła prawie pół budowy systemem gospodarczym i dalej służy. Miałem porównanie i w De Walt i siła udaru 3J jest tam raczej zawyżona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpucz 13.01.2023 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 https://mistama.com/mlotowiertarka-gbh-2-28-bosch-walizka.html U mnie na razie przeżyła prawie pół budowy systemem gospodarczym i dalej służy. Miałem porównanie i w De Walt i siła udaru 3J jest tam raczej zawyżona. No cenowo jednak trochę za wysoko, maks to myślę ~800 zł. Mówisz dewalt trochę zawyżone parametry? A jak jego wykonanie, jak jakościowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpucz 13.01.2023 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 Mam HR2630X7, taka sama moc 800W, udar taki sam. 6 lat bezlitosnej pracy i dalej działa jak trzeba. Wykonanie bardzo dobre, długi przewód zasilający, dość lekka (ważne przy wierceniu czy kuciu poziomo czy wręcz pod sufitem). Warto wziąć zestaw z walizką i futerkiem sds-cylinder. Kupiłem też z dłutami, ale już się starły. Dewalt może też ok, słyszałem dobre opinie, a hikoki się nie wypowiem. Tak szczerze, na taki sprzęt wydałbym może z 600 zł max. Szkoda płacić za jakąś redukcję drgań, bo nie pracuje się godzinami takim sprzętem, a krótko to drgania nie przeszkadzają. Makita mówisz, jak z jakością? Cenowo wychodzi ciekawie. 2.4J daje rade nie ma problemu z betonem, stropy, fundamenty itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 13.01.2023 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 Makita mówisz, jak z jakością? Cenowo wychodzi ciekawie. 2.4J daje rade nie ma problemu z betonem, stropy, fundamenty itp? Napisałem jak z jakością - bez zarzutu. 2,4J jest to wiercenia wystarczające, bo robotę robi wiertło w 80%, 20% to wiertarka. Do dłutowania niewielkich ilości też wystarczy. To nie jest młot wyburzeniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 23.01.2023 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 HIKOKI - a cóż to jest za firma ? To jakaś tandetna podróbka Hitachi czy o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 23.01.2023 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Ja mam Makite 2470. Prócz tego, że na samym początku coś padło w przekładni, co zostało naprawione na gwarancji, to chodzi do tej pory bez zarzutu. Wierci, kuje, miesza tynki. Sam jestem w szoku, że jeszcze działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpucz 06.03.2023 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2023 HIKOKI - a cóż to jest za firma ? To jakaś tandetna podróbka Hitachi czy o co chodzi ? Hitachi to teraz właśnie Hikoki, w 2017 zmienili nazwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam446 09.08.2023 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Planuje zakup młotowiertarki do prac wykończeniowych we własnym domu. Coś tam może podkuć ale głównie wiercenie w betonie. Na oku mam takie modele : 1. MAKITA HR2631 ew. 2470 2. Dewalt 25144k 3. Hikoki DH26PC2 WSZ. DeWalt najmocniejszy w tym zestawieniu, cena porównywalna z makitą, z kolei hikoki mocniejszy niż makita no i też najtańszy. Wcześniej byłem zdecydowany na dewalt-a ale poczytałem internety i doszły jeszcze ww modele. Ktoś może pracuje na ww sprzęcie i może się wypowiedzieć, polecic/odradzić? Jak z jakością wykonanie? Czytałem opinie o hikoki, że jak za 500 zł (za tyle można już ja wyrwać) to chińczyk jak 700 to produkcja japońska, ale jakoś mi ta opinia wygląda na wyssana z palca. Wiadomo rozbieżność cenowa w internecie duża. Ewentualnie może ktoś poleci coś innego na czym pracuje? Jakieś opinie o MAKITA HR2631 ew. 2470 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 25.09.2023 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2023 Z tego zestawienie postawiłbym na DeWalt'a, jednak to moja opinia, bo z doświadczenia wiem, że czy wybierzesz DeWalta czy Makitę, to i jedno i drugie Ci długo posłuży przy normalnym użytkowaniu, a nie katowaniu. Z elektronarzędziami Hikoki miałem do czynienia najmniej, zawsze albo wybierałem w/w marki albo bardziej budżetowego Tresnara, jeśli wiedziałem, że dane elektronarzędzie będzie używane raczej sporadycznie niż do ciągłej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek923 26.09.2023 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2023 W mojej opinii Dewalt to najmocniejsze narzędzie i jakościowo też ok. Makita też daje radę choć w obecnych czasach bywa z nią różnie. Przede wszystkim trzeba sobie postawić pytanie do czego chcemy jej używać ? Jeśli planujemy głównie wiercenie i sporadyczne kucie to obie się sprawdzą. Jeśli więcej kucia to postawiłbym na młot udarowy. Ja kupuje u nich dobre ceny i duży wybórhttps://www.mactom-trade.com/mloty-udarowo-obrotowe-c-99.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 26.09.2023 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2023 Jakieś opinie o MAKITA HR2631 ew. 2470 ? Post #8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts