Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dlaczego nie założyłbym PC - watek dla malkontentów

anatema

Recommended Posts

Wszystko dąży do tego aby samochody były dla ludzi co ich stać

Motłoch ma chodzić piechotą -Tak to idzie

Ciasnota na drogach bo ogrom złomu porusza się po drogach

Ceny aut windują z miesiąca na miesiąc

Sam się zaskoczyłem wyceną Auto Casco gdy poszedłem wznowić polisę

Kupiłem nowe auto w 21r a jako roczne jego wartość była o 30k, wyższa niż go rok wcześniej kupiłem,

Kolega powinien zmienić auto na nowe, prawdziwe nowe a nie roczne nowe. No chyba, że nie stać to dalej jeździj 3 letnim złomem, razem z nami, motłochem.

• Odpowiedzi 228
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Spokojnie jeszcze 2-3 lata inflacji i podwyżek energii i się na mieście rozluźni samoistnie bo ludzi nie będzie stać nawet na te stare grzmoty (które trzeba zatankować , ubezpieczyć... naprawiać). Taka ciekawostka, jeszcze niedawno za moje mieszkanie (które obecnie wynajmuje) był czynsz (woda, ogrzewanie miejskie, śmieci) poniżej 500 zł. Wczoraj dostałem kolejną podwyżkę i obecnie jest to... 1065 zł . Na koniec tego roku pewno jeszcze ze 2-3 stówki lekko wzrośnie.

Choćbym nie wiem co robił to posiadając dom (mówię o moim) tyle miesięcznie za te media nie zapłacę.

"Zgodnie z proponowanymi zmianami od 1 lipca 2024 r. do centrum Warszawy nie wjadą diesle mające więcej niż 18 lat oraz auta benzynowe mające więcej niż 27 lat.

Plan jest rozpisany od lipca 2024 r. aż do 2032 r. po to, by ograniczać zatrucie powietrza, które ma wpływ na nasze zdrowie – powiedział podczas spotkania z dziennikarzami prezydent Warszawy Rafał Trzaskowski."

za WP.PL

Może Warszawy akurat dotyczy to w mniejszym stopniu niż mniejsze miejscowości ale plan jest.

Dla 'motłochu' będą rowerki w abonamencie, czyste i bezemisyjne, nie czekaj - jak człowiek się męczy to szybciej oddycha ....... CO2

Żeby nie było nie mam nic przeciwko rowerom jako takim !

Na upartego to rządzący nie muszą nic kombinować z licznikiem z którego ładuje się auto....

Wystarczy że odpowiednio opodatkują takie auto ( powiedzmy raz w roku ) i możecie wtedy ładować gdzie chcecie a i tak danina będzie zapłacona

To jest złe rozwiązanie. Danina powinna być ściągana z niewolnika regularnie i być na tyle niska, aby niewolnik przeżył do kolejnej daniny, a jednocześnie na tyle wysoka, aby pozostał niewolnikiem.

Wszystko dąży do tego aby samochody były dla ludzi co ich stać

Motłoch ma chodzić piechotą -Tak to idzie

Ciasnota na drogach bo ogrom złomu porusza się po drogach

Ceny aut windują z miesiąca na miesiąc

Sam się zaskoczyłem wyceną Auto Casco gdy poszedłem wznowić polisę

Kupiłem nowe auto w 21r a jako roczne jego wartość była o 30k, wyższa niż go rok wcześniej kupiłem,

Idą nowe ciche wytyczne wg nowego tzw świata ,dziś ponad 600 aut/1000 ludków a za jakiś czas ma być 190 aut/1000 a docelowo tylko notable a bydełko jak na Kubie auta po 50 lat spawane itp . zaczną takie podobne do Trzaskowskich czyli utrudnienia parkingowe opłaty itp a rząd zrobi resztę dobijając nas wszelkimi możliwymi podatkami jakie tylko im się wyśnią oczywiście to dla naszego dobra i tak zwanego zrównoważonego rozwoju przecież a do szmat też już się dobierają bo plan na 6 ubrań rocznie i z grzeczności nie wspomnę o żarciu robali co już uczyniła Ursula von der robal zezwalając na mieszanie mąki z robali do w zasadzie wszystkiego czy ci się to podoba czy nie , tak obserwując to wszystko z boku zaczynam się nie dziwić że coraz więcej krajów dołącza do rusko Chińskiego widzenia świata a my zostaniemy w drelichach i żreć będziemy karaluchy bo jakiemuś durniowi jednemu z drugi zachciewa się uczestnictwa w DAVOS a tam całe zło siedzi niestety.

ze tak zapytam, marcinbb to ten sam co na burgmanii?

Aż sprawdzę co to jest burgmanii - ej to jakieś skutery...

Nie mam o motorze wiem tyle że nie mam, i nie umiem jeździć ostatnio siedziałem na motorze jak miałem może 6 lat i od tamtej pory ni cholery. Chyba wolę hulajnogę elektryczną.

No bo o czym tu gadać chłop kupił PC i mówi że tęskno mu do kotła na ekogroszek. Jak to mówią jedni lubią pomarańcze a inni jak im skarpety śmierdzą. O gustach nie dyskutujemy.

Kupować PC tyko prod. europejskiej. Cala Szwajcaria tylko na pompach wysokotemperaturowych. A takie można kupić w Poznaniu i w Gdańsku .. cholernie drogie, tak jak te grzejniki z wkładem koalitowym