Robinson74 13.05.2023 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2023 Jestem na takim etapie, że mogę jeszcze troszkę skorygować miejsce, w którym należy wypuścić kabel do bramy przesuwnej. Będę miał nieco cofnięty wjazd tak jak w załączniku. W tej chwili kable wychodzą w punkcie zaznaczonym na niebiesko, a powinny chyba tam gdzie jest kolor zielony? Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.05.2023 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2023 Zasilanie i automatykę masz w słupku, w którym jest silnik. To tam potrzebujesz zebrać kable od czujek (które są po obydwu stronach bramy) i zasilanie. Czyli po przeciwnej stronie bramy, niż na obrazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 14.05.2023 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2023 Jeśli brama będzie cofnięta czyli wgłębi wjazdu i będzie się otwierać tak jak ta czerwona przerywana linia pokazana strzałką to owszem w zielonym słupku ale po przeciwnej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 14.05.2023 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2023 OK, dzięki, panowie. Czyli czeka mnie jednak odkopanie kabla i przeniesienie go o dobrych kilka metrów. Mam nadzieję, że jest go na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 15.05.2023 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 OK, dzięki, panowie. Czyli czeka mnie jednak odkopanie kabla i przeniesienie go o dobrych kilka metrów. Mam nadzieję, że jest go na tyle. Jeśli to samo zasilanie do automatu (siłownika ) otwierającego to musisz przenieść. Czujki otwarcia bramy są z reguły już na obu słupkach. Lampa sygnalizacyjna na słupku razem z automatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 21.05.2023 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 Sprawdziłem i w okolicę bramy i furtki mam wyprowadzony 1 kabel zasilający (chyba 3 x 2,5 mm2) i 2 skrętki. Zakładam, że kabel elektryczny jest do siłownika bramy, a dwie skrętki są do wideodomofonu furtki. Ma to sens?Jeśli tak, to kabel zasilający do bramy muszę przenieść zgodnie z waszą sugestią, a skrętki muzę przenieść do miejsca gdzie będzie słupek furtki. Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 21.05.2023 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 Tak. Słupek furtki oczywiście nie ten z zawiasami tylko z ryglem zamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts