barkroli 10.06.2023 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 Witam, Miałbym pytanie w kwestii porady czy mogę wybudować murek betonowy na granicy działki na wysokość 1m, wyrównać do jego wysokości teren działki tak aby moja działka uzyskała teren płaski w całości ? W tej chwili ostatnie 50-100cm działki jest wielkim spadkiem w dół i dołem przy którym jest ogrodzenie sąsiadów siegające tak naprawdę wysokości ziemi która znajduję się na mojej działce. Poglądowy rysunek załączam w załączniku, chodzi mi o jakieś porady jak sobie z czymś takim poradzić, oraz aby było to zgodne z przepisami i prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.06.2023 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 możesz, ale musisz mieć projekt i pozwolenie na budowę (o ile nie zmieniły się ostatnio przepisy) - jest to budowla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 11.06.2023 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2023 A tak z ciekawości: co z ogrodzeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barkroli 11.06.2023 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2023 ogrodzeniem ? tzn. bo nie do końca rozumiem o co jest pytanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 11.06.2023 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2023 Ogrodzenie znajduje się ponizej docelowego poziomu terenu. Będziesz je usuwał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.06.2023 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2023 (edytowane) Ogrodzenie znajduje się ponizej docelowego poziomu terenu. Będziesz je usuwał? Można murek ustawić tuż przed ogrodzeniem Edytowane 12 Czerwca 2023 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 12.06.2023 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2023 Można murek ustawić tuż przed ogrodzeniem No można, tylko o nie to pytał autor wątku: Miałbym pytanie w kwestii porady czy mogę wybudować murek betonowy na granicy działki na wysokość 1m, wyrównać do jego wysokości teren działki tak aby moja działka uzyskała teren płaski w całości ? W tej chwili ostatnie 50-100cm działki jest wielkim spadkiem w dół i dołem przy którym jest ogrodzenie sąsiadów siegające tak naprawdę wysokości ziemi która znajduję się na mojej działce. Pytałem raczej w tym kierunku: czy Ty będziesz usuwał ogrodzenie czy może sąsiadka ma to zrobić? Bo że ogrodzenie będzie usunięte jest raczej jasne. Przecież nie zasypie go ziemią (już po wybudowaniu murku na granicy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.06.2023 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2023 Czytasz raczej zbyt dosłownie jego wpis. Nie sądze by rozbierał sąsiadce ogrodzenie tylko murek zbuduje a końcu swojej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barkroli 14.06.2023 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 Murek sąsiadki pewnie zostanie tak jak jest, aa ja swoje ogrodzenie chciałem zbudować drugie przed jej ogrodzeniem.Trudno strace tam te 20-30 cm działki, ale przynajmniej to zrobie aaa nie że bede sie uzeral X lat i nie mogl nic zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts