Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Spadek duży przy granicy działki

Recommended Posts

Witam,

Miałbym pytanie w kwestii porady czy mogę wybudować murek betonowy na granicy działki na wysokość 1m, wyrównać do jego wysokości teren działki tak aby moja działka uzyskała teren płaski w całości ?

W tej chwili ostatnie 50-100cm działki jest wielkim spadkiem w dół i dołem przy którym jest ogrodzenie sąsiadów siegające tak naprawdę wysokości ziemi która znajduję się na mojej działce.

Poglądowy rysunek załączam w załączniku, chodzi mi o jakieś porady jak sobie z czymś takim poradzić, oraz aby było to zgodne z przepisami i prawem.

przekroj-granica-dzialaki.jpg

Można murek ustawić tuż przed ogrodzeniem

No można, tylko o nie to pytał autor wątku:

Miałbym pytanie w kwestii porady czy mogę wybudować murek betonowy na granicy działki na wysokość 1m, wyrównać do jego wysokości teren działki tak aby moja działka uzyskała teren płaski w całości ?

W tej chwili ostatnie 50-100cm działki jest wielkim spadkiem w dół i dołem przy którym jest ogrodzenie sąsiadów siegające tak naprawdę wysokości ziemi która znajduję się na mojej działce.

Pytałem raczej w tym kierunku: czy Ty będziesz usuwał ogrodzenie czy może sąsiadka ma to zrobić? Bo że ogrodzenie będzie usunięte jest raczej jasne. Przecież nie zasypie go ziemią (już po wybudowaniu murku na granicy).