Robinson74 13.07.2023 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Robiąc taras z kostki betonowej, jaki powinniśmy zachować spadek od domu? 2%? Czy może 1% wystarczy? Tym bardziej, że taras będzie docelowo zadaszony.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 14.07.2023 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2023 Na zadaszonym tarasie 1% wystarczy, tak aby zacinający deszcz i ewentualne opady pojawiające się na kostce nie wędrowały do wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 14.07.2023 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2023 1% - to minimalny spadek, przy 2% - woda powierzchniowa będzie lepiej spływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 14.07.2023 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2023 OK, dzięki za informację. Czyli 1% raczej wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 14.07.2023 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2023 Ja bede sam robił taras z kostki. Zadaszenie juz mam. Od elewacji do końca tarasu będzie 3,6m . Spad robię 2cm na całej tej długości . Woda ma to siebie ze nie potrafi płynąć pod górkę . Sam taras będzie kolejne kilka centymetrów nad gruntem z trawą Przy równaniu działki, od domu do płotu mam 10m , zrobiłem na tych 10m spad 3cm i tyle wodzie wystarczy żeby nie zbliżyć się do domu . Przetestowane przez kilka konkretnych ulew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 14.07.2023 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2023 .......... Od elewacji do końca tarasu będzie 3,6m . Spad robię 2cm na całej tej długości . Woda ma to siebie ze nie potrafi płynąć pod górkę Tu wszystko zależy od spadku i intensywności opadów. Wody moze być taka ilość że popłynie zarówno z górki jak i pod nią. Na zadaszonym tarasie z kostki brukowej jest akurat taka przewaga że resztkowa woda z opadów szybciej wsiąknie w kostkę lub w fugi pomiędzy nią aniżeli popłynie gdziekolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts