SzalonyMieszkaniec 11.09.2023 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2023 Cześć Sytuacja dotyczy domu wolnostojącego. Ma około 15 lat. Ja wprowadziłem się do niego dopiero niedawno więc więc wiele rzeczy dopiero odkrywam i nie wiem jak działają. Czuć z odpływu prysznicowego i kranu brzydki zapach. Kojarzy mi się z jakąś pleśnią czy czymś podobnym. Chciałbym się go pozbyć niestety boje się użyć Kreta czy też podobnego środka. Nie wiem z czego są zrobione rury i nie chciałbym uszkodzić kanalizacji. Czym radzicie mi to przeczyścić? Jakie środki kupić? A może zrobić jakieś własną miksturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.09.2023 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2023 zalej zwykłym środkiem z chlorem do czyszczenia ubikacji (typu Ace) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 12.09.2023 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2023 Melt - bardzo silny, pali szmaty, wręcz dymi się po nim z rur. Stosować BARDZO ostrożnie. Kret w granulacie - jeślicoś jest przypchane, to może zapchać jeszcze bardziej. Kret w żelu - niczego nie zapcha. ładnie i delikatnie wyżre rurę. Soda kaustyczna - nie stosowałem, ale też może być. Nie ma co się obawiać zniszczenia rur. W ciągu 15 lat na pewno ktoś rury przeczyszczał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts