blachaxxx 18.09.2023 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2023 Witam Posiadam stary dom z kamienia , przez głupote ładowałem sobie przez kilka miesięcy wilgoć za pomocą rekuperacji,Od tygodnia chodzi osuszacz wyciąga z 5 l na dobe, natomiast mam problem bo za płytą jest ok 80% wilgotności Pomiar robiony za puszka od anteny, jak osuszyć ściane za kartongipsem? Z tej puszki smierdzi piwnicą , płyt zrywać nie będe bo niedawno remont robiony, czy płyta jest paroprzepuszczalna i za jakiś czas to wyschnie z tyłu czy jakiś inny sposob ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.09.2023 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2023 w jaki sposób można "ładować wilgoć" za pomocą rekuperacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachaxxx 19.09.2023 03:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2023 Nie wyłączając jej w latoFizyka 7 klasa podstawówkiNiestety handlowcy o tym nie mowio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 19.09.2023 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2023 Ja problemu nie widzę, dopóki nie dochodzi do kondensacji. W łazience mam obecnie 85%, w pokoju mieszkalnym nie raz miałem 80%. Tanie higrometry mogą mierzyć +- 20% na skraju swojego zakresu pomiarowego, który może się zaczynać od 30%, a kończyć właśnie na 80%, pomimo iż pokazują "coś tam". Pytanie: w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek82r 19.09.2023 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2023 Moj tani chinski higrometr Hama pokazuje od jakichs 2 tygodni wlasnie ok 65%, w sumie nie pamietam jak bylo poprzednich lat o tej porze roku. Tez sie zaczalem zastanawiac czy to normalna wartosc przy WM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 19.09.2023 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2023 Tylko zachodzę w głowę po co ta płyta GK między ścianą a pomieszczeniem? nie lepiej było ściśle przykleiś multipor ? zdecydowanie lepsze rozwiązanie a i docieplone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 19.09.2023 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2023 Dla wyrównania, jako suchy tynk. GK zajmuje z pomieszczenia 12,5 mm plus klej, multipor - ile, 50mm, więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 19.09.2023 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2023 Witam Posiadam stary dom z kamienia , przez głupote ładowałem sobie przez kilka miesięcy wilgoć za pomocą rekuperacji, Od tygodnia chodzi osuszacz wyciąga z 5 l na dobe, natomiast mam problem bo za płytą jest ok 80% wilgotności Pomiar robiony za puszka od anteny, jak osuszyć ściane za kartongipsem? Z tej puszki smierdzi piwnicą , płyt zrywać nie będe bo niedawno remont robiony, czy płyta jest paroprzepuszczalna i za jakiś czas to wyschnie z tyłu czy jakiś inny sposob ? jak się robi " remont " to raczej należałoby zacząć od właściwych izolacji ( pionowych / poziomych ) wodochronnych i termicznych wszystkich przegród budowlanych ( ściany / stropy / dach ) inaczej zawsze będą " cyrki " , a płyta GK ma niby to zasłonić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts