krakowiak80 19.09.2023 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2023 Witam, posiadam rozdzielacz Ferro, podobny do tego z załączonego zdjęcia. Jak się nazywa ten typ rotametrów ewentualnie producent bo z tego co już się zorientowałem na rynku jest ich wiele. Chciałbym wyczyścić przezroczyste elementy rotametru, jak bezpiecznie wykręcić szklanki z tego rotametru? Na internecie jest dużo filmów jak to zrobić ale tyczą się wizualnie innego rodzaju rotametrów, bynajmniej tak mi się wydaje. Rotametry u mnie na zdjęciach poniżej: Dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 20.09.2023 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2023 Normalnie pod ciśnieniem wody ich nie wykręcisz bo woda ci pójdzie ale z boku masz zaworki spustowe to podłacz wężyk do niego i spuść wodę wykręć rotametry włóż do jakiegoś pojemnika zalej octem na godzinkę i masz czyściutkie jak nówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 20.09.2023 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2023 Niestety podobno niektórych nie da się wykręcić. Tak jest podobno u mnie. Oby Twoje dało radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 20.09.2023 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2023 E jak to się nie da skoro się da, widzisz ten plastik w mosiądzu ? on nie jest zatopiony ogniem tylko wkręcony na gwint z oringiem uszczelniony ot cała filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 20.09.2023 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2023 Czy nie lepiej czyścić całą instalację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts