Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolować skosy czystrop(poddasze dom z lat 80)

Recommended Posts

Witam, tak jak w temacie mam dom z lat 80 o nieregularnym dachu, część pomieszczeń jest normalnej wysokości a część ze skosami przez co część stropu to płyta betonowa żerańska a część deski. Chciałbym docieplić poddasze i się zastanawiam nad wariantami:

1. w otwory płyty betonowej wypełnić granulatem styropianowym i ocieplić strop wełną dając np 15cm i 15cm na żelbet a na deskowaniu żeby się wyrównało 10 15 ,15 i 15

2. czy położyć 15 między krokwie i drugie 15 na to na skosach plus granulat w płytę i wyrównanie poziomu w deskach 10 i 15 wleny

3. czy 15 na strop i 30 w dwóch warstwach na skosy

• Like 1
https://forum.murator.pl/topic/274833-izolowa%C4%87-skosy-czystroppoddasze-dom-z-lat-80/

• 1 month później...

Hej, pomagam tacie w remoncie domu i nie mamy pojęcia, jak zaizolować drugie piętro, załączam kilka zdjęć

Pierwsze pytanie, jakie mam, to czy mocujemy izolację do nachylenia stropu w przestrzeni podpodłogowej? Nie było wcześniej izolowane, ale na płycie gipsowo-kartonowej położono izolację sufitu. Większość informacji, które czytałem w Internecie, mówiła, że ​​w tym pomieszczeniu nie należy izolować wzdłuż połaci dachu, ale nie byłem pewien 10.0.0.0.1 192.168.1.254 .

Następne pytanie dotyczy dziwnej przestrzeni za ścianą łazienki. czy izolujemy wzdłuż połaci dachu aż do sypialni na 1. piętrze? A może po prostu przymocujemy izolację do sufitu sypialni na pierwszym piętrze i pozostawimy pochyłą część nietkniętą?

Żadne z nas tak naprawdę nie ma pojęcia, co robimy, a każda rada będzie mile widziana! Lol.

Edytowane przez maskasuba
https://forum.murator.pl/topic/274833-izolowa%C4%87-skosy-czystroppoddasze-dom-z-lat-80/#findComment-8083229