Krzydzidsu 09.10.2023 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Dzień dobry,na dniach planuje w miejscu cofniętych nadproży wkleić xps - 5cm.Mam jednak pytanie, czy wklejony styrodur warto z zewnątrz również zaciągnąć klejem by go zakryć razem z pianką którą uszczelnię szpary?Czy jednak zostawić xps odsłonięty, do którego zostanie dostawiona roleta? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasit 12.10.2023 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2023 (edytowane) Powinieneś być w stanie dość łatwo zastąpić go wybranym przez siebie cienkim materiałem. Trudność będzie związana ze sposobem mocowania do rolki u góry. Musi wrócić na wałek absolutnie idealnie prosto, w przeciwnym razie spowoduje to problemy. Niektóre marki są mocowane przez szczelinę w rolce, ale inne marki używają kleju lub mocnej taśmy dwustronnej https://19216811.cam/ https://1921681001.id/. Ogólnie rzecz biorąc, chcesz, aby tkanina okrążyła rolkę wiele razy, zanim osiągnie pełną długość, do której ją rozłożysz, więc nigdy nie otwieraj jej do punktu, w którym zwisa z miejsca, w którym znajduje się klej. Zdobądź więc nowy materiał dłuższy, niż potrzebujesz. Kiedyś zajmowałem się sprzedażą i naprawą dekoracji okiennych, a podczas napraw w domu używaliśmy dwustronnej taśmy klejącej do ponownego mocowania rolety na rolce. Edytowane 16 Października 2023 przez kasit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 12.10.2023 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2023 Dzień dobry, na dniach planuje w miejscu cofniętych nadproży wkleić xps - 5cm. Mam jednak pytanie, czy wklejony styrodur warto z zewnątrz również zaciągnąć klejem by go zakryć razem z pianką którą uszczelnię szpary? Czy jednak zostawić xps odsłonięty, do którego zostanie dostawiona roleta? Pozdrawiam XPS może zostać odsłonięty, ale byłbym ostrożny z tą pianką, bo może zmienić geometrię kasety z roletą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 12.10.2023 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2023 ja bym te 5 cm to dał pir a nie xps.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts