Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam mam pytanie co to za dziwne białe ala "pajęczyna", "wata" na ścianie pokoju.

Mieszkanie jest nowe w trakcie budowy przez dewelopera, znajduje się na parterze w 1 piętrowym budynku taka szeregówka. W listopadzie 2023 roku zostały wykonane tynki a pod koniec roku 2023 przed świętami została wykonana wylewka. Tynki w mieszkaniu są mokre, jeden pokój schnie szybciej drugi wolnej lecz przed sylwestrem udaliśmy się na budowę w celu pomierzenia łazienki do projektu i zauważyłem, że w łazience i małym pokoju jest dziwny biały nalot, wygląda to jak biała wata cukrowa ( w załączeniu zdjęcia) oraz nad oknem w małym pokoju na suficie pojawiły się krople wody. Po poinformowaniu kierownika budowy usłyszałem, że tynki i wylewki są świeże, a mieszkanie było zamknięte przez całe święta i musiała zebrać się wilgoć. Co do tego nalotu kierownik sam nie wiedział co to jest, powiedział, że mieszkanie napewno będzie teraz regularnie wietrzone. Odbiór mieszkania ma być dopiero w czerwcu 2024 roku.

Proszę o informację co to jest ten biały nalot, bo obawiam się, że po odbiorze i remoncie wyjdzie jakaś pleśń lub grzyb.

plik-nMLCDNrkdx

plik-zoHuXbtQvR

plik-oSSd9XtNSH

• Like 1
https://forum.murator.pl/topic/275767-bia%C5%82a-quotwataquot-na-%C5%9Bcianach-nowego-mieszkania/

Wilgoć wychodząca ze ścian i sufitów - zainwestować w dobry osuszacz i regularnie wietrzyć pomieszczenia. Jeżeli nie wiesz jaki jest poziom wilgoci i temperatury polecam higrometr