Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotowoltaika skonfigurowana na 4-9 mc

Mocarny

Recommended Posts

Z chinoli to ja jadę na gniazdkach i kamerkach tp-linka. Gdybym wybierał ponownie zdecydowałbym się na coś brandowanego - są problemy zarówno z zapisem na kartach pamięci jak i wpychają na każdą usługę abonament/subskrypcję, ktróej mi się nie uśmiecha wykupować.

Gniazdka Ci zapisują na kartach pamięci i płacisz jakiś abonament?

Mi nie. I to ani na tych, z fabrycznym softem, ani na ESPEasy, ani na Tasmocie.

• Odpowiedzi 129
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Alerty płatne, jeśli chciałbym dostać zdjęcie, a nie tylko informacje o wykrytym ruchu - płatne, więc dla podglądu muszę odpalić swoje konto i mieć widok live. Zapis na karcie microSD? Zapomnij, ani SanDisk, ani Sony ani Kingston nie są wykrywane, niezależnie w jakim systemie plików je sformatuję...

Alerty płatne, jeśli chciałbym dostać zdjęcie, a nie tylko informacje o wykrytym ruchu - płatne, więc dla podglądu muszę odpalić swoje konto i mieć widok live. Zapis na karcie microSD? Zapomnij, ani SanDisk, ani Sony ani Kingston nie są wykrywane, niezależnie w jakim systemie plików je sformatuję...

Zdjęcia smart gniazdkiem jeszcze nie robiłem :)

Slotu na kartę też nie znalazłem.

Kamerki to mi zapisują na NVR. Jaki sens ma zapychanie łącza i wrzucanie do chmury takich rzeczy? Chcesz, żeby ktoś obcy je oglądał? Nie mam problemu z kartami w kamerkach, które je obsługują (a wkładam, bo u mnie te kamerki, które mają ten slot wczytują otwarty soft z karty).

Jak do tego miałeś problem z ustawieniem harmonogramu w Smart Life to widzę szanse na "się nie sprawdzi".

Wiem że jestem na bakier z nowinkami , ale bez przesady :D

Dzisiaj poczekam do północy i obadam czy kolejny dzień gniazdko traktuje jako "ciągłość" . Jeśli tak, to czeka mnie ( chyba ) ustawienie 3 programów :

1. piątek 22.00 ON, poniedziałek 6.00 OFF

2. 13.00 ON, 15.00 OFF ( poniedziałek, wtorek, środa, czwartek , piątek )

3. 22.00 ON , 6.00 OFF ( poniedziałek, wtorek, środa, czwartek )

Dzisiaj poczekam do północy i obadam czy kolejny dzień gniazdko traktuje jako "ciągłość" . Jeśli tak, to czeka mnie ( chyba ) ustawienie 3 programów :

Tu nie programujesz przedziałów, tylko ma wykonać działanie gdy warunek zostanie spełniony.

1. piątek 22.00 ON, poniedziałek 6.00 OFF

To są osobne warunki. Gdy przyjdzie piątek 22:00 to włączy.

Jak przyjdzie poniedziałek 6:00 to wyłączy.

Jak ręcznie (albo z innego harmonogramu) wyłączysz w sobotę o 11:00 - to sam się nie włączy, aż jakiś warunek z harmonogramu nie wyda takiego polecenia.

• 4 weeks później...
Obecnie jest okazja na takie eksperymenty bo panele już po 290 zł można kupić 400 watowe , ja już mam 21 szt i myślę dokupić dalej bo taniej już chyba nie będzie ,dokupię jeszcze falownik hybrydowy jakis tani w razie W aby mieć zawsze prąd bo czasy idą niepewne.

Czy możesz podać link gdzie kupię panele w tej cenie ?

Dziękuję

Czy możesz podać link gdzie kupię panele w tej cenie ?

Dziękuję

Tu masz jeszcze taniej

https://allegro.pl/oferta/longi-405wp-lr5-54hih-405m-czarna-rama-15197620829

https://allegro.pl/oferta/panel-canadian-400w-hiku6-cs6r-400-full-black-14243737920

Ty mnie sprawdzasz czy co ?? przecież to na allegro jest a na hurtowniach jeszcze taniej

Ty mnie sprawdzasz czy co ?? przecież to na allegro jest a na hurtowniach jeszcze taniej

Źle mnie zrozumiałeś - daleki jestem od takich gierek.

Jestem totalnym laikiem, a muszę coś pomyśleć o zasileniu dwóch pomp basenowych i basenowej pompy ciepła.

Jak już policzę ile potrzebuję Wat to zgłoszę się na forum o pomoc - może jakoś obronię nadchodzący sezon basenowy

Źle mnie zrozumiałeś - daleki jestem od takich gierek.

Jestem totalnym laikiem, a muszę coś pomyśleć o zasileniu dwóch pomp basenowych i basenowej pompy ciepła.

Jak już policzę ile potrzebuję Wat to zgłoszę się na forum o pomoc - może jakoś obronię nadchodzący sezon basenowy

No to teraz jest idealna okazja do tego bo tanie niebywale ,sam mam już 8,4 kwp a zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze z 5kw paneli bo taniej nie będzie ani prąd ani panele, ja sam składałem .