Kaizen 26.01.2024 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia Z chinoli to ja jadę na gniazdkach i kamerkach tp-linka. Gdybym wybierał ponownie zdecydowałbym się na coś brandowanego - są problemy zarówno z zapisem na kartach pamięci jak i wpychają na każdą usługę abonament/subskrypcję, ktróej mi się nie uśmiecha wykupować. Gniazdka Ci zapisują na kartach pamięci i płacisz jakiś abonament? Mi nie. I to ani na tych, z fabrycznym softem, ani na ESPEasy, ani na Tasmocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rupicapra 26.01.2024 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia Alerty płatne, jeśli chciałbym dostać zdjęcie, a nie tylko informacje o wykrytym ruchu - płatne, więc dla podglądu muszę odpalić swoje konto i mieć widok live. Zapis na karcie microSD? Zapomnij, ani SanDisk, ani Sony ani Kingston nie są wykrywane, niezależnie w jakim systemie plików je sformatuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 26.01.2024 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia Alerty płatne, jeśli chciałbym dostać zdjęcie, a nie tylko informacje o wykrytym ruchu - płatne, więc dla podglądu muszę odpalić swoje konto i mieć widok live. Zapis na karcie microSD? Zapomnij, ani SanDisk, ani Sony ani Kingston nie są wykrywane, niezależnie w jakim systemie plików je sformatuję... Zdjęcia smart gniazdkiem jeszcze nie robiłem Slotu na kartę też nie znalazłem. Kamerki to mi zapisują na NVR. Jaki sens ma zapychanie łącza i wrzucanie do chmury takich rzeczy? Chcesz, żeby ktoś obcy je oglądał? Nie mam problemu z kartami w kamerkach, które je obsługują (a wkładam, bo u mnie te kamerki, które mają ten slot wczytują otwarty soft z karty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 27.01.2024 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia Jak do tego miałeś problem z ustawieniem harmonogramu w Smart Life to widzę szanse na "się nie sprawdzi". Wiem że jestem na bakier z nowinkami , ale bez przesady Dzisiaj poczekam do północy i obadam czy kolejny dzień gniazdko traktuje jako "ciągłość" . Jeśli tak, to czeka mnie ( chyba ) ustawienie 3 programów : 1. piątek 22.00 ON, poniedziałek 6.00 OFF 2. 13.00 ON, 15.00 OFF ( poniedziałek, wtorek, środa, czwartek , piątek ) 3. 22.00 ON , 6.00 OFF ( poniedziałek, wtorek, środa, czwartek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.01.2024 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia Dzisiaj poczekam do północy i obadam czy kolejny dzień gniazdko traktuje jako "ciągłość" . Jeśli tak, to czeka mnie ( chyba ) ustawienie 3 programów : Tu nie programujesz przedziałów, tylko ma wykonać działanie gdy warunek zostanie spełniony. 1. piątek 22.00 ON, poniedziałek 6.00 OFF To są osobne warunki. Gdy przyjdzie piątek 22:00 to włączy. Jak przyjdzie poniedziałek 6:00 to wyłączy. Jak ręcznie (albo z innego harmonogramu) wyłączysz w sobotę o 11:00 - to sam się nie włączy, aż jakiś warunek z harmonogramu nie wyda takiego polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 27.01.2024 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia To są osobne warunki. Gdy przyjdzie piątek 22:00 to włączy. Jak przyjdzie poniedziałek 6:00 to wyłączy. Plus minus kumam Do każdego "cyklu" muszę napisać 2 linijki , włącz i wyłącz osobno No i cykle nie powinny się na siebie "nakładać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdan61 25.02.2024 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego Obecnie jest okazja na takie eksperymenty bo panele już po 290 zł można kupić 400 watowe , ja już mam 21 szt i myślę dokupić dalej bo taniej już chyba nie będzie ,dokupię jeszcze falownik hybrydowy jakis tani w razie W aby mieć zawsze prąd bo czasy idą niepewne. Czy możesz podać link gdzie kupię panele w tej cenie ? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 25.02.2024 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego Czy możesz podać link gdzie kupię panele w tej cenie ? Dziękuję Tu masz jeszcze taniej https://allegro.pl/oferta/longi-405wp-lr5-54hih-405m-czarna-rama-15197620829 https://allegro.pl/oferta/panel-canadian-400w-hiku6-cs6r-400-full-black-14243737920 Ty mnie sprawdzasz czy co ?? przecież to na allegro jest a na hurtowniach jeszcze taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdan61 26.02.2024 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego Ty mnie sprawdzasz czy co ?? przecież to na allegro jest a na hurtowniach jeszcze taniej Źle mnie zrozumiałeś - daleki jestem od takich gierek. Jestem totalnym laikiem, a muszę coś pomyśleć o zasileniu dwóch pomp basenowych i basenowej pompy ciepła. Jak już policzę ile potrzebuję Wat to zgłoszę się na forum o pomoc - może jakoś obronię nadchodzący sezon basenowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 26.02.2024 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego Źle mnie zrozumiałeś - daleki jestem od takich gierek. Jestem totalnym laikiem, a muszę coś pomyśleć o zasileniu dwóch pomp basenowych i basenowej pompy ciepła. Jak już policzę ile potrzebuję Wat to zgłoszę się na forum o pomoc - może jakoś obronię nadchodzący sezon basenowy No to teraz jest idealna okazja do tego bo tanie niebywale ,sam mam już 8,4 kwp a zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze z 5kw paneli bo taniej nie będzie ani prąd ani panele, ja sam składałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts