Qbaszek 01/10/24 06:52 AM Zgłoś naruszenie Share Posted January 10 Witam. Posiadam dom w którym jest drewniany strop z polepą. Chciałbym wyremontować poddasze. Zamierzam na podłogę dać płyty OSB. Czy istnieje jakaś hydroizolacja tego stropu? Kiedyś już miałem zaciek na suficie na parterze. Wylała się spora ilość wody i chciałbym tego uniknąć. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratpaw 01/10/24 09:33 AM Zgłoś naruszenie Share Posted January 10 Jaka była przyczyna tego zacieku? Nieszczelny dach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qbaszek 01/10/24 03:11 PM Author Zgłoś naruszenie Share Posted January 10 U góry miałem zbiornik wyrównawczy do CO i został przelany bo teść sam chciał dolac wody do obiegu. Chodzi mi o to że nigdy nic nie wiadomo. Dzieci mogą coś wylać na podłogę albo cokolwiek innego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratpaw 01/10/24 03:56 PM Zgłoś naruszenie Share Posted January 10 Hydroizolacja może stać się jednocześnie paroizolacją - może się okazać, że blokowanie od góry "ujścia" dla pary wodnej z pomieszczeń mieszkalnych poniżej powoduje jej skraplanie i zacieki będą się pojawiać regularnie, zwłaszcza nad łazienką i kuchnią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qbaszek 01/10/24 06:14 PM Author Zgłoś naruszenie Share Posted January 10 Też o tym pomyślałem ale wolałem się dopytać. Dziękuję za pomoc. Zostawię to tak jak jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts