SmoothCrimin4l 16.01.2024 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2024 Cześć,chciałbym zapytać co Waszym zdaniem będzie lepsze, jeśli chodzi o możliwie najlepszą izolację poziomą fundamentów od ścian właściwych z silikatu. npFundament 4,0 Szybki Profil SBS (prod. Icopal) czy Polbit Baza 5,0 Szybki Profil SBS (również Icopal) ? Ta pierwsza jest dedykowana do fundamentów, ale grubość 4mm. Ta druga niby bardziej ogólna, ale grubsza. Co będzie lepsze? Postawić na chudszą ale dedykowaną (zawiera niby jakieś specjalne domieszki) czy standardowa ale grubsza ? Widziałem jeszcze papy prod Izolacje Jarocin, najgrubsza z nich miała 5,2mm, ale była opisana jako papa wierzchniego krycia, więc chyba odpada? Nie chodzi o różnicę w cenie 5zł na m2, ma to być możliwie najlepsze rozwiązanie.Taką papę kładzie się na raz, czy na dwa? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceatels 31.01.2024 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2024 (edytowane) To jest także mój ulubiony. Właśnie zniszczyłam kilka podkładów, gdy zdałam sobie sprawę, że są albo zbyt rzadkie, albo zbyt gęste, abym chciała sobie z nimi poradzić. Double Wear stał się moim standardem, według którego oceniam nowe podkłady Speed Test https://vidmate.bid/ . Edytowane 1 Lutego 2024 przez ceatels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 31.01.2024 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2024 W miarę gruba (ale bez przesady), SBS na osnowie poliestrowej. Taka sama na całej powierzchni (na ściany fundamentowe i chudziak, które powinny tworzyć jedną płaszczyznę, bez załamań).https://forum.muratordom.pl/entry.php?132776 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 31.01.2024 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2024 Fundament 4,0 Szybki Profil SBS (prod. Icopal) czy Polbit Baza 5,0 Szybki Profil SBS (również Icopal) ? Im grubsza tym lepsza, bo trudniej ją przepalić i uszkodzić jakimiś zadziorami. Widziałem jeszcze papy prod Izolacje Jarocin, najgrubsza z nich miała 5,2mm, ale była opisana jako papa wierzchniego krycia, więc chyba odpada? Nie odpada, jest dobra. Taką papę kładzie się na raz, czy na dwa? Kiedyś kładło się musowo na dwa, bo papa była na kartonie (podkładówka), a inna była trudna w zdobyciu. Jedna gruba, porządnie zgrzana powinna wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwyR6 01.02.2024 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2024 A czy taka folia to dobre rozwiązanie pod bloczki fundamentowe i pod ściany z termobetu? https://allegro.pl/oferta/folia-fundamentowa-1mm-izolacja-pozioma-fundamentow-muru-eurovent-60cm-30m-14431839693 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 01.02.2024 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2024 Grubość 1 mm, tak więc moim zdaniem nie jest dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts