crash2k 12.06.2024 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca Witam, mam pytanie odnośnie ogrzewania podłogowego, deweloper buduje osiedle w lokalach na dole i górze przewidziane są grzejniki + elektryczne w łazienkach oraz wentylacja grawitacyjna. W biurze sprzedaży pytałem o ewentualne ogrzewanie podłogowe i podesłali mi projekt Projekt Techniczny Instalacji Sanitarnych. Problem w tym że w projekcie jest wszystko dokładnie opisane i dobrane do zapotrzebowania lokalu w ciepło. Wynika z niego że lokal bedzie miał wentylację hybrydową, a ogrzewanie realizowane jest przez grzejniki płytowe, grzejniki elektryczne łazienkowe, grzejnik elektryczny w garażu oraz ogrzewanie podłogowe... Deweloper za ogrzewanie podłogowe chce dodatkowo 350zł /m2 Pytanie czy można tak sobie dowolnie wybierać co chcemy instalować z projektu technicznego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 13.06.2024 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca Zmiana rodzaju systemu ogrzewania nie jest zmianą istotną tak jak to jest przy zmianie źródła ogrzewania dlatego wymaga jedynie odpowiedniej adnotacji w projekcie. Projekt dewelopera jest specjalnie robiony pod kątem wyboru przez klienta niektórych opcji.Cena oczywiście jest raczej z górnej półki no ale prace niestandardowe tak mają. Opis i wyliczenia zapotrzebowania na ciepło jest OK, więc przy zmianie systemu ogrzewania wystarczy tylko przeliczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts