d7d 17.10.2024 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października Przyjdzie taki czas, że wpisów botów, AI i spamerów będzie więcej niż wpisów Forumowiczó. Nikt już nad tym nie panuje a Redakcja i Administratorzy tym bardziej. Komu będzie się ciągle chciał zgłaszać kolejne "naruszenie" do DSA ?? Wynik 3:2 dla botów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 18.10.2024 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października Dzis dostałem 31 powiadomień z różnych wątków, wszystkie pochodzą z Rosji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 18.10.2024 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października (edytowane) 14 godzin temu, d7d napisał: Przyjdzie taki czas, że wpisów botów, AI i spamerów będzie więcej niż wpisów Forumowiczó. Nikt już nad tym nie panuje a Redakcja i Administratorzy tym bardziej. Komu będzie się ciągle chciał zgłaszać kolejne "naruszenie" do DSA ?? Wynik 3:2 dla botów. Nad tym tu nikt nie panuje i nie ogarnia, w samopas popadło FM, zgłaszanie dalej kuleje, ba nie kuleje jest do bani a z drugiej strony to czy My mamy obowiązek zgłaszania spamu? Może Redakcja zrobi odpłatne zgłaszanie spamu, botów wtedy niezłą kasę by było można zarobić. Kolejny hiper mega spamer, 49 postów ze spamem po rosyjsku, w tej chwili te posty wiszą tu od kilku godzin, pytam się gdzie jest admin? !!!!! https://forum.murator.pl/profile/294014-aqtthoimb/ A składałem propozycje aby nowym userom dać ograniczenie pisania postów np jeden czy dwa na godziną a po osiągnięciu np 20 postów dać swobodę pisania, na pewno ograniczy to spam i zniechęci takich hiper mega spamerów jak powyżej. Edytowane 18 Października przez henrykow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 18.10.2024 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października Podobno Forum Murator nie może mieć społecznych Moderatorów. Pytanie czy to nie jest nadinterpretacja przepisów która pozwala spać spokojnie (dla własnej wygody właściciela Forum). FM powinno więc posiadać Moderatorów płatnych. Zgłaszam się (testowo). Mogę zostać "niespołecznym" moderatorem z uzgodnionym wynagrodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 18.10.2024 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 5 godzin temu, d7d napisał: Podobno Forum Murator nie może mieć społecznych Moderatorów. Pytanie czy to nie jest nadinterpretacja przepisów która pozwala spać spokojnie (dla własnej wygody właściciela Forum). FM powinno więc posiadać Moderatorów płatnych. Zgłaszam się (testowo). Mogę zostać "niespołecznym" moderatorem z uzgodnionym wynagrodzeniem. Z tego co widać po innych forach to Redakcja nie wiem skąd wytrzasnęła ten przepis bo na innych forach jak byli społeczni moderatorzy tak są do tej pory. Przecież wystarczy jak Redakcja czy Admin forum wyznaczy któregoś pracownika aby był odpowiedzialny i czuwał nad prawidłowym działaniem forum i wystarczy jak będzie to robił tylko w godzinach pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 18.10.2024 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października Grupa ZPR Media to wielka firma i może dlatego nie może "wysługiwać się" społecznymi moderatorami. https://www.grupazpr.pl/nasze-marki#prasa DSA – akt o usługach cyfrowych. Zmiany dla małych firm od 17.02.2024 r. https://prakreacja.pl/dsa-akt-o-uslugach-cyfrowych-zmiany-dla-malych-firm-od-17-02-2024-r/ cytat: "Moderacji nie możesz prowadzić wedle własnego widzimisię. Zasady moderacji muszą być opisane w regulaminie z uwzględnieniem standardów wprowadzonych przez DSA." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 19.10.2024 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 7 godzin temu, d7d napisał: "Moderacji nie możesz prowadzić wedle własnego widzimisię. Zasady moderacji muszą być opisane w regulaminie z uwzględnieniem standardów wprowadzonych przez DSA." Nie wiem czy pamiętasz ale kiedyś kilka lat temu pisałem o tym że powinny być jakieś zasady i kryteria moderacji to co niektórzy mnie wyśmiali. Takie regulaminy i zasady już dawno temu miały inne fora może nie takie same jak ten DSA ale miały i moderatorzy stosowali się do tych zasad. Tylko co za problem aby społeczni moderatorzy zastosowali się do regulaminu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.10.2024 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 1 godzinę temu, henrykow napisał: Nie wiem czy pamiętasz ale kiedyś kilka lat temu pisałem o tym że powinny być jakieś zasady i kryteria moderacji to co niektórzy mnie wyśmiali. Takie regulaminy i zasady już dawno temu miały inne fora może nie takie same jak ten DSA ale miały i moderatorzy stosowali się do tych zasad. Tylko co za problem aby społeczni moderatorzy zastosowali się do regulaminu? Przecież jest (i zawsze był) regulamin. A w tej chwili jest on praktycznie powtórzony w podpunktach które trzeba zaznaczyć przy zgłoszeniu. Problemem jest interpretacja. Co np.: jest obrażaniem, a co nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 19.10.2024 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 1 godzinę temu, finlandia napisał: Przecież jest (i zawsze był) regulamin. A w tej chwili jest on praktycznie powtórzony w podpunktach które trzeba zaznaczyć przy zgłoszeniu. Problemem jest interpretacja. Co np.: jest obrażaniem, a co nie. Regulamin był i jest ale forum a @d7d wspomniał o regulaminie moderacji jakimi zasadami powinni kierować się moderatorzy a jak widać to w obecnym regulaminie nie ma nic o moderacji tylko co można a co nie. Z interpretacją to zawsze był i będzie problem bo każdy interpretuje jak chce, co w oczach jednego będzie obrazą dla drugiego już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.10.2024 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 4 godziny temu, henrykow napisał: Regulamin był i jest ale forum a @d7d wspomniał o regulaminie moderacji jakimi zasadami powinni kierować się moderatorzy a jak widać to w obecnym regulaminie nie ma nic o moderacji tylko co można a co nie. Z interpretacją to zawsze był i będzie problem bo każdy interpretuje jak chce, co w oczach jednego będzie obrazą dla drugiego już nie. A moderator po prostu ocenia post według "co można, a co nie" zapisanego w Regulaminie Forum. Po co jeszcze tworzyć "Regulamin Moderacji" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.10.2024 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 5, 8 i 9 października 2024 zgłosiłem do DSA trzy boty / spamy reklamowe. Dzisiaj (21.10.2024) otrzymałem odpowiedzi o usunięciu wpisów. Jak na trzecie dziesięciolecie XXI wieku zabójcza szybkość reakcji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 29.10.2024 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października W dniu 21.10.2024 o 23:15, d7d napisał: 5, 8 i 9 października 2024 zgłosiłem do DSA trzy boty / spamy reklamowe. Dzisiaj (21.10.2024) otrzymałem odpowiedzi o usunięciu wpisów. Jak na trzecie dziesięciolecie XXI wieku zabójcza szybkość reakcji. Wiesz, z racji tego że jest wysyp postów spamerów i botów na FM dokonałem doświadczenia które polegało na śledzeniu konkurencyjnego forum działającego na takim samym oprogramowaniu i przez dwa tygodnie na nim dosłownie zero wpisów typu goot is czy obcojęzycznych wpisów czy jakiś pozbawionych logiki wpisów dokonanych przez boty. Jak widać można dokonać jakieś blokady czy ograniczenia aby niepożądani nie zaśmiecali forum ale jest jedno ale, trzeba chcieć!!!!!!!!!!!! a chcieć to móc. Nie odniosłeś wrażenie po odpowiedzi z tego DSA że to też bot Ci odpowiedział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.10.2024 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października Odpowiedź DSA jak z automatu. Można nie zgłaszać i może FM opanują boty. Redakcji i właścicielowi Forum się nie chce. Ciekawe jak wyglądała zgłoszona przez Redakcję lista uwag do Forum. Ile było uwag i ile zostało zrealizowanych ?? Jedna uwaga została zrealizowana - jest możliwość edycji swoich wpisów. 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.10.2024 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października Prawie 100 postów "I got this" . Prawdziwy wysyp takich postów od 29 lipca 2024. AI zatrudniona przez Redakcję / informatyków / DSA nie potrafi z automatu usuwać takich postów ?? https://forum.murator.pl/search/?&q="I got this"&page=4&quick=1&sortby=newest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.10.2024 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października a jak człowiek chce zgłosić ten spam, to co pół godziny tylko 👿 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.10.2024 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 100 postów do zgłoszenia w odstępie co 30 minut to będzie jakieś 50 godzin czyli ponad dwa dni.... 100 postów do zgłoszenia w odstępie co 30 sekund to będzie jakieś 50 minut. Ciekawe kto przytulił kasę za to nowe rozwiązanie PS Redakcja nie interesuje się tematem który założyła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 30.10.2024 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października szanie 1 godzinę temu, d7d napisał: 100 postów do zgłoszenia w odstępie co 30 minut to będzie jakieś 50 godzin czyli ponad dwa dni.... 100 postów do zgłoszenia w odstępie co 30 sekund to będzie jakieś 50 minut. Ciekawe kto przytulił kasę za to nowe rozwiązanie PS Redakcja nie interesuje się tematem który założyła. Powiem szczerze że na początku kiedy ten spam na forum był znikomy nie przeszkadzało mi to ale teraz gdy jest wprost nachalny bardzo ale to bardzo mnie to irytuje i nie wiem czy bardziej mnie irytuje ten spam czy podejście Redakcji do zagadnienia a w zasadzie brak zainteresowania. Siedzieć co najmniej 50 gdz aby zgłaszać? Czy My jesteśmy od tego aby zgłaszać spam w szczególności gdy takie głupie jest zgłaszanie raz na pół godziny a w realu to wychodzi co dwie, trzy godziny. Może Redakcja zacznie wypłacać jakieś dywidenda za zgłaszanie spamu wtedy bym zrozumiał wysiłek poniesiony przy zgłaszaniu. Czy nie można zadać pytania Adminowi sąsiedniego forum jak to zrobił że ograniczył spam i posty botów do zera? Mowa tu o FBD a pytanie skierowane do Redakcji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.10.2024 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października Od początku uważałem, że nowa odsłona nie jest dobra i nie jest lepsza od starej. Reakcja Redakcji jest żadna. Zero zainteresowania. Zdawkowe odpowiedzi typu "zgłaszany", "czekamy" . Dziwi mnie też liczba mnoga w wypowiedziach Redakcji. Przecież odpowiada jeden konkretny człowiek a liczba mnoga to rozłożenie odpowiedzialności na nie wiadomo kogo, na anonimową "Redakcję" ? Czy tak trudno jest zrealizować prostą prośbę forumowiczów o skrócenie czasu zgłoszenie kolejnego naruszenia? To my prosimy i my zgłaszamy a Redakcja to ignoruje. 2 października 2024 r. Redakcja opublikowała taki tekst Szanowny Redaktorze, Szanowna Redakcji Proszę o publikacją na FM "listy błędów i uwag" która miała zostać przekazana programistom na spotkaniu w dniu 3 października 2024 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 31.10.2024 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 10 godzin temu, d7d napisał: Od początku uważałem, że nowa odsłona nie jest dobra i nie jest lepsza od starej. Z mojego punktu widzenia to nowe jest lepsze tylko trzeba je dopracować, dopieścić. Stare FM było lepsze bo było dopracowane do perfekcji przez kilkanaście lat, dlatego masz takie spostrzeżenie że stare było lepsze. 10 godzin temu, d7d napisał: Dziwi mnie też liczba mnoga w wypowiedziach Redakcji. Przecież odpowiada jeden konkretny człowiek a liczba mnoga to rozłożenie odpowiedzialności na nie wiadomo kogo, na anonimową "Redakcję" ? Bo Redakcja żyje chyba jeszcze czasem starego wojska, tam też na osobę mówiono w liczbie mnogiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.11.2024 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada Ha, ha wątek: "Pękający chudziak po dwóch latach" Tylko post autora, potem ponad tydzień nic i wreszcie następująca odpowiedź: Cytat Właśnie widziałem jego Instagram, to zdjęcie ma po prostu dobry kąt. Dla mnie wygląda całkiem naturalnie. Niektórzy ludzie albo mają naprawdę niskie oczekiwania co do tego, co jest możliwe, albo po prostu chcą poniżyć innych. Co więcej, te postępy miały miejsce w wieku od 19 do 21 lat – niektóre z najlepszych osiągnięć można uzyskać w pierwszych latach kulturystyki. Niezła robota. Ja się nie dziwię, że ludzie na Facebooka uciekają, jak administracja Forum nie jest sobie w stanie poradzić z botami. Tu częściej piszą boty, niż ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts