Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWE FORUM MURATORA - czekamy na Wasze uwagi

Recommended Posts

Dziwne to forum się zrobiło, rejestrują konto już drugi dzień. a ja na rejestrowego maila dostaję już wiadomości pisane cyrylicą. Ruskie są szybsze niż redakcja, jeszcze zrobią psikusa i zlikwidują FM a redakcja po tygodniu się skapnie że coś jest nie tak😀

5 minut temu, JDMK napisał:

Dziwne to forum się zrobiło, rejestrują konto już drugi dzień. a ja na rejestrowego maila dostaję już wiadomości pisane cyrylicą. Ruskie są szybsze niż redakcja, jeszcze zrobią psikusa i zlikwidują FM a redakcja po tygodniu się skapnie że coś jest nie tak😀

A teraz już wiem jak się tu na nowym FM zarejestrować, nie normalnie przez "zarejestruj się" tylko należy napisać "bzdet" pod jakimś postem i wtedy się rejestrujesz.

To po co ten odnośnik Zarejestruj się, jak jest nie aktywny!!!

W dniu 31.10.2024 o 09:16, henrykow napisał:

Z mojego punktu widzenia to nowe jest lepsze tylko trzeba je dopracować, dopieścić.

Stare FM było lepsze bo było dopracowane do perfekcji przez kilkanaście lat, dlatego masz takie spostrzeżenie że stare było lepsze.

Bo Redakcja żyje chyba jeszcze czasem starego wojska, tam też na osobę mówiono w liczbie mnogiej:p

Lepsze i tylko trzeba je dopracować i dopieścić.... Dobre żarty :D

W czym nowe wydanie jest dla Ciebie lepsze? Pamiętaj też w czym jest znacznie gorsze.

Nowe wydanie jest beznadziejne a to że łatwiej jest zamieść zdjęcia czy cóś innego to nie ma znaczenia. Dużo łatwiej jest botom i spamerom. Nie można zgłaszać botów bo trzeba czekać  minimum 30 minut. A Redakcja sobie to lekceważy. Widział ktoś reakcję Redakcji na kolejne zgłoszenia ??

Była tez prośba aby pokazywać nowe tematy, nieprzeczytane tematy a nie wszystkie nieprzeczytane posty w danym temacie. Też tak trudno jest to zmienić ?? 

2 godziny temu, JDMK napisał:

A teraz już wiem jak się tu na nowym FM zarejestrować, nie normalnie przez "zarejestruj się" tylko należy napisać "bzdet" pod jakimś postem i wtedy się rejestrujesz.

To po co ten odnośnik Zarejestruj się, jak jest nie aktywny!!!

Może taki bzdet umożliwia prostą rejestrację

umieszczony temacie https://forum.murator.pl/forum/3231-powódź-ratujemy-domy/

:D

10 minut temu, d7d napisał:

Lepsze i tylko trzeba je dopracować i dopieścić.... Dobre żarty :D

W czym nowe wydanie jest dla Ciebie lepsze? Pamiętaj też w czym jest znacznie gorsze.

Nowe wydanie jest beznadziejne a to że łatwiej jest zamieść zdjęcia czy cóś innego to nie ma znaczenia. Dużo łatwiej jest botom i spamerom. Nie można zgłaszać botów bo trzeba czekać  minimum 30 minut. A Redakcja sobie to lekceważy. Widział ktoś reakcję Redakcji na kolejne zgłoszenia ??

Była tez prośba aby pokazywać nowe tematy, nieprzeczytane tematy a nie wszystkie nieprzeczytane posty w danym temacie. Też tak trudno jest to zmienić ?? 

Pisząc o dopieszczeniu miałem na myśli konkurencyjne forum które  leci na takim oprogramowaniu jak nowe FM i tam jest wszystko dograne można powiedzieć do perfekcji, pisałem już o tym wcześniej, praktycznie zero spamu, zero wpisów botów i obcojęzycznych. Jest tylko jednio ale - trzeba chcieć a jak widać właścicielowi FM się nie chce, ba mam wrażenie że dąży aby FM całkiem padło na twarz.

Z postulatów/uwag jakie były tu zgłaszane nic, kompletnie nic nie zostało zrealizowane, wiem wydłużony czas edycji ale to żadna skomplikowana rzecz do wykonania a ile trzeba było czekać na reakcję????

Numeracji postów postów jak nie było tak dalej nie ma, to jakaś żenada aby posty nie posiadały nr.

Opisałeś wady nowego wydania FM więc nie wiem dlaczego uważasz, że nowe jest lepsze. Stare wydanie nie miało tych wad. "Dopieszczenie" to jest określenie w typu "finalizacja czegoś co jest bardzo dobre".  Ty piszesz o oprogramowaniu a ja piszę o Forum które działa może na lepszym oprogramowaniu ale dla użytkowników działa znacznie gorzej.

Tak jak byś pisał o nowym samochodzie który ma świetny silnika ale resztę: zawieszenie, karoseria, obsługa i serwis ma beznadziejny. Serwis (odpowiednik ASO) nie przyjmuje samochodu do naprawy gwarancyjnej i nie ma czasu zajmować się problemami które sam stworzył. 

Wg mnie stare wydanie było znacznie lepsze. Do tego sprawnie działali moderatorzy i usuwali posty botów i spamerów.

Data i numer postów - jest data ale godzina to trzeba najechać myszką. Numerów nadal nie ma. W zachwalanym forum są kompletne daty i numery postów?

16 godzin temu, d7d napisał:

Wg mnie stare wydanie było znacznie lepsze. Do tego sprawnie działali moderatorzy i usuwali posty botów i spamerów.

Data i numer postów - jest data ale godzina to trzeba najechać myszką. Numerów nadal nie ma. W zachwalanym forum są kompletne daty i numery postów?

I nowe FM może być lepsze wystarczyłoby tylko gdyby Redakcja wdrażała na bieżąco w życie zgłaszane Nasze uwagi, tak uważam.

Moderatorzy mogą być i teraz nie ma żadnych przeciwskazań bo dlaczego na innych forach moderatorzy są nadal? Czyżby nadinterpretacja przepisów przez włodarzy FM?

Tak w tym "zachwalanym" a raczej obserwowanym forum są nr postów i na innych forach działających na takim samym oprogramowaniu też są i mało tego tamte fora mogły sobie jakoś sobie przysposobić forum aby było przyjazne dla użytkowników tylko nasi włodarze maja wielki problem.

Tego jeszcze nie grali.

Spamer angielsko języczny zacytował i odpowiedział mi na mój post ale najlepsze w tym że mój post przetłumaczył na angielski. Jak Redakcja nic z tym nie zrobi to będzie tragedia i koniec FM, nie chodzi mi o wykasowanie tylko o zapobieganie aby wyeliminować takie spamowanie.

Teraz, d7d napisał:

Tych I go this jest kilkadziesiąt a Nasz Admin i Nasza Redakcja nie mają czasu... 

Nie zaglądają na Forum to im to nie przeszkadza. :)

https://forum.murator.pl/search/?&q=I got this&quick=1&sortby=relevancy

Pisałem i tym już wcześniej i zgłaszałem jako uwagi ale tak, dokładnie bezczynność Włodarzy FM zakrawa na jaką kpinę.

• Like 2

Do Admina czy do Redakcji to się nie odnosi. Oni nic nie robią w celu usprawnienia czy wprowadzenia w życie naszych postulatów. Tak myślę, że jest to bardzo dziwne zachowanie. Co sądzisz?

Żarcik to być informacyjnie do Twojego "wystarczy dopieścić" :) 

12 minut temu, d7d napisał:

Do Admina czy do Redakcji to się nie odnosi. Oni nic nie robią w celu usprawnienia czy wprowadzenia w życie naszych postulatów. Tak myślę, że jest to bardzo dziwne zachowanie. Co sądzisz?

Dziwne to mało powiedziane, mój rozum tego nie ogarnia bo gdybym to ja był właścicielem forum to dołożyłbym wszelkich starań aby ono było jak najbardziej dla użytkowników a nie dla mnie a Włodarze FM uważają że FM jest dla nich a nie dla Nas. Chyba nie zdawają sobie sprawy że gdy nie będzie Nas to nie będzie forum.

16 minut temu, d7d napisał:

Żarcik to być informacyjnie do Twojego "wystarczy dopieścić" :) 

Przeca wiem o co  biega:yes:

• Like 1

30 minut temu, Elfir napisał:

Wysyp spamu i botów, których nie mam czasu zgłaszać co pół godziny:
boty " i got this" (jest ich o wiele więcej, bo nikt nie usuwa nawet tych zgłaszanych):

spam: 

bot piszący nie na temat:

Nie skomentuję tego bo musiałbym użyć niecenzurowanych słów aby oddać obraz bezczynności ze strony Redakcji.

Jak dotąd to wychodzi na to że Nam bardziej zależy na FM aniżeli Włodarzom FM.

A może mały strajk, tak z dwa, trzy dni bez żadnych wpisów?

• Like 1