Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWE FORUM MURATORA - czekamy na Wasze uwagi

Redakcja

Recommended Posts

W dniu 30.03.2025 o 11:33, prokurator napisał:

A to wszystko zawdzęczamy jakimś nowym wymysłom typu DSA czy inne dziadostwa w postaci klucza tzw mowa nienawiści i tego typu bzdur krępują wszystko.

1 godzinę temu, prokurator napisał:

Chyba sens to traci bo jak zauważyłes większość dawno uciekła a to dopiero początek bo zacznie się po wprowadzeniu tej ustawy (durnej) tak zwanej mowie nienawiści ,chore.

Wg mnie dorabiasz ideologię do własnych poglądów. To nie wina DSA tylko takie jest podejście Właściciela
Forum Murator. Prawdopodobnie FM przestało interesować Właściciela i Redakcja tez już nie odzywa się. Może nawet cieszą się. Opowieści "pracujemy, zgłaszamy, prosimy o cierpliwość" są pustymi zwrotami.

Zgłaszam wpisy botów do usunięcia i przez 11 dni prawie zero reakcji bo nie liczę automatycznej odpowiedzi typu:

Dziękujemy i potwierdzamy, że w dniu 1 kwietnia 2025 r. otrzymaliśmy Twoje zgłoszenie.

• 2 weeks później...

Zmiana nastąpiła we wrześniu 2024. Pani Katarzyna w kwietniu 2025 została dyrektorką zarządzającą tygodnika "Polityka".

Zła zmiana (czyli jak to podawała Redakcja na "lepsze") na FM nastąpiła w II połowie 2024 więc nie jest to wina Pani Katarzyny i chyba nie możesz mieć nadziei na lepsze. Raczej może to być "zasługa" nowego Prezesa.

https://di.com.pl/rafal-arciszewski-nowym-prezesem-time-sa-70625#:~:text=Rafał Arciszewski został prezesem spółki Time SA%2C,prasowego%2C nadawcy radiowego i właściciela serwisów internetowych.

W dniu 25.07.2024 o 09:42, Redakcja napisał:

Witamy na nowym Forum MURATORA. Dziękujemy za cierpliwość. W tle trwa jeszcze optymalizacja, więc niektóre elementy forum mogą się niewłaściwie wyświetlać.
Mamy nadzieję, że spodoba Wam się nowe Forum MURATORA - wygodne funkcjonalności, których wcześniej nie było, lepsza ochrona przed spamem, łatwość korzystania.

Z ponad dwudziestoletniej historii forum wiemy, że start w nowej odsłonie jest zawsze trudny. Liczymy więc na Waszą wyrozumiałość i współpracę. Zespół programistów czeka na Wasze uwagi.

Siłą Forum MURATORA jesteście Wy. Ulepszamy forum, by wciąż było miejscem wymiany doświadczeń, rad, pomocne dla wszystkich którzy budują i użytkują dom.

Pozdrawiamy Forumowiczów, miłego dnia!

Redaktor obiecał że będzie lepiej a jest coraz gorzej. Zepsuliście to co było w miarę dobre.

47 minut temu, d7d napisał:

Redaktor obiecał że będzie lepiej a jest coraz gorzej. Zepsuliście to co było w miarę dobre.

Widocznie źle zrozumiałeś Redakcję tak samo jak ja, naiwny stupi człowiek.

Przypomniał mi sie jeden demotywator z udziałem Tuska. Na zdjęciu widniał ówczesny premier Tusk i stara babcina która mówi do niego - Panie premierze mówił Nam Pan że po wyborach będzie żyło się Nam lepiej a na to Tusk -  Nam miałem na myśli mnie i moją rodzinę.

Tak samo jest tutaj, Lepiej będzie nie dla Nas tylko dla Redakcji bo jak widać nic nie robią a forum się toczy dalej.

• 4 weeks później...
Godzinę temu, Redakcja napisał:

Może Wasze opinie nie są już tak surowe? Pozdrawiamy ciągle obecni

Redakcja

Na jakiej podstawie Redakcja wyraża taką swoją opinię??

Jest dużo gorzej niż było. Nikt z Redakcji nie interesuje się tym co się dzieje na Forum.

Redakcja nie odpowiada i nie reaguje na uwagi, prośby i zarzuty!

Moderacja zupełnie nie działa. Gdyby nie zgłaszania BOT'ów do DSA to było by ich dużo więcej i zostały by na długie lata. Reakcja DSA jest po kilku, kilkunastu dniach. Żenada.

PS Ostatnia merytoryczna wizyta @Redakcja chyba była 10 stycznia 2025 roku. 135 dni temu.

A może Kolega @henrykow otrzymał odpowiedź na swoje prośby? A może te prośby nie zostały nadal przez @Redakcja odczytane?

W dniu 25.05.2025 o 19:21, Redakcja napisał:

Redakcja

Na poważnie to powiem że Redakcja sobie robi kpiny z Nas. Wiadomość wysłana do Redakcji 2 lutego 2025 roku jeszcze nie została odczytana a piszecie że jesteście ciągle obecni, pytam się gdzie, chyba w innej Galaktyce.

A Nasze opinie nie są już tak surowe bo gdyby Szanowna Redakcja nie zauważyła to większość userów widząc to co wyczyniacie wzięła sobie "urlop" od FM.

W dniu 25.05.2025 o 20:01, d7d napisał:

PS Ostatnia merytoryczna wizyta @Redakcja chyba była 10 stycznia 2025 roku. 135 dni temu.

A może Kolega @henrykow otrzymał odpowiedź na swoje prośby? A może te prośby nie zostały nadal przez @Redakcja odczytane?

Dokładnie, nie została wiadomość odczytana i żadnej odpowiedzi nie otrzymałem ale cóż Redakcja jest ciągle obecna ale na pewno nie na FM.

Jak żyję to takiej opieszałości ze strony Włodarzy FM jeszcze nie widziałem.

W swoim ulubionym dziale widzę działania moderacji. Nie wiem czy wszystkie zgłoszenia są wyczyszczone, bo nie zaglądam już tak namiętnie do tematów.

Przez czas królowania botów na forum można było wystarczająco się zniechęcić do forum :(

Niedawno miałem potrzebę przejrzeć stare posty na FM, dotyczące wentylacji podbitki dachowej i aż mi się łza w oku zakręciła. Wiele osób brało udział w dyskusjach, wstawiane zdjęcia z własnych inwestycji, podawanie linków, kulturalne argumentacje - tak jak powinno się rozmawiać na forum. Dziś na FM kwitnie jedynie wątek z uwagami do Redakcji. To forum jest prawie martwe.

• Like 1

Potwierdzam, że FM znacznie podupadło. Wątek z uwagami nie kwitnie bo Redakcja sprytnie nie bierze w nim udziału. Ostatni wpis Redakcji za 25.05.2025 19:21 jest jakiś dziwny. 

Treść 

Cytat

wydaje się być oderwana od rzeczywistości.

11 godzin temu, d7d napisał:

Widzisz działania automoderacji redakcyjnej czy moderacji poczynionej w wyniku zgłaszania przez Forumowiczów "naruszenia" do DSA?

Nie wiem. Nie odróżniam. Zgłaszałem post ze spamem - zniknął w miarę sprawnie. A trzeba przyznać że wcześniej wisiało to zbyt długo.. 

Znikają te które Ty i inni zgłaszają. Redakcja chyba pisałem, że nie ma ludzi do moderacji więc chyba nie ma moderacji "redakcyjnej". Sam też zgłaszam ale to jest syzyfowa praca. Faktycznie czasami reakcja DSA wydaje się być szybka ale czasami nadal trwa to 5-7 dni.

Mam wrażenie, że zmiana silnika forum na lepszy wprowadziła ułatwienia dla botowych publikacji. A może kiedyś było ich tak samo duże a społeczni Moderatorzy (czyli m.in. Ty) działali szybko i sprawnie.

• Like 1

W dniu 25.05.2025 o 19:21, Redakcja napisał:

Redakcja

Nie jesteście obecni. Jesteście wkur***jacy w tym jak potraktowaliście społeczność forumowiczów. Jak zniszczyliście forum. Jak zniechęciliście do jakiejkolwiek aktywności. 
Cała moja aktywność na forum to zgłaszanie dziesiątek botów i spamerów. 
Więc moderacja nie istnieje. 

• Thanks 1