Audirs4 07.10.2024 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października (edytowane) Dzień dobry, chciałbym sie zapytać Państwa, co myslicie na temat kupowania materiałów grubo przed budową? W planie mam fundamenty w przyszłym roku w marcu, a ściany i wieniec, albo pod koniec 2025, lub wiosna 2026 i chciałbym kupić już solbet na ściany, na zasadzie niech sobie stoi. Czy to dobry pomysł? Czy coś się stanie tym pustakom? Ogólnie w mojej okolicy solbet jest za 12zł bruto szt. i chciałbym już go kupić, bo z cenami różnie. Edytowane 7 Października przez Audirs4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adiš1719517701 07.10.2024 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października Z doswiadczenia wiem , ze zawsze jakos woda sie dostanie do srodka przez dziury w folii albo bedzie podciagac od dolu przez deszcz i snieg , a woda i mroz to nic dobrego dla bloczkow . Pozatym dowiedz sie jak jest z kaucja za palety i ile masz czasu na zwrot . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 07.10.2024 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 7 godzin temu, Audirs4 napisał: Dzień dobry, chciałbym sie zapytać Państwa, co myslicie na temat kupowania materiałów grubo przed budową? W planie mam fundamenty w przyszłym roku w marcu, a ściany i wieniec, albo pod koniec 2025, lub wiosna 2026 i chciałbym kupić już solbet na ściany, na zasadzie niech sobie stoi. Czy to dobry pomysł? Czy coś się stanie tym pustakom? Ogólnie w mojej okolicy solbet jest za 12zł bruto szt. i chciałbym już go kupić, bo z cenami różnie. Spokojnie możesz kupić a po postawieniu na równym, twardym terenie przykryć z góry aby woda nie leciała na nie. Nie Ty pierwszy co robi takie przedwczesne zakupy na budowę😉 a palety są bezzwrotne więc koszt kaucji za nie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Audirs4 07.10.2024 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 4 godziny temu, henrykow napisał: Spokojnie możesz kupić a po postawieniu na równym, twardym terenie przykryć z góry aby woda nie leciała na nie. Nie Ty pierwszy co robi takie przedwczesne zakupy na budowę😉 a palety są bezzwrotne więc koszt kaucji za nie odpada. Dzięki za odpowiedzi. Tak też właśnie myślałem, przykryje podwójną plandeką i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaledr 17.10.2024 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października Widzę często że bloczki na niektórych polach stoją latami jak przejeżdżam do pracy, nie wiem czy to pomocne ale wspominam Chociaż też właściwie mam podobny dylemat i pytanie jak szybko zgniją palety? Te co postawie na stan zero to załóżmy nic im będzie ale te co będą stały przez zimę na trawie po prostu to nie zgnije mi to drewno przez zimę? Bo potem za palety trzeba sporo zapłacić jakby się coś stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 18.10.2024 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października Palety często trzeba zwracać w jakimś terminie, zazwyczaj 6 miesuęcy. Potem ich nie odbiorą. Tak jest przynajmniej standardem w mojej okolicy. Palety spokojnie wytrzymają więcej niż dwa lata pod chmurką. Miałem ich ponad 100 u siebie. Część do dziś wykorzystuję. I mam na myśli tzw jednorazowe palety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.11.2024 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada W dniu 17.10.2024 o 21:50, asaledr napisał: Widzę często że bloczki na niektórych polach stoją latami jak przejeżdżam do pracy, nie wiem czy to pomocne ale wspominam Chociaż też właściwie mam podobny dylemat i pytanie jak szybko zgniją palety? Te co postawie na stan zero to załóżmy nic im będzie ale te co będą stały przez zimę na trawie po prostu to nie zgnije mi to drewno przez zimę? Bo potem za palety trzeba sporo zapłacić jakby się coś stało. Mój kompostownik z palet ma prawie 10 lat. Niczym nie konserwowane, zasypane rozkładającymi się roślinnymi szczątkami. Teraz zaczyna gnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogrodzenia01 25.11.2024 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:29 Jeżeli jest taka możliwość to lepiej zapłacić dostawcy za całość z dostawą po nowym roku lub w terminie którym będą rozpoczynane prace. Otrzymamy Fakturę zaliczkową 100% po opłaceniu zamówienia i będzie pewność że towar będzie odpowiednio składowany lub wyprodukowany przed wysyłką. 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts