asaledr 18.10.2024 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października (edytowane) Mógłby mi ktoś powiedzieć patrząc na ten projekt: https://www.pro-arte.pl/projekty-garazy/64/g38-garaz-trzystanowiskowy-z-pomieszczeniami-gospodarczymi Czy taki budynek musi mieć strop jakby "na suficie"? Nie chodzi mi o względy praktyczne czy estetyczne tylko tak czysto techniczne, konstruktorsko czy musi mieć strop bo nie wiem np. to dociąża ściany i zapewnia stabilność całej konstrukcji? Czy w takich budynkach nie trzeba robić stropów, a jedynie wieniec na szczytach ścian? A drugie pytanie czy patrząc na rzut tego budynku ściany nośne są tylko po obrysie? Bo ściany nośne to ta grubsza linia na rzucie? I wtedy dla takiego budynku fundament tj. ławy i ściany fundamentowe też są tylko po obrysie jakby prostokąt? Bo skoro nie ma słupów to chyba tak? Edytowane 18 Października przez asaledr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 18.10.2024 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października Nie musi mieć stropu. Tak, ściany nośne są tylko po obrysie, to ta grubsza linia na rzucie, ławy i ściany fundamentowe też są tylko po obrysie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts