Michalnowy 13.11.2024 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada Witam. Wybudowałem ściankę z płyt OSB we wnętrzu budynku (dom). Ścianka oddziela ogrzewany przedpokój od nieogrzewanej klatki schodowej. Jak wykonać izolacje? Od strony zimnej(klatki schodowej)kolejność: 1. Ścianka OSB 2. Folia paroizolacyjna 3. Wełna 5-10cm 4. Zabudowa z płyty k-g Czy tak bedzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 14.11.2024 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada Odwrotnie, folia paroizolacyjna ma być od strony ciepłej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalnowy 14.11.2024 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada Ok, a co zrobić jeśli nie mam takiej możliwości? Tzn mam możliwości manewru tylko od strony zimnej(klatki schodowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 14.11.2024 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada A jak zimna jest ta klatka schodowa? Moze w ogóle nie potrzeba folii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalnowy 15.11.2024 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada Teraz przy 0 stopni na dworze na klatce około 7 stopni. Dom z 1936 roku , ściany z cegły ~50cm, nieocieplony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 15.11.2024 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada Jeszcze raz, bo nei zrozumiałem: masz już tę ściankę czy dopiero budujesz, bo jeśli już masz, to co dalej? Chcesz ją ew. poprawić? Daj pod rigipsy folię i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalnowy 15.11.2024 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada Wybudowana jest ścianka z płyty OSB. Oddziela ogrzewany przedpokój od nieogrzewanej klatki schodowej. Nie mam jak ocieplić jej od strony ciepłej-ogrzewanego przedpokoju. Jak powinna wyglądać prawidłowa izolacja od tej nieogrzewanej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalnowy 15.11.2024 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada Czy tutaj wogóle potrzebna jest jakaś folia? Czy normalnie wełna w środek i z dwóch stron płyta OSB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 15.11.2024 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada Wełna w środek a folia od strony ciepłej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 15.11.2024 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada (edytowane) Godzinę temu, Michalnowy napisał: Czy tutaj wogóle potrzebna jest jakaś folia? Czy normalnie wełna w środek i z dwóch stron płyta OSB Jest potrzebna. Zobacz symulację: Woda się wykropli za OSB, w środku przegrody. Tu masz przekrój wyraźniej: Edytowane 15 Listopada przez Ratpaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalnowy 17.11.2024 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada Dziękuje za profesjonalne doradztwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 17.11.2024 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada Dzięki, ale nie jestem profesjonalistą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts