chcialbympompe 10.05.2025 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja (edytowane) Wprawdzie pusto tu ostatnio ale może ktoś jeszcze to czyta. Dla ludzi rozeznanych w rynku. Jakie są obecnie dostępne pompy 3 fazowe split o mocy około 9kW? Jest zapewne Panasonic i wynalazki typu Kaisai czy Haier. Co polecacie? Edytowane 10 Maja przez chcialbympompe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.05.2025 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 3 fazy na sprężarkę i na grzałki czy tylko na grzałki? LG ma 3 fazy od 12 kW dla splita i od 9 kW dla mono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 10.05.2025 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja Na sprężarkę. Chodzi o równomierne, niewielkie obciążenie faz. Niestety z tego co widzę to jednostki 2-fazowe LG czy Panasonica to stare modele na R410. Znalazłem Hyundai-a 12kW na R32 i Samsunga 9kW też na R32 ale to mało popularne marki raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonKc 10.05.2025 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja (edytowane) Daikin Altherma 3R MT czyli agregat ERRA 8 lub 10 lub 12kW. No i nowa Altherma 4 propanowa, ale to tzw. hydrosplit, a ta pierwsza to klasyczny split na R32. Edytowane 10 Maja przez SzymonKc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 11.05.2025 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 20 godzin temu, SzymonKc napisał: Daikin Altherma 3R MT czyli agregat ERRA 8 lub 10 lub 12kW. No i nowa Altherma 4 propanowa, ale to tzw. hydrosplit, a ta pierwsza to klasyczny split na R32. Szkoda tylko, że poziom cen ustawili na tak wysokim poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.05.2025 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja Ceny pomp ciepła to jakaś abstrakcja. To nie są jakieś kosmiczne technologie i drogie materiały do produkcji. Do tego producent ustanawia wysoko cenę katalogową a później pojawiają się oferty z cenami stanowiącymi np. 50% ceny katalogowej lub jeszcze tańsze. Dotyczy to i tych markowych i tych niemarkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 19.05.2025 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja Sunrain 10 kW, sam mam i świetnie działa co nie dziwi bo z porządnych komponentów jest, sterowanie nieco ubogie, aplikacja Smart Life działa [Hartmannowska nie działa niestety] ostatnio w super cenach jest tylko uważałbym na kupowanie w Hartmann bo telefonów nie odbierają i nie wiem czy ta firma jeszcze działa - link: https://allegro.pl/oferta/pompa-ciepla-sunrain-bln010-3-400v-10kw-15650641603 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 20.05.2025 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja W dniu 19.05.2025 o 07:55, SUSPENSER napisał: Sunrain 10 kW, sam mam i świetnie działa co nie dziwi bo z porządnych komponentów jest, sterowanie nieco ubogie, aplikacja Smart Life działa [Hartmannowska nie działa niestety] ostatnio w super cenach jest tylko uważałbym na kupowanie w Hartmann bo telefonów nie odbierają i nie wiem czy ta firma jeszcze działa - link: https://allegro.pl/oferta/pompa-ciepla-sunrain-bln010-3-400v-10kw-15650641603 Jak dla mnie zbyt egzotyczne i ryzykowne. Sam piszesz, że sprzedawca nie odbiera telefonów więc o jakimkolwiek serwisie można zapomnieć. Poza tym to monoblok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts