Myometis 20.02.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Dom odebrany, można więc zasiąść przy kawie i naskrobać parę swoich uwag NA TAK: - pomysł podzielenia dużego pomieszczenia gospodarczego na dwa mniejsze i zrobienie w jednym z nich dużej pralni z suszarnią i miejscem do prasowania - dołożenie okien dachowych do sypialni, pomimo okien szczytowych zyskały na jasności - poszerzenie bramy garażowej - zachowanie ścianki pomiędzy kuchnią a salonem, nawet mój przeciwny temu mąż ostatnio przyznał mi rację. - założenie w całym domu żaluzji zewn, naprawdę z nich korzystamy (czy to śnieżyca czy ulewa czy wiatr) - pozostawienie wykusza i wielkie okna, dzięki temu salon jest przyjemnie widny nawet gdy jest pochmurno - DUŻE tak dla podłogówki w całym domu, jest cieplutko, komfortowo a na piecu niska temperatura - tak dla dużego tarasu z chropowatej kostki - tak dla spiżarki, choćby niewielkiej - DUŻE tak dla małej 1m wanny w kotłowni - ciągle się przydaje do brudnych prac, kąpania psa itp. - tak dla odkurzacza centralnego, przy długowłosym psie to błogosławieństwo - tak dla drzwi przesuwnych, które zabierają mniej miejsca - tak dla pomalowania całego domu farbami lateksowymi, baaardzo praktyczne i wiele razy trza było już co nieco myć - tak dla kafelków na całym dole, świetnie się to utrzymuje w czystości NA NIE - teraz zastanowiłabym się nad parterówką, choć schody piękne to jednak biegać trzeba - teraz podłączylibyśmy zmywarkę pod ciepłą wodę - teraz zwróciłabym uwagę żeby kafle w garażu były położone staranniej bo woda zalega - teraz zrobilibyśmy DGP - wolałabym większy wiatrołap, nasz jest ciasny, istotna jest też tam dobra wentylacja, bo mokre kurtki, buty itp nie pachną ładnie - lepsze rozłożenie kontaktów, ale niestety nie ogarnia się tego w trakcie budowy, wszystko wychodzi w praniu wychodzi, że negatywów jest mniej. To cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 20.02.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 - teraz podłączylibyśmy zmywarkę pod ciepłą wodę Dlaczego? I w jaki sposób ogrzewacie CWU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 20.02.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 piec gazowy podgrzewa nam CWU, oszczędzilibyśmy na prądzie gdyby dostarczyć zmywarce ciepłą wodę i tak krążącą po domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 21.02.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 piec gazowy podgrzewa nam CWU, oszczędzilibyśmy na prądzie gdyby dostarczyć zmywarce ciepłą wodę i tak krążącą po domu. Myślę , że to dobry pomysł , dodatkowo pewnie czas pracy się skróci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 21.02.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 To może chlapnij się jeszcze kilka razy, bo na tą chwilę to jedna kąpiel Cię kosztowała 3250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorwinn 23.02.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 (edytowane) W zeszlym roku dopiero polozylismy chodnik na okolo domu i w sumie skonczylismy ostatni pokoj i lazienke. Hmm - do malowania nadaje sie juz wiekszosc domu Na pewno wywalilbym okno dachowe z sypialni. Edytowane 23 Lutego 2013 przez gregorwinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daresh 23.02.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Na pewno wywalilbym okno dachowe z sypialni. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 23.02.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 - teraz podłączylibyśmy zmywarkę pod ciepłą wodę to jest dobry pomysł sami tak zrobilismy u siebie.Ale niestety po zakupie zmywarki z bosha okazało sie ze nie wolno jej podpinac do ciepłej wody. Nie wiemy co dalej z tym fantem,czy sa ku temu jakieś poważne techniczne powody czy tylko kaprys producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 24.02.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 może z tym oknem dachowym to jest tak, że deszcz mocno bębni w nie i nie można spać ( jeśli ktoś nie ma mocnego snu;) ) - taką informację otrzymałam gdy planowałam okno dachowe nad łóżkiem w sypialni - oczywiście o tym nie pomyślałam wcześniej. chyba że jakiś inny powód?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 24.02.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 wszystko zależy od tego kto co lubi ja lubię jak bębni deszcz, no i sen mam kamienny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 24.02.2013 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 to jest dobry pomysł sami tak zrobilismy u siebie.Ale niestety po zakupie zmywarki z bosha okazało sie ze nie wolno jej podpinac do ciepłej wody. Nie wiemy co dalej z tym fantem,czy sa ku temu jakieś poważne techniczne powody czy tylko kaprys producenta. Są nieliczne zmywarki np. simensa które mają dodatkowe podłączenie do ciepłej wody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 25.02.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Są nieliczne zmywarki np. simensa które mają dodatkowe podłączenie do ciepłej wody . teraz to pozamiatane bo zmywarka juz kupiona dalismy ciała troche . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 25.02.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 może z tym oknem dachowym to jest tak, że deszcz mocno bębni w nie i nie można spać ( jeśli ktoś nie ma mocnego snu;) ) - taką informację otrzymałam gdy planowałam okno dachowe nad łóżkiem w sypialni - oczywiście o tym nie pomyślałam wcześniej. chyba że jakiś inny powód?? Może za wcześnie słońce latem świeci na łóżko? ja mam lekki sen a deszcz padający na okno dachowe mi nie przeszkadza, bardziej słyszalne jest dudnienie w metalowy parapet okna szczytowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 25.02.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Mam okno dachowe nad łóżkiem - w czasie ostrej nocnej burzy najchętniej bym uciekła na parter - niby wiem,że mocne,że wytrzyma, ale moja wyobraźnia pracuje, oj pracuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 25.02.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Są nieliczne zmywarki np. simensa które mają dodatkowe podłączenie do ciepłej wody . Proszę o jakieś namiary, szukam szukam i nie ma. W simensie można podłączyć ciepłą zamiast zimnej, a czy ktoś widział z dwoma podejściami na wodę? Szukam też pralki w podobnym samym stylu, tj. z wejściem na ciepłą i zimną wodę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 26.02.2013 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Mam okno dachowe nad łóżkiem - w czasie ostrej nocnej burzy najchętniej bym uciekła na parter - niby wiem,że mocne,że wytrzyma, ale moja wyobraźnia pracuje, oj pracuje ... ja bym z całą pewnością uciekła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.02.2013 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 może z tym oknem dachowym to jest tak, że deszcz mocno bębni w nie i nie można spać ( jeśli ktoś nie ma mocnego snu;) ) - taką informację otrzymałam gdy planowałam okno dachowe nad łóżkiem w sypialni - oczywiście o tym nie pomyślałam wcześniej. chyba że jakiś inny powód?? Mam okno dachowe nad łóżkiem - w czasie ostrej nocnej burzy najchętniej bym uciekła na parter - niby wiem,że mocne,że wytrzyma, ale moja wyobraźnia pracuje, oj pracuje ... Jeszcze nie użytkuję u siebie (choć przetestowałam na wakacjach) i zakupiłam markizy zewnętrzne, świetnie amortyzują stukanie deszczu i zacieniają http://www.oknadachowe.net//ikony/68.jpg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 26.02.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) z wejściem na ciepłą i zimną wodę. Pralka: Samsung WF1804WPVH Woda ciepła/zimna Zmywarka: Elektrolux ESI68860X Edytowane 26 Lutego 2013 przez tomekwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 26.02.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 a dużo się oszczędza na takim podłączeniu pralki i zmywarki? testował to ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 26.02.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Jeżeli masz pompę ciepła lub solary to nie musisz podgrzewać wody Przy gazie i węglu tez pewnie jest taniej ale jak dużo, nie wiem. Pewnie ktoś to policzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts