Małgonia 28.02.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Potrzebne mi są baaaaardzo pomysły na uatrakcyjnienie wesela. Wiem,że w różnych częściach Polski różnie to wygląda, więc bardzo proszę o odzew. Ma być dowcipnie ,zabawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 28.02.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 zamiast wódki - wodę oczywiście żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.03.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Moja siostrzenica wychodzi niedługo za mąż. Uatrakcyjnieniem wesela zajmuje się zwykle orkiestra. Oni naogół coś proponują. Poza tym, jak Ola wybierała orkiestrę, przegladała kasety z wesel i też wyłapywała różne "zabawy". Problem w tym, że to nie praca dla młodych - oni nie mają głowy się tym zajmować na weselu... A opisywać za trudno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 01.03.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Zgadzam się! Mój mąż grywa na weselach i to on zawsze zajmuje się "zabawianiem" gości. Organizuje zabawy , prowokkuje do wspólnych tańców itp. POwinnaś więc porozmawiac z orkiestrą.A jesli nie - napisz co konkretnie was intersuje, postaram sie pomóc. Nie sposób wymienić wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgonia 01.03.2006 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Nie będzie orkiestry,tylko DJ i chciałabym cos mu podpowiedziec.Zachęcanie do tańca w dowcipny sposób, prowadzenie, może w stylu wodzireja? jakieś konkursy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.03.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 No to widzę problem. Jeżeli DJ to zanczy, że przewidujesz raczej ludzi młodych? To oni się będą bawić sami, chociaż wyjdzie z tego raczej dyskoteka. Jakoś mi nie pasują tradycyjne weselne zabawy i DJ. To ma inny charakter....Myślę, co by ci podpowiedzieć i wychodzi mi jedno: jak DJ jest dobry, to da sobie radę sam. Jak ogranicza się do puszczania muzyki, to i tak niczego go nie nauczysz, bo ni będzie się czuł pewnie w zabawach wymyślonych przez kogoś. To on musi coś wynależć, nie ty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgonia 02.03.2006 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 towarzystwo wiekowo wymieszane, choć przewaga młodzieży,nie mam zamiaru nic DJ- owi narzucać, chodzi mi raczej o delikatna sugestię no dobra,niedługo sie z nim spotkam,to sie wyjaśni. Dzieki za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 18.03.2006 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Jest taka zabawa woźnica, była u mojego brata na weselu i najprawdopodobniej u mnie.....zabawa polega na tym, że DJ bądź oriekstra czyta tekst w którym uczestniczą określone postacie (wybrane spośród gości weselnych) Podczas czytania opowaidania w chwili usłuszenia swojej postaci, trzeba zrobić obiec dokoła skupionych gości (uczestnicków zabawy), kto spali musi wypić kielicha [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 18.03.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 podobal mi sie jeden konkurs na ktorym wsie sie zwijali ze smiechu kilka krzeselek, kilka panow i tylez samo pań pamowie siadaja na krzeselku, na kolana klada nadmuchany balon , pani siada na balonie i skacze tak dlugo az balonik peknie tych balonikow kazda para ma kilka - wygrywa para , ktorej baloniki najszybciej pekna albo koleczko z pań i panow - jedna pani staje w srodeczku, pomiedzy kolana bierze walek do ciasta... i zabawa sie zaczyna ... prowadzacy orkiestre czy tez DJ - spiewa - " mam waleczek mam, komu ja go dam .... temu ktory najfajniejszy temu ja go dam" - hehehe i pani podchodzi z waleczkiem do jakiegos pana i przekazuje go panu ale pomiedzy pana kolana - bez uzycia rak zabawa przednia - oczywiscie pozniej pan przekazuje pani i tak dalej i tak dalej ....... [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 21.03.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Potrzebne mi są baaaaardzo pomysły na uatrakcyjnienie wesela. Podrzucam pomysł. Byłem na weselu w Krakowie i tam para młoda wynajęła oprócz zespołu muzycznego trio taneczne ( facet i dwie panny). Byli atrakcją wieczoru bo dali pokaz kilku tańców ( z 7- a oprócz tego było kilka lekcji tańca dla wszystkich na parkiecie - bardzo nakręcali "koniunkturę taneczną" wciagając uczestników do zabawy. Były momenty kiedy przy stołach nie było nikogo gdyż wszyscy bawili sie na parkiecie. W zasadzie nie było "naszpadlowanych" gości oprócz 2 panienek które "straszyły muszlę" ale to raczej taki typ towarzystwa chociaz z drugiej strony jak sie sporo tańczy to i alkohol z łbów paruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 29.03.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Ja dla "urozmaicenia" zrobiłem własne naklejki na alkohol. Od tradycyjnych różniły sie tym, ze było na nich zdjęcie moje i zony. Niby nic, a wszyscy o tym mówili. Pomysł moj autorski ale myślę że pewnie ktoś gdzieś też tak robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgonia 29.03.2006 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Dzięki za pomysły!Zostana wykorzystane. W sobote mamy spotkanie z DJ, a wesele coraz blizej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 30.03.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 A ja myślełem ostatnio o czymś takim, ażeby na weselu wespół z orkiestrą za pomocą projektora urządzić zbiorowe kareoke. Co prawda jestem 10 lat po ślubie , ale może byłoby to ciekawy pomysł. Polskiego kareoke w necie jest pełno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 30.03.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Dzięki za pomysły! Zostana wykorzystane. W sobote mamy spotkanie z DJ, a wesele coraz blizej... Ja też mam wesele coraz bliżej, tyle do przygotowania, że hoho Dobrze, że kiecka już zamówiona bo bałam, się ze z tym będzie najdłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 31.03.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 A my na weselu wrecz prosilismy prowadzacych,zeby nam za duzo zabaw nie aplikowali. Wesele bylo male i wiekszosc zaproszonych ludzi to znajomi ze studiow (21-23 lata). Chyba byly ze 2 takie zabawy - tzw "macanie kolenaka", ktore chyba najbardziej spodobalo sie grupie "ciotek i wujkow" . Aha, no i oczepiny, ale te sie wszyskim spodobaly, zwlaszcza tym, ktorym udalo sie "cos" zlapac A najwieksza atrakcja bylo chyba bieganie po noca po zamku i wyszukiwanie lokalnych duchow Ze swojego wesela zrobilismy raczej dobra impreze studencka, ale chyba to byl dobry pomysl, bo do tej pory wszyscy wspominaja moje wesele, imo ze minelo juz prawie 6 lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 31.03.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 My też zdecydowanie byliśmy przeciwni jakimkolwiek atrakcjom weselnym. Proponuję to samo bo jak sobie obejrzysz później kasetę z wesela gdzie towarzystwo totalnie zalane uczestniczy w tych zabawach to już to wesele nie będzie się wam tak podobało. U nas jedyne co było to rzut welonem i krawatem. No i oczywiście walc na początku - specjalnie chodziliśmy na kurs tańca coby się nie zbłaźnić. Co do muzyki to my też mieliśmy DJa, z którym mniej więcej ustaliliśmy co ma być grane a właściwie to powiedzieliśmy czego zdecydowanie ma nie być (żadnych Białych Misi ani temu podobnych) i co ma być kilka razy (np. Somebody to love). Ryzyko z zespołem jest takie, że bardzo niewiele zespołów ma pojęcie o muzyce. Mój przyjaciel grywa min. na weselach (on akurat ukończył akademię muzyczną) i z tego co mówi to większość ich konkurencji nie ma pojęcia o muzyce tylko bawi się w muzykę komputerową. Do tego zezpoły często robią przerwy (co jest naturalne bo muszą odpocząć) a bardzo często też pod koniec są tak zalani, że trudno zrozumieć co śpiewają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 05.04.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Popieram Robertusa i Wojty. A konkursy w stylu przelozenie jajka przez nogawki pana mlodego to juz numer nie z tej ziemi. Zeby mnie jeszcze na wlasnym weselu swiadek po klejnotach gmeral ku uciesze starych ciotek... Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izunia1111 13.04.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 My przygotowaliśmy śpiewniki dla gości. Mimo 7 lat po naszy ślubie są w użyciu przez gości na imprezach na które oni chodzą. Galerię ze zdjęciami dziadków, rodziców i nas jako bobasów i komunistów.Plus śmieszne rysunki pokazujące pary ślubne, które zakrywały tablice ewakuacyjne. Dodatkowo zorganizowaliśmy kwiaty na stoły, które pożniej daliśmy niektórym z gości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 13.04.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 wydaję w sierpniu córcię i jesteśmy po rozmowach z DJ prowadzącym. Zaproponował parę fajnych wg mnie rzeczy. I tak: -po pierwszym posiłku i toastach do wyboru: albo Panna Młoda chodzi od gościa do gościa ze swojej strony i go przedstawia albo mikrofon jest podawany wzdłuż stołu i każdy siebie przedstawia. To samo robi Pan Młody ze swoimi gośćmi.Można się do tego przygotować i np o cioci X powiedzieć że to ciocia X , która robi najlepsze serniki w rodzinie a babcia Y która najpiękniesze kołysanki śpiewała. -w czasie oczepin taniec z panną młodą lub panem młodym za kaske to normalne ale w zamian goście dostają w prezencie np muszelkę zebraną własnoręcznie przez młodych. Dla gości nie z nad morza to atrakcja ale też i rywalizacja dla wszystkich kto najwięcej muszelek zbierze Miał jeszcze parę innych pomysłow nad którymi się zastanawiamy ale te dwa najbardziej nam się spodobały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 13.04.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Ewusia, to Ty bierzesz udział w takich ustaleniach??? My swoich rodziców trzymaliśmy z daleka Qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts