gawel 20.07.2020 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Dlatego nie mam wnuków. Jeśli nie puścisz dzieci na religię czy do kościoła, nie będą miały szansy na indoktrynację przynajmniej w tym wieku, w którym się jeszcze słucha rodziców. Ja córki nie posłałem na religię i sobie tego nie wyobrażam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.07.2020 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Szacunek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 20.07.2020 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Szacunek! To był jej wybór a poszło jej jak była w 4 klasie o to że ksiądz powiedział że rodzina bez dzieci to nie rodzina. A ona stwierdziła że to jest podejście z dupy, bo nie każdy może a również nie każdy chce. I się skończyło. Do dziś to pamięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.07.2020 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Dlatego nie mam wnuków. Jeśli nie puścisz dzieci na religię czy do kościoła, nie będą miały szansy na indoktrynację przynajmniej w tym wieku, w którym się jeszcze słucha rodziców. Myślałem, że wnuków nie posiadasz z racji młodego wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 20.07.2020 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 To był jej wybór a poszło jej jak była w 4 klasie o to że ksiądz powiedział że rodzina bez dzieci to nie rodzina. A ona stwierdziła że to jest podejście z dupy, bo nie każdy może a również nie każdy chce. I się skończyło. Do dziś to pamięta. To czyli jednak poslales ją na religię, tylko w pewnym momencie sama zdecydowała, że nie chce i ty tą decyzję uszanowales. Dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 20.07.2020 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 To czyli jednak poslales ją na religię, tylko w pewnym momencie sama zdecydowała, że nie chce i ty tą decyzję uszanowales. Dobrze rozumiem? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.07.2020 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Można małolata potraktować jak człowieka? Jak widać można, wystarczy dorosnąć do roli ojca a nie być katechetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.07.2020 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Myślałem, że wnuków nie posiadasz z racji młodego wieku W moim wieku gdybym się postarała odpowiednio wcześnie i moje potencjalne dzieci też to mogłabym mieć kilkuletnie wnuki. (18+18 to dopiero 36 lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.07.2020 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Można małolata potraktować jak człowieka? Jak widać można, wystarczy dorosnąć do roli ojca a nie być katechetą. Ale ojciec jednak posłał ją na religię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 20.07.2020 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 No masz ból doopy straszny , dopóki matka miała coś do gadania to chodziła, jak zamieszkała ze mną to nie chciała i potraktowałem ją jak człowieka a nie jak była traktowana przez zdewociałą waginę. Faktycznie taka wypowiedź zupełnie nie zalatuje pewnym fanatyzmem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.07.2020 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Ale ojciec jednak posłał ją na religię. Lecz wysłuchał argumentacji i złamał tzw. tradycję z dziada pradziada... Wiekszość jest głucha i nieprzemakalna na argumenty. Obrobiono im główki od dzieciństwa (bo o to chodzi) i tak już zostało. Dowody głuchoty pokazali Sekielscy, wcześniej widzieliśmy choćby w Ruszowie, Tylawie czy w Poznaniu 20 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 21.07.2020 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Faktycznie taka wypowiedź zupełnie nie zalatuje pewnym fanatyzmem... Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.07.2020 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Cytat: Jak pisze Boy, „akta takich spraw mają to do siebie, że każda kartka musi być przekładana grubym banknotem”. „Rozwody katolickie” były przywilejem najbogatszych i najbardziej wpływowych. Dla mniej zamożnych możliwością rozwodu było zmienienie wyznania na ewangelickie, biedni zaś musieli „żyć w wierze”.Boy „Dziewice konsystorskie”, zbiór felietonów, skąd pochodzą cytaty, wydał w czasach, gdy w Polsce, między innymi dzięki silnemu lobby kościelnemu, nie funkcjonowały świeckie małżeństwa, a więc także świeckie rozwody.Koniec cytatu.Ciąg dalszy i więcej ciekawostek o ślubie i nauczycielach moralności & tradycji https://oko.press/slub-kurskiego-od-kuchni/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.07.2020 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 O!!! ku....a wirus może dużo. Zaczęliście się ślinić. Mamuniu przecież czytają Was inni użytkownicy neta. To mają być atrakcje weselne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.07.2020 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 A ty co? GUKPPiW? Tomkiem Strzyżewskim nigdy nie będziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.07.2020 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 O!!! ku....a wirus może dużo. Zaczęliście się ślinić. Mamuniu przecież czytają Was inni użytkownicy neta. To mają być atrakcje weselne? temat został założony w 2006 r, autorka pewnie już dawno wyszła za mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 21.07.2020 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 temat został założony w 2006 r, autorka pewnie już dawno wyszła za mąż wyszła i wróciła jak w piosence "wyszłam za mąż , zaraz wracam":P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.07.2020 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 temat został założony w 2006 r, autorka pewnie już dawno wyszła za mąż To po co odbiegasz od tematu.Wyszła i żyje. Temat jak każdy inny odgrzebany tyle ,że ten daje znowu Wam witaminę do głupkowatej polemiki. Nie ma kontroli nad takimi wątkami.Sama wpadasz w te sidła obłudy. Myślę ,że FM idzie ku dobremu jak wreszcie czytający Was zrozumieją ,że to jest naciągane i bardzo na wyrost. Odejdą sobie by nie słuchać takiej oszukanej retoryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.07.2020 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 temat został założony w 2006 r, autorka pewnie już dawno wyszła za mąż I już zdążyła unieważnić małżeństwo. Taka nowa moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.07.2020 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Po 14 latach pożycia i po izolacji w związku z COVID-19 nie jest to nieprawdopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts