Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

atrakcje weselne

Małgonia

Recommended Posts

Dlatego nie mam wnuków. :)

Jeśli nie puścisz dzieci na religię czy do kościoła, nie będą miały szansy na indoktrynację przynajmniej w tym wieku, w którym się jeszcze słucha rodziców.

Ja córki nie posłałem na religię i sobie tego nie wyobrażam.

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szacunek!:bye:

To był jej wybór a poszło jej jak była w 4 klasie o to że ksiądz powiedział że rodzina bez dzieci to nie rodzina. A ona stwierdziła że to jest podejście z dupy, bo nie każdy może a również nie każdy chce. I się skończyło. Do dziś to pamięta.

Dlatego nie mam wnuków. :)

Jeśli nie puścisz dzieci na religię czy do kościoła, nie będą miały szansy na indoktrynację przynajmniej w tym wieku, w którym się jeszcze słucha rodziców.

Myślałem, że wnuków nie posiadasz z racji młodego wieku :)

To był jej wybór a poszło jej jak była w 4 klasie o to że ksiądz powiedział że rodzina bez dzieci to nie rodzina. A ona stwierdziła że to jest podejście z dupy, bo nie każdy może a również nie każdy chce. I się skończyło. Do dziś to pamięta.

To czyli jednak poslales ją na religię, tylko w pewnym momencie sama zdecydowała, że nie chce i ty tą decyzję uszanowales. Dobrze rozumiem? :)

No masz ból doopy straszny , dopóki matka miała coś do gadania to chodziła, jak zamieszkała ze mną to nie chciała i potraktowałem ją jak człowieka a nie jak była traktowana przez zdewociałą waginę.

Faktycznie taka wypowiedź zupełnie nie zalatuje pewnym fanatyzmem...

Ale ojciec jednak posłał ją na religię.

Lecz wysłuchał argumentacji i złamał tzw. tradycję z dziada pradziada...

Wiekszość jest głucha i nieprzemakalna na argumenty. Obrobiono im główki od dzieciństwa (bo o to chodzi) i tak już zostało. Dowody głuchoty pokazali Sekielscy, wcześniej widzieliśmy choćby w Ruszowie, Tylawie czy w Poznaniu 20 lat temu.

Cytat:

Jak pisze Boy, „
akta takich spraw mają to do siebie, że każda kartka musi być przekładana grubym banknotem
”.

„Rozwody katolickie” były przywilejem najbogatszych i najbardziej wpływowych. Dla mniej zamożnych możliwością rozwodu było zmienienie wyznania na ewangelickie, biedni zaś musieli „żyć w wierze”.

Boy „Dziewice konsystorskie”, zbiór felietonów, skąd pochodzą cytaty, wydał w czasach, gdy w Polsce, między innymi dzięki silnemu lobby kościelnemu, nie funkcjonowały świeckie małżeństwa, a więc także świeckie rozwody.

Koniec cytatu.

Ciąg dalszy i więcej ciekawostek o ślubie i nauczycielach moralności & tradycji

https://oko.press/slub-kurskiego-od-kuchni/

O!!! ku....a wirus może dużo. Zaczęliście się ślinić. Mamuniu przecież czytają Was inni użytkownicy neta. To mają być atrakcje weselne?

temat został założony w 2006 r, autorka pewnie już dawno wyszła za mąż :)

temat został założony w 2006 r, autorka pewnie już dawno wyszła za mąż :)

To po co odbiegasz od tematu.Wyszła i żyje. Temat jak każdy inny odgrzebany tyle ,że ten daje znowu Wam witaminę do głupkowatej polemiki. Nie ma kontroli nad takimi wątkami.Sama wpadasz w te sidła obłudy. Myślę ,że FM idzie ku dobremu jak wreszcie czytający Was zrozumieją ,że to jest naciągane i bardzo na wyrost. Odejdą sobie by nie słuchać takiej oszukanej retoryki.:bye: