Marek2504 14.07.2022 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 U mnie kosiarka kosi już czwarty rok i nie zauważyłem spadku wydajności. Czas koszenia 60-70 minut, ładowanie 50 minut. Nowy akumulator (zamiennik) to koszt 270 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 14.07.2022 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Marek2504, a jaki model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek2504 14.07.2022 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Gardena Sileno. Była tańsza od Husqvarna a części prawie te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KCWG 25.07.2022 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 Koledzy, mam pytanie jaki kabel ograniczający w zastępstwie drogiego oryginału można położyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek2504 25.07.2022 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 Kiedyś dokupywałem kabel i najtaniej znalazłem na Amazon. Kabel jest uniwersalny i pasuje do większości kosiarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KCWG 27.07.2022 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 04.08.2022 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 Trzy lata temu była awaria mojego traktora koszącego Padło sprzęgło, elektryka i itp. itd. Przy jego pomocy dało radę skosić ogród w ok. 3 godziny. Powstał dylemat czy dalej w niego inwestować czy też go wypierniczyć i kupić robota koszącego, miał już z 7 lat więc to nie przelewki. Podjęta została decyzja wysokiego ryzyka traktorek złomujemy i kupujemy robota. Sprawa trudna bo teren nieregularny dużo zakamarków krzaków itp. i do tego sporo kretowisk nierówno i generalnie ok. 1800m2 do skoszenia. Była tylko jedna alternatywa robot ze skrętna osią przednią co potrafi pod sporym nachyleniem pracować. Nie było tanio padło na najtańszy co da radę temu podołać Ambrogio basic 4,0 z maksymalnym akumulatorem. To był strzał w dychę już nie wiem co to jest koszenie a trawnik mam wygolony jak nigdy dotąd. Cena owszem nie jest mała ale jak miałabym dalej w upale 2 razy na tydzień czy słońce czy deszcz po 3 godziny kosić to mówię stanowcze nie. Generalnie robot ładuje się ok. 1,5 godziny a potem kosi 4 godziny. Ostrzenie noży to 5 minut ostrzałką do noży kuchennych. Kosi tak dokładnie że nigdy nie miałem tak skoszonego trawnika. Kabel układałem samemu to sprawa prosta jak budowa cepa i groszowa. Polecam polecam i jeszcze raz polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 05.08.2022 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 inwestor, dzięki za polecenie konkretnego modelu. U mnie też podobny areał (19 ar, ale razem z domem, i kostką, więc docelowo będzie 12-14 ar), ale działka prawie płaska (spadek może 2-3%). Postaram się też nie robić zbyt wielu zakamarków. Jaki tańszy model byłby wystarczający? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 05.08.2022 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 Robinson74Wiesz mogę się wypowiadać co do konkretnego modelu który posiadam.Jeśli chcesz konkretnej fachowej porady to bardzo ale to bardzo rekomenduję abyś udał się do firmy która sprzedaje i serwisuje roboty koszące.Lecz roboty KILKU PRODUCENTÓW a nie jednego jedynego. Wtedy dobór będzie optymalny dla ciebie a nie dla sprzedawcy.Ja skorzystałem z porady takiej firmy i jestem z tego zadowolony mają własny serwis i sprzedaż i współpraca jest ok. Swojego robota wybierałem pod kątem komplikacji działki górek dołków i wielkości trawnika.Tak na marginesie w pierwszym sezonie użytkowania wszystkie krety itp. na stałe się wyprowadziły nie lubią robota. Jeśli teren jest płaski i nieskomplikowany to pewnie dobrali by coś tańszego. Porada musi być udzielona przez fachowca który dobrze zna wszystkie swoje roboty i wie co który potrafi a czego nie. Mogę służyć radą że taki robot ma np. mieć normalny nóż a nie tzw bezpieczny. I wiele innych praktycznych właściwości. Oczywiście możesz brać w ciemno ten model który ja mam nieco tańszy z mniejszym akumulatorem i zasilaczem na pewno się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miachlbyk 14.08.2022 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 Należy jeszcze dodać że roboty Ambrogio to te same co Wiper,mogą się tylko różnić kolorem i ceną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek2504 14.04.2023 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2023 Takie pytanie czy coś wiadomo na temat kosiarek które korzystają tylko z GPS ? Szukanie przerwy w 400 metrowym przewodzie jest trochę kłopotliwe ( nawet gdy jest się fachowcem w dziedzinie elektryki) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.04.2023 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2023 (edytowane) Takie pytanie czy coś wiadomo na temat kosiarek które korzystają tylko z GPS ? Szukanie przerwy w 400 metrowym przewodzie jest trochę kłopotliwe ( nawet gdy jest się fachowcem w dziedzinie elektryki) https://www.husqvarna.com/pl/poznawaj-i-odkrywaj/virtual-installation/ Edytowane 14 Kwietnia 2023 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpo 17.04.2023 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2023 Takie pytanie czy coś wiadomo na temat kosiarek które korzystają tylko z GPS ? Szukanie przerwy w 400 metrowym przewodzie jest trochę kłopotliwe ( nawet gdy jest się fachowcem w dziedzinie elektryki) Moja (raczej z tych tańszych Stihla) ma opcje w menu "szukaj przerwanego kabla" czy jakoś tak - więc laik ogarnie, bo robot zatrzymuje sie nad przecięciem. Myślałem, że to standard.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Pijowczyk 17.04.2023 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2023 Fajnie wygląda ta kosiarka automatyczna. Ja to póki co mam coś takiego jak kosiarka z MAC https://blix.pl/sklep/castorama a dokładniej tu https://blix.pl/sklep/castorama/gazetka/295024/?pageNumber=4 Zastanawiałem się nad traktorkiem, ale na razie mam tyle innych wydatków że zostaję póki co przy swojej starej kosiarce nabytej w Mrówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miachlbyk 04.06.2023 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2023 Takie pytanie czy coś wiadomo na temat kosiarek które korzystają tylko z GPS ? Szukanie przerwy w 400 metrowym przewodzie jest trochę kłopotliwe ( nawet gdy jest się fachowcem w dziedzinie elektryki) Tylko GPS nie ma takiej dokładności jak kabel i może wpaść w krzaki np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts