sandokan32 20.02.2018 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Kupował ktoś może w ostatnim czasie działkę budowlaną w okolicach Warszawy.Potrzebuję się dowiedzieć w jakich realnych cenach można nabyć nieruchomość.W okolicach Halinowa krzyczą sobie około 200 zł/ m2 ale i są tacy co chcą nawet około 300 zł/m2Tylko nikt tych działek nie kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 20.02.2018 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 (edytowane) Kupował ktoś może w ostatnim czasie działkę budowlaną w okolicach Warszawy. Potrzebuję się dowiedzieć w jakich realnych cenach można nabyć nieruchomość. W okolicach Halinowa krzyczą sobie około 200 zł/ m2 ale i są tacy co chcą nawet około 300 zł/m2 Tylko nikt tych działek nie kupuje Jeśli działki leżą w sensownej odległości od stacji kolejowej SKM/KM, to ceny raczej normalne. Przez wieś, w której kupowałem działkę w 2015 roku przebiega linia WKD - ceny działek w odległości kilkuset metrów, kilometra od stacji kształtują się na poziomie tych 300 za metr w górę, w odległości dwóch kilometrów od stacji 150-200 zł. Tańszych nie spotkałem. Ceny o których piszesz raczej realne dla miejscowości skomunikowanej z Warszawą za pomocą kolei. Edytowane 20 Lutego 2018 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandokan32 26.02.2018 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Może ktoś jeszcze się wypowie ile zapłacił za swoją działkę.Moim zdaniem niektórzy ostro przeginają z tymi cenamiDla przykładu Radzymin, wiocha leżąca nieopodal Warszawy, drogi i infrastruktura fatalna a ceny działek na obrzeżach (dosłownie w polu) po około 200 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam_ 26.02.2018 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 40 km od Bialegostok. 100 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 26.02.2018 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 (edytowane) Może ktoś jeszcze się wypowie ile zapłacił za swoją działkę. Moim zdaniem niektórzy ostro przeginają z tymi cenami Dla przykładu Radzymin, wiocha leżąca nieopodal Warszawy, drogi i infrastruktura fatalna a ceny działek na obrzeżach (dosłownie w polu) po około 200 m2 16km od centrum Poznania , 2011r , wioska 3500 mieszkańców ceny działek w polu bez mediów , bez płotu powyżej 220 zł/m2 , ja znalazłem z mediami , starodrzewem , płotami i starym domem z budynkiem gospodarczym 180/m2 , miałem jeszcze 600m3 zrzutu scieków po poprzednim włascicielu w miejscowości (30 tyś mieszkańców) obok mojej obecnej , 11km od centrum Poznania , ceny w zależności od lokalizacji wystawione za 200-600 . w centrum tej miejscowości działki schodziły jednak po 300 uzbrojone, w 2014r Edytowane 26 Lutego 2018 przez cuuube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTUR_EMI 26.02.2018 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 http://www.lubin.pl/grunty-podzielone-ceny-już-znane/ja 10 km dalej kupiłem za 38zł m2 woda kanaliza prąd w drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 26.02.2018 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Warszawa chyba rządzi sieswoimi prawami i tam nawet daleko od miasta będzie drogo. Wrocław z resztą też tani nie jest. Dwa lata temu płaciłem na pustkowiu 14km od granic miasta 50zł/m2. Dziś w tych okolicach ceny 60-70zł. Ale np w tym samym kierunku ale "tylko" 7km od granic miasta, w Brzeziej Łące (szkoła, przedszkole, podmiejskie autobusy) to już nawet 150zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 26.02.2018 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Z moich obserwacji są dwa główne rodzaje sprzedających : - tacy którzy traktują swoje nieruchomości jako berła / klejonty rodowe; oni zazwyczaj wystawiają cenę która znacząco odbiega od rynkowej w górę z myślą "niech leży a nóż się trafi ktoś kto kupi w takiej cenie, noża na gardle nie mamy"- druga grupa to "spekulanci" którzy X lat temu kupili w przypływie gotówki jakoś okazyjnie kawał pola a teraz realizują zyski. Tacy są zdecydowanie bardziej nastawienie na negocjacje i tak na prawdę to oni generują ruch i jako pochodna średnią cenę rynkową. Mi udało się kupić działkę od takiej osoby, wieś bezpośrednio granicząca z Warszawą od południa, w szeroko rozumianym rozwidleniu S7 i S79 (gmina Raszyn). Cena 240 pln\m2. Wszystkie działki sprzedały się w ciągu jakiegoś roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabi88 26.02.2018 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Kobyłka, 25km od centrum Warszawy na wschód, ceny transakcyjne od 280-300zł/m2 w górę ale są też działki za 400-5oozł/m2 i nie jest to nic dziwnego. Deweloperzy bardzo podbili ceny budując wszędzie gdzie tylko się da i nie negocjując za specjalnie cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 26.02.2018 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Znalezienie ładnej, kształtnej działki w promieniu 30 km od centrum za mniej jak 200 za metr może być trudne. Z moich obserwacji wynika że najtaniej jest w powiatach północnych, ale i dojazd stamtąd gorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tilnen 02.03.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 (edytowane) Ja świeżo po zakupie działki 50 km od centrum W-wy, 1,5km od trasy ekspresowej S8, 300m od stacji PKP. Działka 35mx40m, z przyłączem elektrycznym, wod-kan w granicy, do gazu ziemnego 40m, z projektem i waznym pozwoleniem na budowę + udział w prywatnej drodze dojazdowej. Mała miejscowośc głownie gospodarstwa domowe (nie rolne), 2,5 km do szkoły, 350m do dobrze zaopatrzonego sklepu (minimarket).Cena zakupu 100000 zł. Edytowane 2 Marca 2018 przez tilnen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukuku2 03.03.2018 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Malinowice jest to 20km od Katowic , 15km od lotnika Pyrzowice gmina wystawia działki na sprzedaż cena zależy od wielkość ale taka 809m2 cena 100860zł, i jest to cena wywoławcza na przetargu. Z tego co wiem to na poprzednich przetargach ceny to były przebijane o 20-30 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flufy 06.06.2024 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca (edytowane) małopolska, powiat brzeski, u mnie na wsi oddalonej 7km od miasteczka powiatowego chcą już po 100-120 tyś zł za działki 8-10 ar, bez przyłączy (trzeba ciągnąć kilkadziesiąt metrów od drogi głównej) i drogi utwardzonej, działki pochodzą od właścicieli prywatnych którzy dzielą całe pola na parcele, np. 10 działek w jednej linii z jedną drogą dojazdową wspólną nie utwardzoną odchodzącą od wiejskiej drogi asfaltowej Edytowane 6 Czerwca przez flufy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vitaw 12.06.2024 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca Znalezienie ładnej, proporcjonalnej działki w promieniu 30 kilometrów od centrum miasta w cenie poniżej 200 zł za metr kwadratowy może być trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.10.2024 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 8 godzin temu, Dysjula napisał: Hello! Działki teraz strasznie poszły do góry... Mój mąż zajmuje się wyszukiwaniem perełek. Ale ceny działek na Podlasiu, blisko centrum to jakiś kosmos! Cena działki 1 229 zł/m². Dajcie znać gdzie szukacie takich działek, tylko otodom? chyba w centrum Białegostoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quardian 03.10.2024 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 5 km od Gliwic - 210 zł/m2. Działka bez wad, prostokąt, ale nie uzbrojona, bez drogi dojazdowej, za to w dobrej lokalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 03.10.2024 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 20-30km od bialegostoku, mala miejscowosc 15-20tys ceny dzialek po 200zl za metr (typowa 800m2 okolo 160-170tys), ale to sie skonczy niedlugo. Dzieci sie nie rodza, Polska wymiera, mam wrazenie ze to juz szczyt, powoli tez sypie sie juz sprzedaz mieszkan i bija sie rekordy ogloszen na sprzedaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 04.10.2024 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 18 km od centrum Poznania, 2 km od granic administracyjnych: ceny od 250 - 650 zł/m2. Realnie nie kupi się za mniej niż 300 zł/m2 (chyba że kogoś przyszpili). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flufy 27.10.2024 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października (edytowane) czy jest sens teraz kupować działkę czy poczekać jeszcze 2-3 lata? obecnie działki mniej więcej po 120tyś. za 10 ar. widzę podrożały od zeszłego roku średnio o te 20tyś. Co myślicie? obecnie w mojej okolicy obserwuję że wciąż trwa boom, co ktoś odrolni, podzieli i wystawi pole to trwa masowe wykupywanie działek, budowa domów jak grzybów po deszczu, ale i w pobliskim miasteczku co postawią jakiś nowy blok to mieszkania są wykupowane jeszcze przed postawieniem go w całości i to nawet w pierwszej kolejności sprzedają się kawalerki i 2 pokojowe....szok! ja nie wiem co się dzieje i skąd Ci ludzie mają tyle kasy Edytowane 27 Października przez flufy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adiš1719517701 28.10.2024 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października Watpie by za 3 lata byly tansze , do tego czasu to juz stopy procentowe powinny wrocic do wzglednie normalnego poziomu .Szczegolnie jak kupujesz dla siebie , kupuj teraz, w dluzszej perspektywie napewno nie stracisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts