czerwony kapturek 20.06.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Czy to półsłodkie wino? Jakoś by mi tu inne pasiło http://www.blaise.us/emots/wine.gif A mianowicie? nie - "mianowicie?" - tylko dobra rada. Aha, do wody stosuje sie inne kieliszki http://img371.imageshack.us/img371/2295/63crvv6.jpg to ten z lewej strony. A tak to, odechcialo mi gotowac po tych smakolykach. Jednak dzisiaj mam znajomych na kolacji(obiedzie) wiec sie powoli szykuje. Dzisiaj "no salad". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czerwony kapturek 20.06.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Proste danie. zeberka 5kg http://img367.imageshack.us/img367/2739/61crkd3.jpg Dodatek bardzo ciezki . -gruszka zapiekana z nadzieniem z papryki jalapeno. -sos z miodu(2 luzki),3 limonek, sojowego sosu(1 mlyzka), masla(2 lyzki), curry(1 lyzka). http://img367.imageshack.us/img367/9827/62crlw0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.06.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Czy to półsłodkie wino? Jakoś by mi tu inne pasiło http://www.blaise.us/emots/wine.gif A mianowicie? nie - "mianowicie?" - tylko dobra rada. Aha, do wody stosuje sie inne kieliszki http://img371.imageshack.us/img371/2295/63crvv6.jpg to ten z lewej strony. A tak to, odechcialo mi gotowac po tych smakolykach. Jednak dzisiaj mam znajomych na kolacji(obiedzie) wiec sie powoli szykuje. Dzisiaj "no salad". Zaraz wkleje obiecane danko a ty tu mi jakas impreza Nieladne chłopiatko. Wracajac do kieliszków.Widzisz u nas w kraju pijemy z czego się da taka nasza natura.My Polacy mamy to we krwi.A kieliszek jest do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czerwony kapturek 20.06.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Jak tak twierdzisz to, odpowiedz bedzie w nazwach angielskich. Podstawowe grupy kieliszkow: champagne water wine cordials flute brandy all purpose i jeszcze wiec + duze rozwiniecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.06.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 obiecane kurki ala NS dla Q czyli "balagan na talerzu. http://images29.fotosik.pl/2/4e5a642e09e150b1.jpg Jeszcze raz kury przed śmiercią http://images28.fotosik.pl/2/43375beb7d051e9a.jpg Kieliszki chiba do kuniaczku. Przygotowanie do balaganu. http://images28.fotosik.pl/2/bedf628bea178740.jpg dla pewności ,że to moje http://images24.fotosik.pl/2/dc12ab0d642ba4e8.jpg Fikusny dla specjalnych gosci .Robi jedną frytke z jednego ziemniaka. http://images29.fotosik.pl/2/4d5333e80392f2e0.jpg obgotowywanie kurek. http://images25.fotosik.pl/2/ae00a3213f123c81.jpg obiecane frytki http://images29.fotosik.pl/2/ed4ac808e2fbce71.jpg skrzydełka w madzionezie http://images30.fotosik.pl/2/bc8e594a77c12869.jpg piecenie bez wody i tłuszczu http://images28.fotosik.pl/2/5c05da4f14fa9ce9.jpg sałatka do danka -pomidor suszona cebula -zurawina -ogórek kiszony -cebula -miod http://images23.fotosik.pl/2/ff7ff6ef8c820a2a.jpg przed polączeniem http://images25.fotosik.pl/2/9ccc3b20017e8e1f.jpg po połączeniu składników http://images29.fotosik.pl/2/e2d6b2fa5a524d11.jpg kury na masło http://images28.fotosik.pl/2/5750aba7de8e8770.jpg sos koperkowy z kurów http://images24.fotosik.pl/2/71501ee35c61a8d7.jpg a teraz go na te skrzydła i zapiekamy http://images28.fotosik.pl/2/1261fef8c21b9943.jpg zapiecone http://images29.fotosik.pl/2/42c1b93c9fc8af95.jpg balagan na talerzu czyli kurki ala NS dla Q http://images25.fotosik.pl/2/124c9ed038eda7fe.jpg smacznego Q sorki że nie w tym kieliszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.06.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Jak tak twierdzisz to, odpowiedz bedzie w nazwach angielskich. Podstawowe grupy kieliszkow: champagne water wine cordials flute brandy all purpose i jeszcze wiec + duze rozwiniecie. Qrce kileliszki na bok .delektuj sie tym co na talerzu i obok w kileliszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czerwony kapturek 20.06.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Powoli na ludzi wyjdziesz. Tylko prosze wiecej w majtkach zdjec nie robic.. W kieliszkach sie odbija po przeskalowaniu zdjec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.06.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Powoli na ludzi wyjdziesz. Tylko prosze wiecej w majtkach zdjec nie robic.. W kieliszkach sie odbija po przeskalowaniu zdjec. Najpier kieliszki teraz majtki. Ty to potrafisz zamajcić abstrachując. Mam w planie dla Ciebie teraz zapinane jaja w młodej kapuście z bekonem zatanawiam się nad obecnością kieliszkow,żebyś widział to co w daniu jest piękne a nie majtki pitraszacego. Acha i zrobie Ci szuwary......wymiękniesz a potem padniesz bo Cie zamuruje. a teraz Spij i śnij ,żeby Ci się żeberka udały....no i oczywiście nie zapomnij o dopisku podobnym do mojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 22.06.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Hmm, po takich super potrawach, nie bardzo wiem, czy moge sie pochwalic tym, co zrobilam wczoraj, ale moze jest ktos jeszcze taki jak ja poczatkujacy i mu sie przyda i spodoba? Przepis prosciutki, z innego forum ( a wlasciwie to z Nigelli): kurczaka pociac w paski, zalac na dwie godziny jogurtem naturalnym, a potem obtaczac w panierce i smazyc - panierka to pokruszone krakersy. Pycha! Zrobiłam wczoraj i nie powiem, bo smaczne te paluszki z kurczaka ale miałam problem przy smażeniu. Panierka z racji tego, że bez jajka, nie trzyma się zbyt dobrze mięsa i właściwie po usmażeniu jednej porcji trzeba wymieniać tłuszcz z patelni na nowy, bo przypalają się resztki krakersów. Pierwszą porcję usmażyłam bez przypraw, ale następne już lekko doprawiłam solą i pieprzem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 23.06.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Chlopaki, jestescie super! Wielkie brawa dla Was. Co innego mozna powiedziec, tylko to, ze faceci powinny gotowac. Pewnie nie jeden chudzielec przy takim gotowaniu by wydobrzal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.06.2007 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Chlopaki, jestescie super! Wielkie brawa dla Was. Co innego mozna powiedziec, tylko to, ze faceci powinny gotowac. Pewnie nie jeden chudzielec przy takim gotowaniu by wydobrzal. Duszku jeżeli to było też i do mienia to bardzo dziekuje i jestem kontent Chlopaki, jestescie super! nio normalnie wystarczy kilka słów i już dzień jest cudowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.06.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 pewnie ze do Ciebie tez super jedzonka mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość niewidzialna ręka 25.06.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Powoli na ludzi wyjdziesz. Tylko prosze wiecej w majtkach zdjec nie robic.. W kieliszkach sie odbija po przeskalowaniu zdjec. Najpier kieliszki teraz majtki. Ty to potrafisz zamajcić abstrachując. Mam w planie dla Ciebie teraz zapinane jaja w młodej kapuście z bekonem zatanawiam się nad obecnością kieliszkow,żebyś widział to co w daniu jest piękne a nie majtki pitraszacego. Acha i zrobie Ci szuwary......wymiękniesz a potem padniesz bo Cie zamuruje. a teraz Spij i śnij ,żeby Ci się żeberka udały....no i oczywiście nie zapomnij o dopisku podobnym do mojego. Wymieklem , ale to przez paluszki. Byly troche "flat", czyli malo przyprawione. Maslanka,czosnek,rosmaryn,majeranek,szalwia,tymianek,paryka cayenne,maka. http://img385.imageshack.us/img385/7259/20crbc8.jpg http://img385.imageshack.us/img385/9421/21cr1oc2.jpg http://img374.imageshack.us/img374/7332/22crws3.jpg http://img385.imageshack.us/img385/2835/24crdp9.jpg http://img374.imageshack.us/img374/8725/25crwv3.jpg http://img385.imageshack.us/img385/4761/26crbl4.jpg http://img374.imageshack.us/img374/8051/27crsy8.jpg http://img385.imageshack.us/img385/3642/28crlz7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 25.06.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Ten otwieracz, to ja znam, żeby ino było co otwierać... Żryć mi się kce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość niewidzialna ręka 25.06.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Cos tradycyjnego. Serca cielece w winie. Grzyby suszone , czosnek ,cebula, oregano,pieprz i sol, bulion,cayenne, nac pietruszki. Oczywiscie dobre wino, ja uzylem BERINGER(Private Reserve) 1997 Napa Valley Cabarnet Sauvignion - w kraju troche drogie 480 zloty za butelke 750ml, ale posiada wysmienity smak, ktory jest czyms wspanialym do tej potrawy. http://img105.imageshack.us/img105/5306/11crnq6.jpghttp://img527.imageshack.us/img527/509/12crzl7.jpghttp://img527.imageshack.us/img527/2990/13crbg3.jpghttp://img527.imageshack.us/img527/5628/14crsk6.jpghttp://img106.imageshack.us/img106/1062/15crco6.jpghttp://img527.imageshack.us/img527/4568/16crub5.jpghttp://img98.imageshack.us/img98/5880/17crlf4.jpghttp://img106.imageshack.us/img106/4174/18crgw3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 25.06.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 niewidzialna ręka, to Ty mi przyślij te wina, mogom być tańsze... a ja piplute zapodam i aparata se kupiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość niewidzialna ręka 25.06.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 niewidzialna ręka, to Ty mi przyślij te wina, mogom być tańsze... a ja piplute zapodam i aparata se kupiem Stoi ! i to drugi raz. Spadam do szpileczek 2-ch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 25.06.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 niewidzialna ręka, to Ty mi przyślij te wina, mogom być tańsze... a ja piplute zapodam i aparata se kupiem Stoi ! i to drugi raz. Spadam do szpileczek 2-ch. Trzymam za słowo...chiba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.06.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Niewidzialna reka gotujesz swietnie i bardzo apetycznie to wszystko wyglada. Lubie takie jedzenie. Moj smak i gust w 100%.Czekam na wiecej przepisow i zdjec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość niewidzialna ręka 25.06.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Niewidzialna reka gotujesz swietnie i bardzo apetycznie to wszystko wyglada. Lubie takie jedzenie. Moj smak i gust w 100%.Czekam na wiecej przepisow i zdjec. Bardzo sie ciesze, ze jest nas wiecej. Podstawa to dobry dobor przypraw i ziol. Zawsze cos wkleje, jada sie przeciez kilka razy dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.