Gość niewidzialna ręka 27.06.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 a ja wieczorem bede robil Caponate(caponata). moze zrobie kilka zdjec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.06.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 http://images25.fotosik.pl/10/e1ed6497e0238f1a.jpg Składniki: 1 bakłażan, 4-5 łodyg selera naciowego, 3 cebule, 4 pomidory pelati razem z zalewą, 2 ząbki czosnku, 10 dag drylowanych oliwek, 1 łyżka kaparów, 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu, 1/4 szklanki oliwy, cukier, sproszkowane peperoncini, sól Wykonanie: Kapary włóż do kubeczka i zalej połową szklanki wody. Bakłażana pokrój na plastry (1 cm), a potem w szerokie paski. Obficie je posól i odstaw, aby puściły sok. Po 30 minutach opłucz zimną wodą i osącz. Seler obierz z włókien i pokrój na kawałki (1/2 cm). Cebule pokrój w półplasterki, pomidory w kostkę. W rondlu rozgrzej połowę oliwy, usmaż bakłażany. Wyjmij i osącz. Do rondla wlej resztę oliwy, podsmaż seler. Dodaj cebulę, smaż 3-4 minuty. Wrzuć bakłażany i pomidory, dodaj rozmaryn. Przykryj i duś 10 minut. Warzywa powinny pozostać jędrne. Zdejmij garnek z ognia, dodaj roztarty czosnek, oliwki i osączone kapary. Przypraw do smaku, wymieszaj. Podawaj na zimno. A masz jakieś takie typowe ,takie swoje żarełko?Takie które urozmaiciłeś swoimi wstawkami i wyszła ci potrawa ala Q?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.06.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 a ja wieczorem bede robil Caponate(caponata). moze zrobie kilka zdjec. Ktos tam u Was jest Wlochiem, na pewno. Napisz jaki numer buta ma zona to juz bede wiedziala czy Wloszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 28.06.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 nsik kiedy Ty masz czas na te wszystkie pyszności ? Ja na razie zbieram wszystkie przepisy Ale w czasie wakacji pracy będzie mniej więc na pewno je wypróbuję I sie pochwalę , a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 28.06.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Zeljka, zaintrygowałaś mnie tym rozmiarem buta Podaję przepis na pysznego kurczaka na słodko Robi się 20 min. Składniki: 4 pojedyncze piersi kurczaka, puszka brzoskwiń, 10 sporych pieczarek, keczup, szczypior lub por (ja wolę szczypiorek), mąka. Piersi kroję w paseczki, doprawiam solą, słodką papryką i czosnkiem granulowanym. Do miseczki z filetami dosypuję 2-3 łyżki mąki, mieszam żeby mięso obtoczyć w tej mące (później ta mąka zagęści nam sos). Podsmażam mieso na oliwie, kiedy już będzie lekko rumiane, dodaję pokrojone pieczarki i posiekany szczypior. Po kilku minutach wrzucam pokrojone brzoskwinie i po chwili zalewam wszystko brzoskwiniową zalewą z puszki. Doprawiam kilkoma łyżkami keczupu i duszę jeszcze 2-3 minutki. Podaję z ryżem (najlepiej jaśminowym). pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.06.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 nsik kiedy Ty masz czas na te wszystkie pyszności ? Ja na razie zbieram wszystkie przepisy Ale w czasie wakacji pracy będzie mniej więc na pewno je wypróbuję I sie pochwalę , a co Rodzinka przyzwyczajona do mojego pitraszenia do takiego stopnia ,że jak nic nie ugotuje to kanapki nie są im straszne.Lubia moja kuchnie i zawsze mi powtarzają ,że nie potrafie zrobić normalnych "blinów".Tak więc tkwie w tej kuchni i przez smaki moich bliskich szlifuje swoje rzemiosło kuchenne.Dodam ,że ich uwagi są przydatne gdy powstaje nowe danko. pzdr.nsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.06.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Nie ma Q to zapodam jedno z ulubionych danek mojej Gosi.Jak zrobie to wkleje fotki bo bez nich jakieś te danka nijakie.Zaszczepił mnie ten Q to bede tak robił(nie chciałem urazić nikogo jak daje jakis przepis bez fotek) pzdr.nsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.06.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Wiem ,że mnie nie lubicie pindunieczki Zeljka, Maxtorka ale specjalnie dla Was: takie jedzonko prosto z Polski.Takie nasze. może Q się obudzi i coś wklei....musze go nakrecac co by watek podtrzymywać. Składniki http://images23.fotosik.pl/11/d5c9ac75006515b2.jpg Chcę Wam wszystko pokazac ale jakoś nie wychodzi.Zaczynam od mamuta ze szczypiorkiem.Gotowanie ich razem dodaje zajefajnego smaku. http://images24.fotosik.pl/10/24dccd01598dff60.jpg Ulubiona cebula w cieście ..pomidory i te sprawy http://images26.fotosik.pl/10/cff09de431f68027.jpg łusmazone na glanc http://images23.fotosik.pl/11/60bbaf2a5eb1cb33.jpg tak sie smażyły http://images30.fotosik.pl/11/38a8f351c9360307.jpg mój prywatny sos do "cycusiów"pocietych w paseczki. http://images24.fotosik.pl/10/79e12a501f0616a3.jpg sałateczka,suróweczka ale KS http://images29.fotosik.pl/11/d1977522ef3f672d.jpg Cycuszki tuż przed patalachą http://images23.fotosik.pl/11/b862810bfbe473c9.jpg patelnia z cyckami http://images23.fotosik.pl/11/57972ef6d674eff4.jpg Wyjście z potrawom...sałatka,mutant z bułeczką tartą,świderki z masłem,cebula w krążkach panierowana,cycki w z mutantem w jajku itd.,,,ogórek małosolny (po 2 dniach) http://images28.fotosik.pl/10/0c9fce89e719f0d3.jpg jak zwykle smacznego moje drogie koleżanki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
różowe okulary 29.06.2007 03:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 http://images25.fotosik.pl/10/e1ed6497e0238f1a.jpg Składniki: 1 bakłażan, 4-5 łodyg selera naciowego, 3 cebule, 4 pomidory pelati razem z zalewą, 2 ząbki czosnku, 10 dag drylowanych oliwek, 1 łyżka kaparów, 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu, 1/4 szklanki oliwy, cukier, sproszkowane peperoncini, sól Wykonanie: Kapary włóż do kubeczka i zalej połową szklanki wody. Bakłażana pokrój na plastry (1 cm), a potem w szerokie paski. Obficie je posól i odstaw, aby puściły sok. Po 30 minutach opłucz zimną wodą i osącz. Seler obierz z włókien i pokrój na kawałki (1/2 cm). Cebule pokrój w półplasterki, pomidory w kostkę. W rondlu rozgrzej połowę oliwy, usmaż bakłażany. Wyjmij i osącz. Do rondla wlej resztę oliwy, podsmaż seler. Dodaj cebulę, smaż 3-4 minuty. Wrzuć bakłażany i pomidory, dodaj rozmaryn. Przykryj i duś 10 minut. Warzywa powinny pozostać jędrne. Zdejmij garnek z ognia, dodaj roztarty czosnek, oliwki i osączone kapary. Przypraw do smaku, wymieszaj. Podawaj na zimno. A masz jakieś takie typowe ,takie swoje żarełko?Takie które urozmaiciłeś swoimi wstawkami i wyszła ci potrawa ala Q?? he, to taka mala modyfikacja internetowa. My gotujemy w oparciu o 300 letni przepis. Nastepnie caponata wedruje na 24 h do lodowki. Jest swietnym uzupelnieniem dobrej kolacji. http://img341.imageshack.us/img341/4605/p1010360sq6.jpg http://img341.imageshack.us/img341/2840/p1010368et7.jpg http://img87.imageshack.us/img87/6418/p1010374ue9.jpg http://img87.imageshack.us/img87/9890/p1010378oj6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
różowe okulary 29.06.2007 03:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 a ja wieczorem bede robil Caponate(caponata). moze zrobie kilka zdjec. Ktos tam u Was jest Wlochiem, na pewno. Napisz jaki numer buta ma zona to juz bede wiedziala czy Wloszka. Zerki do szpilek tam wklejam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 29.06.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Wchodzę , patrzę a tu na stole śniadanko Dzięki nsik , było pyszne A niewidzialnym czerwonym okularom pięknie dziękuję za Caponate ale widzę że zjem ją dopiero jutro gdyż zgodnie z zaleceniem wylądowała na 24h do lodówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
różowe okulary 29.06.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Przegapilem sniadanie, wiec odstapie moje http://img153.imageshack.us/img153/5510/p1000479cryr1.jpg oczywiscie jedna mala “robi sie” http://img443.imageshack.us/img443/5622/p1000981nf7.jpg http://img85.imageshack.us/img85/3245/p1000986if8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 29.06.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 sniadanko troche dietetyczne .no trudno troche bazylii albo szczypiorku jeszcze bym prosila, i kawa w malym kubku ..dziekuje wlasciwie, to tak bardziej za obiadkiem sie rozgladam w lodowce mam : pomidorki (jakies takie malutkie), cukinie, pietruszke, krewetki zmrozone,skrawki jakiegos sera, cebule, czosnek, jogurt. wu a la czekam na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.06.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 sniadanko troche dietetyczne .no trudno troche bazylii albo szczypiorku jeszcze bym prosila, i kawa w malym kubku ..dziekuje wlasciwie, to tak bardziej za obiadkiem sie rozgladam w lodowce mam : pomidorki (jakies takie malutkie), cukinie, pietruszke, krewetki zmrozone,skrawki jakiegos sera, cebule, czosnek, jogurt. wu a la czekam na propozycje Musisz troszeczke poczekać.Q zaraz coś Ci wymyśli.On to potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 29.06.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Q zaraz coś Ci wymyśli.On to potrafi.Fakt faktem , ze czasem gotowym sie posilkuje. Kiedys zawital u mnie z kilkoma kilogramami osmiorniczek i takich roznych innych. W takich to bylo gotowych salatkach. Tyle , ze u nas z owocow morza to krewetki tylko i rybki sie w tamtym czasie jadalo , wiec siedzial poki nie zjadl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.06.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Q zaraz coś Ci wymyśli.On to potrafi.Fakt faktem , ze czasem gotowym sie posilkuje. Kiedys zawital u mnie z kilkoma kilogramami osmiorniczek i takich roznych innych. W takich to bylo gotowych salatkach. Tyle , ze u nas z owocow morza to krewetki tylko i rybki sie w tamtym czasie jadalo , wiec siedzial poki nie zjadl smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
różowe okulary 30.06.2007 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Q zaraz coś Ci wymyśli.On to potrafi.Fakt faktem , ze czasem gotowym sie posilkuje. Kiedys zawital u mnie z kilkoma kilogramami osmiorniczek i takich roznych innych. W takich to bylo gotowych salatkach. Tyle , ze u nas z owocow morza to krewetki tylko i rybki sie w tamtym czasie jadalo , wiec siedzial poki nie zjadl pamietam, pamietam i z takim brzuchem odjechalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
różowe okulary 30.06.2007 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Musze sie spieszyc bo mam kolacje z kuleczka. Stylowo, prosto , skromnie i ze smakiem, tak jak zaproszony gosc. a oto skladniki: http://img146.imageshack.us/img146/9007/p1010399crdb0.jpg http://img529.imageshack.us/img529/3307/p1010396zn1.jpg plus wino. Przygotowanie bedzie trwalo kilka minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
różowe okulary 30.06.2007 01:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Przerwa na wino. http://img165.imageshack.us/img165/8678/p1010400gt8.jpg http://img508.imageshack.us/img508/9803/p1010403zd6.jpg wszystko w czasie real - transmisja na zywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
różowe okulary 30.06.2007 01:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 ah , ten zapach pary wodnej przesiakniety oceane. http://img165.imageshack.us/img165/1129/p1010405hy6.jpg P.S kukurydza jest juz gotowa i roztopione maslo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.