Gość niewidzialna ręka 27.06.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 a ja wieczorem bede robil Caponate(caponata). moze zrobie kilka zdjec. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1852768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.06.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 http://images25.fotosik.pl/10/e1ed6497e0238f1a.jpg Składniki: 1 bakłażan, 4-5 łodyg selera naciowego, 3 cebule, 4 pomidory pelati razem z zalewą, 2 ząbki czosnku, 10 dag drylowanych oliwek, 1 łyżka kaparów, 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu, 1/4 szklanki oliwy, cukier, sproszkowane peperoncini, sól Wykonanie: Kapary włóż do kubeczka i zalej połową szklanki wody. Bakłażana pokrój na plastry (1 cm), a potem w szerokie paski. Obficie je posól i odstaw, aby puściły sok. Po 30 minutach opłucz zimną wodą i osącz. Seler obierz z włókien i pokrój na kawałki (1/2 cm). Cebule pokrój w półplasterki, pomidory w kostkę. W rondlu rozgrzej połowę oliwy, usmaż bakłażany. Wyjmij i osącz. Do rondla wlej resztę oliwy, podsmaż seler. Dodaj cebulę, smaż 3-4 minuty. Wrzuć bakłażany i pomidory, dodaj rozmaryn. Przykryj i duś 10 minut. Warzywa powinny pozostać jędrne. Zdejmij garnek z ognia, dodaj roztarty czosnek, oliwki i osączone kapary. Przypraw do smaku, wymieszaj. Podawaj na zimno. A masz jakieś takie typowe ,takie swoje żarełko?Takie które urozmaiciłeś swoimi wstawkami i wyszła ci potrawa ala Q?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1853072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.06.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 a ja wieczorem bede robil Caponate(caponata). moze zrobie kilka zdjec. Ktos tam u Was jest Wlochiem, na pewno. Napisz jaki numer buta ma zona to juz bede wiedziala czy Wloszka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1853229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 28.06.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 nsik kiedy Ty masz czas na te wszystkie pyszności ? Ja na razie zbieram wszystkie przepisy Ale w czasie wakacji pracy będzie mniej więc na pewno je wypróbuję I sie pochwalę , a co Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1853273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 28.06.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Zeljka, zaintrygowałaś mnie tym rozmiarem buta Podaję przepis na pysznego kurczaka na słodko Robi się 20 min. Składniki: 4 pojedyncze piersi kurczaka, puszka brzoskwiń, 10 sporych pieczarek, keczup, szczypior lub por (ja wolę szczypiorek), mąka. Piersi kroję w paseczki, doprawiam solą, słodką papryką i czosnkiem granulowanym. Do miseczki z filetami dosypuję 2-3 łyżki mąki, mieszam żeby mięso obtoczyć w tej mące (później ta mąka zagęści nam sos). Podsmażam mieso na oliwie, kiedy już będzie lekko rumiane, dodaję pokrojone pieczarki i posiekany szczypior. Po kilku minutach wrzucam pokrojone brzoskwinie i po chwili zalewam wszystko brzoskwiniową zalewą z puszki. Doprawiam kilkoma łyżkami keczupu i duszę jeszcze 2-3 minutki. Podaję z ryżem (najlepiej jaśminowym). pycha Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1853291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.06.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 nsik kiedy Ty masz czas na te wszystkie pyszności ? Ja na razie zbieram wszystkie przepisy Ale w czasie wakacji pracy będzie mniej więc na pewno je wypróbuję I sie pochwalę , a co Rodzinka przyzwyczajona do mojego pitraszenia do takiego stopnia ,że jak nic nie ugotuje to kanapki nie są im straszne.Lubia moja kuchnie i zawsze mi powtarzają ,że nie potrafie zrobić normalnych "blinów".Tak więc tkwie w tej kuchni i przez smaki moich bliskich szlifuje swoje rzemiosło kuchenne.Dodam ,że ich uwagi są przydatne gdy powstaje nowe danko. pzdr.nsik Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1853676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.06.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Nie ma Q to zapodam jedno z ulubionych danek mojej Gosi.Jak zrobie to wkleje fotki bo bez nich jakieś te danka nijakie.Zaszczepił mnie ten Q to bede tak robił(nie chciałem urazić nikogo jak daje jakis przepis bez fotek) pzdr.nsik Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1853684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.06.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Wiem ,że mnie nie lubicie pindunieczki Zeljka, Maxtorka ale specjalnie dla Was: takie jedzonko prosto z Polski.Takie nasze. może Q się obudzi i coś wklei....musze go nakrecac co by watek podtrzymywać. Składniki http://images23.fotosik.pl/11/d5c9ac75006515b2.jpg Chcę Wam wszystko pokazac ale jakoś nie wychodzi.Zaczynam od mamuta ze szczypiorkiem.Gotowanie ich razem dodaje zajefajnego smaku. http://images24.fotosik.pl/10/24dccd01598dff60.jpg Ulubiona cebula w cieście ..pomidory i te sprawy http://images26.fotosik.pl/10/cff09de431f68027.jpg łusmazone na glanc http://images23.fotosik.pl/11/60bbaf2a5eb1cb33.jpg tak sie smażyły http://images30.fotosik.pl/11/38a8f351c9360307.jpg mój prywatny sos do "cycusiów"pocietych w paseczki. http://images24.fotosik.pl/10/79e12a501f0616a3.jpg sałateczka,suróweczka ale KS http://images29.fotosik.pl/11/d1977522ef3f672d.jpg Cycuszki tuż przed patalachą http://images23.fotosik.pl/11/b862810bfbe473c9.jpg patelnia z cyckami http://images23.fotosik.pl/11/57972ef6d674eff4.jpg Wyjście z potrawom...sałatka,mutant z bułeczką tartą,świderki z masłem,cebula w krążkach panierowana,cycki w z mutantem w jajku itd.,,,ogórek małosolny (po 2 dniach) http://images28.fotosik.pl/10/0c9fce89e719f0d3.jpg jak zwykle smacznego moje drogie koleżanki.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1854336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
różowe okulary 29.06.2007 03:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 http://images25.fotosik.pl/10/e1ed6497e0238f1a.jpg Składniki: 1 bakłażan, 4-5 łodyg selera naciowego, 3 cebule, 4 pomidory pelati razem z zalewą, 2 ząbki czosnku, 10 dag drylowanych oliwek, 1 łyżka kaparów, 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu, 1/4 szklanki oliwy, cukier, sproszkowane peperoncini, sól Wykonanie: Kapary włóż do kubeczka i zalej połową szklanki wody. Bakłażana pokrój na plastry (1 cm), a potem w szerokie paski. Obficie je posól i odstaw, aby puściły sok. Po 30 minutach opłucz zimną wodą i osącz. Seler obierz z włókien i pokrój na kawałki (1/2 cm). Cebule pokrój w półplasterki, pomidory w kostkę. W rondlu rozgrzej połowę oliwy, usmaż bakłażany. Wyjmij i osącz. Do rondla wlej resztę oliwy, podsmaż seler. Dodaj cebulę, smaż 3-4 minuty. Wrzuć bakłażany i pomidory, dodaj rozmaryn. Przykryj i duś 10 minut. Warzywa powinny pozostać jędrne. Zdejmij garnek z ognia, dodaj roztarty czosnek, oliwki i osączone kapary. Przypraw do smaku, wymieszaj. Podawaj na zimno. A masz jakieś takie typowe ,takie swoje żarełko?Takie które urozmaiciłeś swoimi wstawkami i wyszła ci potrawa ala Q?? he, to taka mala modyfikacja internetowa. My gotujemy w oparciu o 300 letni przepis. Nastepnie caponata wedruje na 24 h do lodowki. Jest swietnym uzupelnieniem dobrej kolacji. http://img341.imageshack.us/img341/4605/p1010360sq6.jpg http://img341.imageshack.us/img341/2840/p1010368et7.jpg http://img87.imageshack.us/img87/6418/p1010374ue9.jpg http://img87.imageshack.us/img87/9890/p1010378oj6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1854998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
różowe okulary 29.06.2007 03:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 a ja wieczorem bede robil Caponate(caponata). moze zrobie kilka zdjec. Ktos tam u Was jest Wlochiem, na pewno. Napisz jaki numer buta ma zona to juz bede wiedziala czy Wloszka. Zerki do szpilek tam wklejam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1854999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 29.06.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Wchodzę , patrzę a tu na stole śniadanko Dzięki nsik , było pyszne A niewidzialnym czerwonym okularom pięknie dziękuję za Caponate ale widzę że zjem ją dopiero jutro gdyż zgodnie z zaleceniem wylądowała na 24h do lodówki Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1855070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
różowe okulary 29.06.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Przegapilem sniadanie, wiec odstapie moje http://img153.imageshack.us/img153/5510/p1000479cryr1.jpg oczywiscie jedna mala “robi sie” http://img443.imageshack.us/img443/5622/p1000981nf7.jpg http://img85.imageshack.us/img85/3245/p1000986if8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1855880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 29.06.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 sniadanko troche dietetyczne .no trudno troche bazylii albo szczypiorku jeszcze bym prosila, i kawa w malym kubku ..dziekuje wlasciwie, to tak bardziej za obiadkiem sie rozgladam w lodowce mam : pomidorki (jakies takie malutkie), cukinie, pietruszke, krewetki zmrozone,skrawki jakiegos sera, cebule, czosnek, jogurt. wu a la czekam na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1856130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.06.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 sniadanko troche dietetyczne .no trudno troche bazylii albo szczypiorku jeszcze bym prosila, i kawa w malym kubku ..dziekuje wlasciwie, to tak bardziej za obiadkiem sie rozgladam w lodowce mam : pomidorki (jakies takie malutkie), cukinie, pietruszke, krewetki zmrozone,skrawki jakiegos sera, cebule, czosnek, jogurt. wu a la czekam na propozycje Musisz troszeczke poczekać.Q zaraz coś Ci wymyśli.On to potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1856509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 29.06.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Q zaraz coś Ci wymyśli.On to potrafi.Fakt faktem , ze czasem gotowym sie posilkuje. Kiedys zawital u mnie z kilkoma kilogramami osmiorniczek i takich roznych innych. W takich to bylo gotowych salatkach. Tyle , ze u nas z owocow morza to krewetki tylko i rybki sie w tamtym czasie jadalo , wiec siedzial poki nie zjadl Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1856526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.06.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Q zaraz coś Ci wymyśli.On to potrafi.Fakt faktem , ze czasem gotowym sie posilkuje. Kiedys zawital u mnie z kilkoma kilogramami osmiorniczek i takich roznych innych. W takich to bylo gotowych salatkach. Tyle , ze u nas z owocow morza to krewetki tylko i rybki sie w tamtym czasie jadalo , wiec siedzial poki nie zjadl smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1856612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
różowe okulary 30.06.2007 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Q zaraz coś Ci wymyśli.On to potrafi.Fakt faktem , ze czasem gotowym sie posilkuje. Kiedys zawital u mnie z kilkoma kilogramami osmiorniczek i takich roznych innych. W takich to bylo gotowych salatkach. Tyle , ze u nas z owocow morza to krewetki tylko i rybki sie w tamtym czasie jadalo , wiec siedzial poki nie zjadl pamietam, pamietam i z takim brzuchem odjechalem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1856795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
różowe okulary 30.06.2007 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Musze sie spieszyc bo mam kolacje z kuleczka. Stylowo, prosto , skromnie i ze smakiem, tak jak zaproszony gosc. a oto skladniki: http://img146.imageshack.us/img146/9007/p1010399crdb0.jpg http://img529.imageshack.us/img529/3307/p1010396zn1.jpg plus wino. Przygotowanie bedzie trwalo kilka minut. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1856796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
różowe okulary 30.06.2007 01:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Przerwa na wino. http://img165.imageshack.us/img165/8678/p1010400gt8.jpg http://img508.imageshack.us/img508/9803/p1010403zd6.jpg wszystko w czasie real - transmisja na zywo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1856797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
różowe okulary 30.06.2007 01:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 ah , ten zapach pary wodnej przesiakniety oceane. http://img165.imageshack.us/img165/1129/p1010405hy6.jpg P.S kukurydza jest juz gotowa i roztopione maslo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/6254-kulinaria-i-inne-takie-gotowanie/page/35/#findComment-1856798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.