guścik 14.07.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 http://img514.imageshack.us/img514/1903/p1010789fd3.jpghttp://img365.imageshack.us/img365/8707/p1010792ud5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 14.07.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Tą rybę należy upiec w ziołach? nie mogę się zorientować po obrazkach..... Danie wygląda bardzo smakowicie. Ps. House, masz naprawdę prostolinijny i szczery uśmiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 15.07.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Housik Ty sie juz pewnie pakujesz do wyjazdu. Prosze pamietaj o naszym filmie Almodovara Tym kukuruku paloma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 16.07.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Guścik a mnie bardzo interesuje czy to twoje masło, to prawdziwe śmietankowe czy tylko tak się nazywa. coby Polacy mieszkający w Ameryce mieli wrażenie, że kupują polskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.07.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Guścik a mnie bardzo interesuje czy to twoje masło, to prawdziwe śmietankowe czy tylko tak się nazywa. coby Polacy mieszkający w Ameryce mieli wrażenie, że kupują polskie. Mozna tam kupic kazde maslo z Polski. Robia tam tez z polskimi napisami rozne rzeczy. W ogole jest wszystko co w Polsce robia. Ptasie Mleczko tez mniam Kapusta kiszona z Broolkyn nie jest taka jak w Polsce Za to koszerna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.07.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 W ogole jest wszystko co w Polsce robia. E tam.... Grzybków mojej Mamy nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.07.2007 01:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 ... ... widzę, że tu prawdziwy kulinarny festiwal ... może w takim razie pozwolicie mnie wrzucić parę kamyczków do tego wspaniałego ogródka ... Dorada ... czyli mahi mahi ... inna nazwa tej smacznej rybki to "dolphin" ... nie mylić z delfinem SKŁADNIKI: 1 kg filetów z dorady 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 1 łyżeczka drobno startej suszonej skórki z cytryny 2 łyżeczki suchej natki pietruszki 2 łyżki masła 6 łyżek oliwy 1 cytryna 1 limonka sól i pieprz do smaku http://www.chefpaul.net/inne/MahiMahi.jpg SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Z połowy cytryny i limonki wyciskamy sok. Filety delikatnie nacieramy solą, pieprzem, suszoną skórką cytryny i natką pietruszki. Skrapiamy sokiem z cytryny i limonki, zawijamy folią i wkładamy do lodówki na przynajmniej dwie godziny, (rybę należy wyjąć z lodówki na pół godziny przed smażeniem). Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem i smażymy filety po dwie minuty z każdej strony na mocno rozgrzanym tłuszczu. Doprawiamy solą, pieprzem i dekorujemy plasterkami cytryny i limonki. Można podawać z szpinakiem ... czosnkowym. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.07.2007 01:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 szpinak ... czosnkowy... smaczny dodatek zarówno do ryb jak i do mięs SKŁADNIKI:1/2 kg świeżego szpinaku3 duże ząbki drobno usiekanaego czosnku2 łyżki masła1 łyżka oliwysól i pieprz do smaku http://www.chefpaul.net/inne/szpinak.jpg SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Szpinak umyć, osuszyć i oczyścić z "ogonków". Liście szpinaku podgotować na parze około 1 minuty (uważać aby nie "przeciagnąć" ... szpinak musi być lekko twardawy). Podgotowany szpinak przełożyć do miski. Na patelni rozgrzać masło i oliwę, podsmażyć usiekany czosnek na jasno-brązowy kolor, doprawić solą i pieprzem. Polać gorącym tłuszczem z czosnkiem liście szpinaku i dokładnie wymieszać. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.07.2007 02:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 W ogole jest wszystko co w Polsce robia. E tam.... Grzybków mojej Mamy nie ma. ... e tam ... "szystko to w Szikago majo, nawet gonski w marynocie" ... jak mawia pewien Polak z Oklahomy ... a w niektórych reklamach "tak piszom jak mówiom" pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.07.2007 02:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Carpaccio z polędwicy wołwej SKŁADNIKI: (na jedną porcję)6 plastrów poledwicy wołowej10 małych plasterków parmezanu1/2 małego pomidora1 garść szpinaku1/4 cytryny1 łyżka oliwysól i pieprz do smaku http://www.chefpaul.net/inne/carpaccio.jpg SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Zmrożoną polędwicę pokrajać na bardzo cienkie plastry. Szpinak umyć, wysuszyć i oczyścić z ogonków. pomidor pokrajać w drobne cząstki. Ser pokrajać w cienkie plasterki. Cytrynę rozkrajać w "ósemki".Schłodzony talerz skropić oliwą, rozłożyć zimną polędwicę, skropić lekko oliwą i sokiem z cytryny, udekorować szpinakiem, serem i pomidorem. Całość doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.Podawać z gorącym pieczywem maczanym w oliwie z czosnkiem, tymiankiem, pieprzem i solą. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.07.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 W ogole jest wszystko co w Polsce robia. E tam.... Grzybków mojej Mamy nie ma. ... e tam ... "szystko to w Szikago majo, nawet gonski w marynocie" ... jak mawia pewien Polak z Oklahomy ... a w niektórych reklamach "tak piszom jak mówiom" pzdr ... bo moja Mama nie robi grzybków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.07.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 O Chef Dobrze , ze jestes . A u nas po sasiedzku na Garfilu to byly pierogi Grzyby bede marynowala jak nazbieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 17.07.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witaj Chef Od razu jest co wrzucić na ząb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.07.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 witaj Chefie Twoje "jadło" zawsze z gustem. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 17.07.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Chefie, tę doradę to ja napewno urządzę....znaczy przyrządzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 17.07.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Prosze pamietaj o naszym filmie Almodovara Tym kukuruku paloma "Habla con ella"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.07.2007 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 ... ... bo moja Mama nie robi grzybków! ... spróbuję zrobić Twoje ... ze świeżym rozmarynem ... A u nas po sasiedzku na Garfilu to byly pierogi ... ... ruskie ? Witaj Chef Od razu jest co wrzucić na ząb witaj Chefie Twoje "jadło" zawsze z gustem. pzdr. ... powoli staram się wrócić do kuchni Chefie, tę doradę to ja napewno urządzę....znaczy przyrządzę ... w ten sposób można przyrządzić każdą morską rybę http://www.chefpaul.net/smiles/fishA6a0.gif http://www.chefpaul.net/smiles/food11.gif przyjemności w smakowitościach życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guścik 18.07.2007 03:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 ... powoli staram się wrócić do kuchni Stawiam szampana pod ta okazje. http://img487.imageshack.us/img487/4840/p1010804uw8.jpg http://img487.imageshack.us/img487/8383/p1010807ke2.jpg Na zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guścik 18.07.2007 03:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Kuleczka, oczywiescie na ziolach. Zaznaczam jednak, ze przecietna dawka to 8 galazek z mojego zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.07.2007 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 ... powoli staram się wrócić do kuchni Stawiam szampana pod ta okazje. http://img487.imageshack.us/img487/4840/p1010804uw8.jpg ... Na zdrowie. ... ładne kieliszki ... co do winka: ... za australijskim "szampanem" nie przepadam ... ale za toast uprzejmie dziękuję ... jeżeli cokolwiek z tej winnicy to "Paringa Cabernet Sauvignon 2000" lub "Paringa Merlot 2001" ... hmmm, ... ze szczepu shiraz to może "Paringa Shiraz 2001" pozdrówka ps - jeśli kupujesz u Michasia Skurnika, to znajdziesz u niego bardzo dobry chilijski sauvignon "Sauvignon Blanc 'Tobiano' 2005" z rodzinnej winnicy Kingston ze wzgórz Casablanca ... jeszcze lepsze (choć już niestety "nakład wyczerpany") to: "Cariblanco Sauvignon Blanc" z 2004 (z tej samej winnicy oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.