miHoo79 27.01.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 suma sumarum dobra SLAVIA + srut diablo = 300 zl ... nielegalne ale najefektywniejsze.. potem sobie mozna postrelac do tarczy...tez bym sie wk... jakby jakis gryzon niszczyl mi dom ktory musialbym splacac 30 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASIAIZBYSZEK 05.04.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Witam wszystkich. Błagam pomóżcie.Od jakiegoś czasu buszuje mi pod dachem kuna !!!Rujnuje całą wełnę niszczy styropian(nie mam jeszcze elewacji) jestem przerażona Jak tak dalej pójdzie zostanę bez wełny na dachu i folii którą dziurawi ze wszystkich stron.Nie mamy jeszcze podbitki i aż boję sie myśleć co będzie dalej.Niedawno buszowała u sąsiada,a teraz u nas Jak można się jej pozbyć.Proszę o pomoc!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 05.04.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Witam.Weźcie kota, ale takiego pospolitego - dachowca.Dzikie zwierzęta unikają tych domowych, kuna się wyniesie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 05.04.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Wiele już było tutaj na temat kun lub innych gryzoni buszujących w izolacji dachu - wiele było powiedziane jednak nie ma żadnej stuprocentowej metody aby wygonić na stałe to sprytne zwierzę - ja słyszałem o jednej - od mojego kolegi który to dowiedział się o tym sposobie od innego ... - mianowicie - masz alarm w domu ?? - jeżeli masz to czy masz syrenę wewnątrz budynku ?? - jeżeli tak - załącz alarm na kilkanaście/kilkadziesiąt minut - załącz syreny - kuny a także inne gryzonie mają świetny słuch - i bardzo wrażliwy na bolesne hałasy - mój kolega w ten sposób pozbył się kuny właśnie - sam widział jak po kilkunastu minutach wycia syreny alarmu spod jednej z dachówek jego dachu śmignęła kuna i błyskawicznie zeskoczyła z dachu i umknęła - do tej pory / już ponad 2 lata / nie ma żadnego problemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 06.04.2009 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 na alledrogo kupowałem ostatnio jakiś elektroniczny odstraszacz kretów i w niektórych opisach stało że na kuny też może działać... generalnie takie urządzenie wysyła dźwięki o wysokiej częstotliwości co kilkadziesiąt sekund ... gryzoniom to przeszkadza i ..... idą do sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 06.04.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Kup trutkę na kuny i za jakiś czas będzie po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.04.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Tak gwoli ścisłości - kuna nie jest gryzoniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 06.04.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Ja też nie mam podbitki, bo krokwie mają być widoczne. Słysząc, co kuny mogą zrobic z ociepleniem pożyczyłem drabinę i w ciągu ostatniego piątku i soboty przy pomocy wąskich desek uszczelniłem naokolo wszystkie szpary którymi kuna mołaby się dostać w wełnę. Dach deskowany więc mam nadzieję, że między dachówkę a płyty OSB nie wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.04.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 na alledrogo kupowałem ostatnio jakiś elektroniczny odstraszacz kretów i w niektórych opisach stało że na kuny też może działać... generalnie takie urządzenie wysyła dźwięki o wysokiej częstotliwości co kilkadziesiąt sekund ... gryzoniom to przeszkadza i ..... idą do sąsiada Generalnie - nic to nie zdziała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.04.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Kup trutkę na kuny i za jakiś czas będzie po problemie. Jakby to było takie proste - nie byłoby na forach budowlanych takich postów ... Mój znajomy rozkładał trutki chyba w całym domu - kuna nawet nie powąchała żadnej z nich ... - nie mowiąc o spożyciu i przez to zejściu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 06.04.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 czyli co ? jedyne wyjście sprzedać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.04.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 czyli co ? jedyne wyjście sprzedać ? No nie - aż tak chyba kuna nikomu nie uprzykrzyła mieszkania ... - ale - to jest cwany zwierzak - kumpel natykał trutką jajka - przysmak kun - i dla próby jedno nafaszerował , drugie nie - i wyobraźcie sobie kuna zjadła jajko bez trutki , a to z trutką zostawiła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.04.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Zapraszam zainteresowanych do lektury - w temacie kun domowych : LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 06.04.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Skoro to jest kuna domowa, to gdzie ma mieszkać jak nie w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.04.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Skoro to jest kuna domowa, to gdzie ma mieszkać jak nie w domu. No tak - ale ważna rzecz - byle nie w moim ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 06.04.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Tak gwoli ścisłości - kuna nie jest gryzoniem. wiem że ssakiem ale pisałem o tych odstraszaczach elektronicznych m in. na nornice - odstraszanie kun (o ile to prawda) to efekt uboczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 06.04.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Podobno zapach lawendy skutecznie odstrasza kuny. Można dostać w sklepach jakies kulki lawendowe przeciw molom i spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.04.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Podobno zapach lawendy skutecznie odstrasza kuny. Można dostać w sklepach jakies kulki lawendowe przeciw molom i spróbować. - hmmmm - czytałeś artykuł z linka który podstawiłem ?? - to przeczytaj - a potem doradzaj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 06.04.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Nie czytałem ale słyszałem rozmowę osoby pracującej w stadninie koni, gdzie w ten sposób poradzili sobie z kunami. Może to jednak blef, tego nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.04.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Nie czytałem ale słyszałem rozmowę osoby pracującej w stadninie koni, gdzie w ten sposób poradzili sobie z kunami. Może to jednak blef, tego nie wiem A jak konie zareagowały na zapach kulek na mole ... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts