giman 29.05.2021 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 A może zamiast żywołapki spróbuj martwołapkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 29.05.2021 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 Jechałem ostatnio do teściowej to widziałem przejeżdżając przez wioskę jakąś jak biegła od domu do domu wzdłuż drogi... w biały dzień. Aż korciło żeby lekko skręcić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LowMan 30.05.2021 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 A może zamiast żywołapki spróbuj martwołapkę. A masz? Chętnie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 30.05.2021 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 A masz? Chętnie kupię Łatwo przerobić, ktoś tu pisał. Jak już się złapie to rzucasz koc na klatkę , pod rurę wydechową z auta i po 5 minutach kuna martwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LowMan 30.05.2021 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 Skończyłem przeglądać monitoring.1:1 Dzisiaj nie weszła.Wskoczyła na balkon z trudem (bo jej jeszcze bardziej poplątałem pastucha. Chyba oberwała kilka razy, bo prawie spadła, ale w końcu dała radę wdrapać się na balkon i nawet nie obejrzała dobrze wejścia prowadzącego prosto do żywołapki, tylko czym prędzej skoczyła z 3 metrów na kostkę brukową jak najdalej od domu.Zobaczymy co będzie dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 30.05.2021 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 @marcin225Panowie przeginacie. Wężem se podłącz rurę wydechową do kabiny i co? Jak już uśmiercać kunę, to kulą a nie w bestialski sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 30.05.2021 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 Akurat patent ze spalinami jest wyjątkowo humanitarny bo zwierzę po prostu zasypia i już się nie budzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 30.05.2021 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 Zamiast wyjść z dachu jak zwykle 21:30 +/- 15 minut przyszła 22:03 z zewnątrz. Z nocy z kolei jest nagranie jak ogląda co dla niej przygotowałem, ale się nie skusiła. Możesz napisać jaki masz sprzęt do tak wnikliwych obserwacji i nagrywania? Taka informacja może mi się przydać w przyszłości. Oby nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 30.05.2021 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 Akurat patent ze spalinami jest wyjątkowo humanitarny bo zwierzę po prostu zasypia i już się nie budzi. Powiedz to tym stu osobom które przeżyły komorę gazową https://tvn24.pl/polska/przezyli-komory-gazowe-i-marsze-smierci-stu-bylych-wiezniow-na-obchodach-wyzwolenia-auschwitz-ra508492 Albo spróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 30.05.2021 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 Albo spróbuj. No jakbym złapał to bym wypróbował pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LowMan 30.05.2021 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 Możesz napisać jaki masz sprzęt do tak wnikliwych obserwacji i nagrywania? Taka informacja może mi się przydać w przyszłości. Oby nie! Mam monitoring na kamerach IP. Mam kilka kamer (polecam HikVision). Kamery obowiązkowo co najmniej 4M piksele. Ja mam 5M (8 trochę za drogie). Do tego wszystkie kamery z doświetleniem IR (mam po 48 LED IR w każdej kamerze). Oczywiście wszystko na WiFi, bo dom kupiłem gotowy i na prucie ścian pd PoE się nie zdecydowałem, a prąd był bo do okoła domu były naświetlacze (takie lampy halogenowe z czujkami ruchu). Do nagrywania używam NAS Synology z ich oprogramowaniem Surveillance Station (licencja na obsługę 2 kamer jest za free, kolejne kosztują). Nie wiem skąd jesteś, ale jeżeli sensowna odległość od Wrocławia, to mogę założyć/pomóc w założeniu takiego monitoringu. Przydaje się nie tylko na kuny, ale i na inne okazje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LowMan 31.05.2021 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 Proszę Państwa, dzisiaj w nocy nie odważyła się nawet podjąć próby wejścia.Była obecna na działce, chodziła, ale nawet łap nie położyła na budynku. A na pewno nie w miejscu gdzie wchodziła.Czyżby jednak szokujące doznania po spotkaniu z pastuchem zapadły jej w pamięć? Będę obserwował dalej i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 31.05.2021 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 31.05.2021 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 Nie wiem skąd jesteś, ale jeżeli sensowna odległość od Wrocławia, to mogę założyć/pomóc w założeniu takiego monitoringu. Przydaje się nie tylko na kuny, ale i na inne okazje. Odległość niestety bezsensowna - podkarpackie. Na razie mam wyprowadzone z poddasza skrętki CAT5 200 MHz w 6 narożnikach domu - na ewentualne kamery monitoringu, ale to było raczej z myślą o monitorowaniu otoczenia domu. Czy możesz zrobić zdjęcie, żeby pokazać lokalizację kamer do śledzenia kuny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LowMan 31.05.2021 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 (edytowane) Odległość niestety bezsensowna - podkarpackie. Na razie mam wyprowadzone z poddasza skrętki CAT5 200 MHz w 6 narożnikach domu - na ewentualne kamery monitoringu, ale to było raczej z myślą o monitorowaniu otoczenia domu. Czy możesz zrobić zdjęcie, żeby pokazać lokalizację kamer do śledzenia kuny? Cat5? Proszę powiedz, że chociaż Cat5E albo może jednak Cat6 ? Cat5 to wymarła technologia. Kabla Cat5 nie widziałem w użyciu ze 20 lat. Na szczęście 200Mhz sugeruje że to jednak Cat5E. No odległość na wpadnięcie dość duża. Kamery są obecnie ustawione wybitnie na kunę: na drabinach, przykręcone do pergoli oraz na dachu budki na narzędzia. Generalnie są kilka metrów od domu na przedłużaczach, zasilacze w workach szczelnie zawinięte + powertape i dzięki WiFi wszystko śmiga. To nie jest ustawienie docelowe Kuna nic, a nic sobie nie robi z kamer. Miałem wcześniej jedną leżącą na balkonie (kamerę, nie kunę) i mam pięknie nagrania jak ją kuna obwąchuje. Ja ustawiając kamery kierowałem się podejrzeniami gdzie może wchodzić na budynek i gdzie może wchodzić do dachu / wychodzić z dachu. Przestawiałem kamery co kilka dni/nocy i w końcu znalazłem odpowiednie miejsca. Do tego przyjadą się właśnie drabiny ( z ziemi trochę za nisko i słaby widok jest), przedłużacze i WiFi. Edytowane 31 Maja 2021 przez LowMan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LowMan 02.06.2021 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 Mały wredny $@*$#& znalazł sobie najwyraźniej nowe wejście.Tego gdzie oberwał nie ruszy. Ale widzę jak o 21:30 wychodzi ze swojego stałego miejsca. I wczoraj i dzisiaj.Jedną kamerę na szybko po ciemku przestawiłem, ale wygląda na to, że jutro czeka mnie ostre przestawianie i dokładne obejrzenie podbitki. Może jakąś dziurę sobie zrobiła i wchodzi teraz przez podbitkę, a nie przez dach?Masakra co za uparte i wredne stworzenie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 02.06.2021 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 Młode rodzą się w maju, więc może to jest powód, że nie odpuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 02.06.2021 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 Jeśli urodziła to nie dawno. Jak młode porosną to poinformują o tym okolicę, wrzask będzie jak w przedszkolu po wakacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LowMan 04.06.2021 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2021 Młode chyba są, bo słyszałem coś jakby piszczenie dzisiaj w górnej łazience.Jak łaziłem dookoła domu i oglądałem podbitkę + nowe kąty na kamery (muszę w końcu ogarnąć którędy gówno wchodzi i wykluczyć jej kolejną drogę; już nie ogarniam. którędy włazi. Pastuch wszędzie jest, nie widzę miejsca na przeskok obok niego) to usłyszałem jak łazi w podbitce niedaleko tego miejsca gdzie wydawało mi się, że coś piszczy od strony łazienki.Tak więc chyba mam potencjalne miejsce gniazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 04.06.2021 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2021 Tak więc chyba mam potencjalne miejsce gniazda. To moze rozwiązanie od Pytajnika W dzień spała, więc nie dał jej spać, włączając muzę na maxa, kiedy domownicy wychodzili do pracy/szkoły. Po tygodniu kuna się wyprowadziła i od kilku lat spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts