donvitobandito 22.05.2022 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2022 mam instalację antyzalaniową opartą na elektrozaworze Danfoss'a, przekaźniku, centrali Satela , czujkach AXD200 + UPS do podtrzymania elektrozaworu - muszę powiedzieć, że działa super, na razie testowo (byle jak najdłużej:) - postawiłem na niezawodność bo system tanio nie wyszedł, można oczywiście sterować zdalnie zaworem także via telefon (zamknij/otwórz) Myślę jeszcze aby dołożyć uruchamianie elektrozaworu w momencie wbicia kodu do alarmu ( wyjscie z domu) ale żona czasami programuje pralkę na pracę podczas naszej nieobecności to chyba sobie na razie odpuszczę . Tych elektrozaworów jest pełno- ja też mając Satela, a zrobiłem na elektrozaworze Afriso i to pewnie taniej sporo niż Danfoss. Mam wszystkie funkcje co powyżej opisałeś, a koszt nie był znaczący. Elektrozawór podłączyłem pod UPS od pieca gazowego, także tu już też nie musiałem powielać kosztów. Generalnie, warto sobie zrobić takie zabezpieczenie. Polecam każdemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 27.07.2022 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Ja w swoim domu montowałem rolety przez firmę ..... Nie wiem, czy to pomysł przełożonego? "Weź tam na Muratorze nas rozreklamuj trochę." "Poudawaj, że jesteś klientem. Na pewno nikt się nie zorientuje." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 28.07.2022 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2022 Nie wiem, czy to pomysł przełożonego? "Weź tam na Muratorze nas rozreklamuj trochę." "Poudawaj, że jesteś klientem. Na pewno nikt się nie zorientuje." Jaka płaca, taka praca. A płaca nie była zbyt wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ochronaubezpieczenia 06.08.2022 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Witam Forumowiczów, od 16 lat zajmuję się zabezpieczeniami domów. Systemy alarmowe, kamery oraz ubezpieczenia. Chętnie służę pomocą - mój nr tel. 691420328. Zapraszam do kontaktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart3112 29.11.2022 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 Dzień dobry, prosiłbym o pomoc w wyborze systemu alarmowego. Dostałem dwie propozycje i zastanawiam się, czy warto dopłacić do Ropama i lepszych czujek. Wycena: 1) Centrala Satel Perfecta, Manipulator LCD Satel PRF-LCD, czujnik PIR Bosch ISC-BPR2-WP12. Koszt za całość ok. 2400 zł 2) Centrala NeoGSM-IP/O-R3P/PSR-ECO-2012/AT-GSM-MINI90, Manipulator Ropam TPR-4BS-P, czujnik ISC-CDL1-WA15GE Koszt za całość ok. 4100 zł Na całej instalacji różnica jest prawie dwukrotna i mimo wszystko jest się już nad czym zastanowić. Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knapski 11.01.2023 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2023 (edytowane) Knx możne odpalić w wersji mini a później mając rozprowadzone przewody dowolnie praktycznie bez limitu rozbudowywać, Tańsza wersja to Loxone lub Niko. Można zrobić klasyczną instalację rozbudowaną o instalację wifi smart opartą na urządzeniach Z-wave np.: Fibaro albo dowolne urządzenia współpracujące z Google Home lub Alexa (raczej najekonomiczniejsza opcja, ale daje możliwość sterowania przez internet na urządzeniach mobilnych oraz poleceniami głosowymi). W celu dobrania odpowiedniego systemu dobrze jest skontaktować się z nimi Powinni podpowiedzieć co się najlepiej sprawdzi. Edytowane 20 Marca 2023 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilFar 19.04.2023 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 moim zdaniem Satela 64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 29.01.2024 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2024 (edytowane) Czy takie ustawienie czujek ruchu w domu będzie dobre?W domu mam ogrzewanie podłogowe, rekuperacja, pies przesiaduje w wiatrolapie.Kabelków nie mam ale nad parterem strych więc to nie problem chyba.[ATTACH=CONFIG]467935[/ATTACH]Czy jakieś czujki kontaktrony w oknach są potrzebne jak są czujki ruchu? Edytowane 29 Stycznia 2024 przez ololek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts