cactus 05.08.2016 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Ma geodete, prawnika i dużą dziurę w portfelu. Opanuj sie z tym spamem, prawie każdy kto miał do czynienia z pośrednikami dobrze wie że to pieniądze wyrzucone w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulina wasilewska K 07.08.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Moim zdaniem sprzedaż mieszkania, tak aby zrobić to najkorzystniej, ma kilka składowych. Załóżmy że rezygnujesz z agenta/pośrednika. W takim razie musisz tak zaprezentować swoją ofertę, żeby wybiła się spośród tłumu konkurencji. Zapomnij o amatorskich zdjęciach z bałaganem w tle - to najczęstszy błąd. W internecie jest mnóstwo poradników typu "jak zrobić dobre zdjęcie w 7 krokach" - to nie jest wiedza tajemna, warto skorzystać, bo dobre zdjęcie na pewnym poziomie nie zależy od sprzętu ale od kompozycji, oświetlenia itp. Drugą sprawą jest sięgnięcie po innowacyjne sposoby prezentacji mieszkania - coraz bardziej popularne (a u naszych zachodnich sąsiadów już na porządku dziennym) są interaktywne prezentacje. Taki trójwymiarowy model mieszkania (i nie mówię tu o zwykłej wizualizacji tylko o interaktywnym modelu który możesz obracać, meblować itp) kosztuje niedużo a robi niesamowite wrażenie na kupujących, pozwala im zobaczyć potencjał przestrzeni, uruchamia wyobraźnię. Zobacz sobie więcej na wirtualnyplan(kropka)pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faraonka 20.08.2016 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Jak szukałam ogłoszeń bardzo mi brakowało informacji o układzie mieszkania. Nawet plan narysowany ołówkiem by wystarczył. I tak jak wszyscy piszą - naprawdę nie rozumiem dlaczego ludzie fotografują zagracone wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czar82 14.12.2016 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Zdjęcia zagraconych wnętrz to mało. Najlepsze są zdjęcia po ostrym retuszu, które okazują się zdjęciami...nie z tego mieszkania. Po to tylko, żeby nabić klientów i zachęcić do wykonania telefonu, a potem odwiedzin. Takie metody, to już gruba przesada i nabijanie ludzi w butelkę. Ale niestety, rynek nieruchomości też się rządzi swoimi prawami. To jest zawsze problem, czy sprzedać mieszkanie samemu czy z pośrednikiem. Dla mnie po prostu trzeba wykonać rachunek sumienia i podliczyć koszty zysków i strat. Jeśli kogoś stać na agenta, nie ma czasu się tym zajmować, nie chce widywać się z klientami, to ok, ale jeśli ktoś chce to robić na własną rękę, to czytamy poradnik - http://panoramafirm.pl/blog/nieruchomosci/jak-sprzedac-mieszkanie-bez-posrednikow-czy-z-ich-udzialem.html - sprzątamy mieszkanie, na balkonie wieszamy baner z informacją, robimy ładne i oddające rzeczywistość zdjęcia i puszczamy wici w internecie. Tyle można. Potem jeszcze formalności, no ale to już po zakończeniu transakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kot833 23.12.2016 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Na własną rękę bez biura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 23.12.2016 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Zdjęcia zagraconych wnętrz to mało. Najlepsze są zdjęcia po ostrym retuszu, które okazują się zdjęciami...nie z tego mieszkania. Po to tylko, żeby nabić klientów i zachęcić do wykonania telefonu, a potem odwiedzin. Takie metody, to już gruba przesada i nabijanie ludzi w butelkę. Ale niestety, rynek nieruchomości też się rządzi swoimi prawami. To jest zawsze problem, czy sprzedać mieszkanie samemu czy z pośrednikiem. Dla mnie po prostu trzeba wykonać rachunek sumienia i podliczyć koszty zysków i strat. Jeśli kogoś stać na agenta, nie ma czasu się tym zajmować, nie chce widywać się z klientami, to ok, ale jeśli ktoś chce to robić na własną rękę, to czytamy poradnik - http://panoramafirm.pl/blog/nieruchomosci/jak-sprzedac-mieszkanie-bez-posrednikow-czy-z-ich-udzialem.html - sprzątamy mieszkanie, na balkonie wieszamy baner z informacją, robimy ładne i oddające rzeczywistość zdjęcia i puszczamy wici w internecie. Tyle można. Potem jeszcze formalności, no ale to już po zakończeniu transakcji. Z tym banerem to bym nie szalał w moim przypadku dzwonili ,ale tylko moi sąsiedzi A wracając do tematu jak sprzedać mieszkanie??? prosta sprawa dobre zdjęcia!!!! można zrobić samemu, krótki opis zaznaczając że sprzedaż bez pośrednia ,cen wypośrodkować . Portal chyba otodom z wyświetlaniem na allegro i olx i czekać na klienta. Ja swoje mieszkanie sprzedałem w 14 dni. Nie wiem czy jestem szczęściarzem czy tanio sprzedałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj3232 28.03.2017 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 (edytowane) Nie zgodzę się, że agenci nieruchomości nic nie dają. Dobry agent nieruchomości sprzeda mieszkanie szybko i po dobrej cenie. Jak z rodzicami sprzedawaliśmy mieszkanie po dziadkach w Warszawie to na początku uderzyliśmy do dwóch agencji, efekt był tragiczny, narobili bałaganu, ogłoszenia z naszym mieszkaniem były wszędzie w necie, werbowali nam jakichś dziwaków (dosłownie!!) no masakra. i tak naprawdę na początku musieli zająć się ogarnianiem syfu z ogłoszeniami o mieszkaniu w necie bo tyle tego było... i jako jedyni zajęli się mieszkaniem na poważnie, sprawdzili najpierw status prawny i prowadzili działania na wyłączność. Efekt? Mieszkanie sprzedane szybko i nawet o złotówkę nie zeszliśmy z ceny Edytowane 20 Listopada 2018 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 09.05.2017 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Moderator ma co czyścić w tym wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alishia 23.05.2017 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 można dać ogłoszenie na jednym z portali albo poprzez biuro nieruchomości. Innej możliwości nie znajduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlicjaSlawek 20.07.2017 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 (edytowane) Tutaj warto wstawić swoje ogłoszenie o sprzedaży domu: (moderowano) Myślę, że ten portal może zainteresować zarówno osoby, które szukają domu/mieszkania/działki, a także tych, którzy właśnie swój dom planują sprzedać. Domnamapie.pl ma bardzo ciekawą funkcjonalność - oferty nieruchomości, które są na nim prezentowane zawierają także ich obrys zaznaczony na mapie google. Na pewno może to pomóc nam zaoszczędzić trochę czasu i zapoznać się precyzyjną lokalizacją interesującego nas obiektu jeszcze przed wyruszeniem w teren. W dodatku z tej funkcji można korzystać zupełnie za darmo. Mam nadzieję, że przyda Wam się Edytowane 20 Lipca 2017 przez Tomaszs131 link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 08.08.2017 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) Zauważyłam, że więcej osób kupuję mieszkania od osób prywatnych, a nie od pośredników. Dlatego na początku warto wystawić ogłoszenie na jakimś darmowym portalu, np. tu i zobaczyć, jakie będzie zainteresowanie. Zawsze można też swoją ofertę wyróżnić. Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacper789 23.01.2018 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Pierwsze o czym trzeba pomyśleć przy sprzedaży domu to jego wygląd. A tym najlepiej zajmują się specjaliści od home stagingu. Przygotowują dom pod sesję zdjęciową, którą potem wykonują. Zajmują się też wystawianiem ogłoszeń. Ja skorzystałem z usług [spam] z Rzeszowa. Można zamówić u nich tylko konsultację, lub jeśli trzeba zajmą sie wszystkim kompleksowo. Sprzątanie, zakupy, drobny remont. Wszystko po to, aby nieruchomość wyglądała atrakcyjniej. Mogą też zrobić zdjęcia z drona, żeby pokazać okolice. Jest dużo technik marketingowych o których nie wiemy, a mają naprawdę dużą moc. Edytowane 3 Lipca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.11.2018 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Pośrednik tylko gdy jesteś daleko od obiektu sprzedzaży lub bardzo, ale to bardzo zarobiona/y. Gdy mieszkasz w okolicy to wizyta y notariusza - powie jakie dokumenty:wypis z KW, ew. jakiś papier ze spółdzielni, wypis i wyrys i coś tam jeszcze. Kilka ogarniętych fotek, same zalety mieszkania i masz ofertę. To naprawdę żadna filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 06.01.2021 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 WitamOdkopuję temat bo niedługo będę sprzedawał swoje mieszkanie i też stoję przed dylematem; sprzedać poprzez biuro czy indywidualnie.Tak jak piszecie, nie jest problemem przygotować fajne ogłoszenie i wstawić je do internetu. Ale to chyba najprostsza czynność przy sprzedaży. Bardziej czasochłonne są chyba kwestie papierkowe i bezpieczeństwo sprzedaży.A mi właśnie brak czasu na papierologię. Dodatkowo mieszkanie jest na końcówce kredytowania co może skomplikować procedury, a w szczególności jeśli kupujący też będzie kredytował zakup.W moim przypadku chciałbym abym mógł jeszcze mieszkać w mieszkaniu tak do 3 miesięcy po sfinalizowaniu transakcji. No i ostatnia kwestia. Jakoś mam obawy, że, zamieszczając oferty indywidualnie nie mam kompletnie wglądu, kto odwiedza moje mieszkanie, czy to nie jest złodziej oceniający czy warto się włamać...znam taki przypadek z życia. Ciężko podjąć decyzję i tu i tu są plusy i minusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 06.01.2021 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Jak chcesz płacić 3 % od sprzedaży pośrednikowi + on weźmie 3 % od kupującego to sprzedawaj przez biuro. Biuro natomiast nie robi nic innego jak tylko robi zdjęcia, umieszcza ogłoszenie i potem przyjmuje kupujących ( w Twoim przypadku skoro i tak mieszkasz w mieszkaniu to sam byś pewno przyjmował i pokazywał). Natomiast wszystkie formalności związane ze sprzedażą załatwia notariusz który doradzi co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 06.01.2021 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 I ,,diecezja,, podjęta. Wystawimy ogłoszenie sami. Do biura nieruchomości zawsze można się zwrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 06.01.2021 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 I ,,diecezja,, podjęta. Wystawimy ogłoszenie sami. Do biura nieruchomości zawsze można się zwrócić. Mądra "diecezja". Niech zgadnę, że jutro pierwszymi klientami będą biura pośrednictwa z propozycją "współpracy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 06.01.2021 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 A jakie znacie najbardziej popularne ogólnopolskie portale z ogłoszeniami o sprzedaży mieszkań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 07.01.2021 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 A jakie znacie najbardziej popularne ogólnopolskie portale z ogłoszeniami o sprzedaży mieszkań? Otodom i OLX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian232 25.04.2023 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2023 (edytowane) Czy ktoś z Was korzystał z oferty firm, które zajmują się skupem nieruchomości? Potrzebuje szybko sprzedać dwie działki i zastanawiam się nad skorzystaniem z takiej oferty - . Edytowane 26 Kwietnia 2023 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts