Tom1000k 30.04.2023 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 1) Z jakiegoś powodu wszystkie (naprawdę wszystkie) ściany sa pokryte płytą g-k i nie pociągnięte żadną gładzią. Estetyka estatyką, ale ilość pochłanianej farby to jakiś kosmos! Jak dobrze zagruntujesz to nie powinno pochłaniać farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pizzożerca 23.05.2023 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2023 A miałby ktoś pomysł co zrobić z zrobionym sufitem z płyty Gk który nie ma zachowanych kątów? Fale dunaju tam wyszły, a fachowiec się zawinął. Słyszałem, że są specjalne tasmy. da radę to zrobić samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbysiu97979797 29.07.2023 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2023 Mi fachowiec robił wylewkę wyrównującą po listwach tak krzywo, ze po jego zwolnieniu musiałem równać ją klejem do płytek. Panele podłogowe i tak do dzisiaj chodzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budamator 01.08.2023 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 Budując z generalnym wykonawcą można by było oddzielny wątek otworzyć na temat fuszerek, ale podzielę się chyba najbardziej spektakularną. Deweloper budował dom mi i sąsiadowi. Wybierając tynk elewacyjny sąsiad wybrał kolor biały ciepły a ja biały zimny. Co zrobiła ekipa podwykonawców - oczywiście zamienili tynki . Po jakimś czasie idzie się przyzwyczaić, deweloper oczywiście powiedział, że w umowie nie było sprecyzowanego koloru - standardowa technika zbywania inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 01.08.2023 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 @budamator, z tego co piszesz w rozlicznych tematach faktycznie bardzo źle trafiłeś na wykonawcę.Ostrzeż innych są tu tematy pt. "czarna lista". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zoltyy 23.10.2023 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2023 Dzisiejsza akcja.W umowie tynk STOSilco....Część domu - przyziemie i wnęka tarasową zrobiona STOSilcolitem....Bo się pomylił dostawca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 24.10.2023 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2023 Na Twoją korzyść czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zoltyy 24.10.2023 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2023 StoSilcolit jest tylko lekko maźnięty silikonem, s STOSilco to tynk silikonowy który mam na reszcie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascalt 08.04.2024 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia Odnośnie największych fuszerek, jakie ostatnio widziałem, to na schodach zewnętrznych zastosowano płyty gips-karton do wyrównania głębokości stopni pod płytkami. Nie trudno się domyślić co się zadziało, kiedy dostała się odrobina wilgoci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.04.2024 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia lol2: Ciekawe czy właściciel sam na to wpadł czy pomysł taniego fachowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert6 23.05.2024 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja Jak dobrze zagruntujesz to nie powinno pochłaniać farby. tu chodzi o kasę, jakość płyt gk jest ok ale łączenia trzeba szpachlować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati Gdańsk 29.07.2024 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca Ja wam powiem, że u mnie było lepiej. 2 lata buduje dom i jeszcze z rok ale do brzegu. Największą fuszerką było to, że firma z polecenia zawinęła się z moją zaliczką dla hurtowni za materiały budowlane hahah. Tak no każdy powie, trza było sprawdzić itp...ale byli z polecenia i to od dobrego znajomego, 10 K w plecy i weź tu komuś zaufaj hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.07.2024 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2 godziny temu, Mati Gdańsk napisał: Ja wam powiem, że u mnie było lepiej. 2 lata buduje dom i jeszcze z rok ale do brzegu. Największą fuszerką było to, że firma z polecenia zawinęła się z moją zaliczką dla hurtowni za materiały budowlane hahah. Tak no każdy powie, trza było sprawdzić itp...ale byli z polecenia i to od dobrego znajomego, 10 K w plecy i weź tu komuś zaufaj hahaha A co na kradzież pieniędzy Policja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 29.07.2024 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 7 godzin temu, Elfir napisał: A co na kradzież pieniędzy Policja? Wystarczy gdy podczas składania wyjaśnień poda, że zamierza oddać, ale nie może bo mie ma. Sprawa umorzona, brak wypełnienia znamion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.07.2024 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 4 godziny temu, Sativum napisał: Wystarczy gdy podczas składania wyjaśnień poda, że zamierza oddać, ale nie może bo mie ma. Sprawa umorzona, brak wypełnienia znamion. wymyśliłeś to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 30.07.2024 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca Chodzi o zamiar. Poczytaj. Sąd Najwyższy w wyroku z dnia 14 stycznia 2004, sygn. akt: IV KK 192/03: „Określone w art. 286 KK przestępstwo oszustwa jest przestępstwem umyślnym zaliczanym do tzw. celowościowej odmiany przestępstw kierunkowych. Ustawa wymaga aby zachowanie sprawcy było ukierunkowane na określony cel, którym w przypadku oszustwa jest osiągnięcie korzyści majątkowej. Sprawca podejmując działania musi mieć wyobrażenie pożądanej dla niego sytuacji, która stanowić ma rezultat jego zachowania. Powyższe ujęcie znamion strony podmiotowej wyklucza możliwość popełnienia oszustwa z zamiarem ewentualnym.” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 30.07.2024 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca Trochę uprościłem, ale tak to może wyglądać w praktyce, tj. przesłuchania na komisariacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts